בשנים האחרונות, בעיקר מאז שאפל השיקה את אוזניות האיירפודס שלה, התרגלנו לשמוע מוזיקה וגם לדבר (בטח שיחות ארוכות) באוזניות אלחוטיות. החוטים כבר לא מסתבכים בתוך התיק, ואפשר לעשות ספורט או לרכב על אופניים תוך כדי.
אבל לא כולם חייבים לקנות איירפודס - ישנן לא מעט אופציות אחרות לאוזניות טרו ויירלס, אלחוטיות אמיתיות, ואחת מהן היא חברת ג'אברה, שלה כמה דגמים מסקרנים ואיכותיים. בדקנו את הג'אברה 3 והג'אברה עלית 7 והרי המסקנות.
ג'אברה 3 (Jabra Elite 3)
מדובר בגרסה הזולה יותר של החברה, אבל אל תטעו - המחיר היחסית נמוך שלהם ממש לא משקף את האיכות. להפך, כשמסתכלים על מדד האיכות/מחיר מדובר באוזניות די משתלמות. המחיר שלהם הוא 339 שקל, שאם נשווה אותו למחירי האיירפודס מדובר במחיר משמעותית נמוך יותר. האיכות שלהם גבוהה מאוד ודי קשה למצוא בהן חסרונות אמיתיים.
מבחינת עיצוב ונוחות אין להן אולי סמל סטטוס, אבל הן נוחות מאוד בתוך האוזן והכניסה שלהן חלקה ולא מציקה. כפי שניתן להבין מההגדרה שלהן, טרו ויירלס הן ללא חוט ונכנסות כמו כפתור לתוך האוזן. מדובר ביתרון עד הרגע שאתה לא שם לב אם הכנסת אותן נכון והן יכולות ליפול ברחוב, כמו שאר אוזניות הווירלס כמובן. הבסיס שלהן מפלסטיק, מה שטיפה "מוזיל" את המוצר, אבל החלק שנכנס לאוזן עשוי מסיליקון איכותי.
ההפעלה והשימוש בהן די פשוטים ויכולים להתאים גם לצרכן שמגדיר את עצמו כטכנופוב. מהרגע שבו מוציאים אותן מהקייס ושמים באוזן, הן מתחברות אוטומטית לסמארטפון, במידה והבלוטות' שלכם בסמארטפון דלוק. בנוסף, אפשר להוריד אפליקציה שמסבירה היטב את כל האפשרויות שלהן - אבל ממש לא חובה לעשות זאת. מבחינת יציבות לא נתקלתי באף בעיה והחיבור חד וחלק במרחק יחסית גדול מהטלפון, רק כשעברתי לצד השני של הדירה ומאחוריי שתי דלתות סגורות המוזיקה התחילה לקרטע, אך ככל הנראה זהו טווח הבלוטות' לכל מכשיר.
חיי הסוללה הצליחו להפתיע אותי במיוחד, לכל אוזנייה יש חיי סוללה של 7 שעות ו-28 דקות יחד עם ההטענה של הקייס, מה שמרגיש בסופו של דבר כמו חיי נצח של הסוללה. אם תרצו, תוכלו גם להשתמש באוזנייה אחת בלבד לשיחות ושמיעת מוזיקה בזמן שהאוזנייה השנייה בהטענה, אם כי לא ברור איך תגיעו למצב שבאוזניה אחת יש סוללה ובשנייה אין. אפילו ההטענה שלהן מהירה ובעזרת עשר דקות בלבד של חיבור לחשמל תרוויחו שעה של חיי סוללה.
לאוזניות יש כמה פיצ'רים מעניינים, בראש ובראשונה טכנולוגיית סינון רעשים, או תעלת רעש, שבלחיצת כפתור מאפשרת לבטל את רעש הרחוב או לחלופין לשמוע מה קורה סביבכם בזמן האזנה, אופציה נחמדה אם אתם רוצים להתבודד בזמן טיסה או להפך - לשמוע את האוטובוס מתקרב במעבר חצייה.
בנוסף יש לג'אברה חיבור ישיר לעוזרת האישית של גוגל ואלקסה של אמזון (אבל לא לסירי) ואפשרות גם לחבר אותן אוטומטית לספוטיפיי.
אופציה נוספת למי שניחן בשמיעה מקצועית יותר היא מעבר בעזרת האפליקציה בין שישה מצבי סאונד שונים מוגדרים מראש, אבל אפשר גם לשחק בבאסים והטרבל וליצור את האופציה הנוחה לכם. לקראת החורף הקרוב אין לכם מה לדאוג מגשמים כי האוזניות מצוידות בתקן IP55 והן עמידות בגשם ואבק.
מבחן הרחוב
חשוב לזכור, שאוזניות בימינו הן לא רק לשמיעת מוזיקה אלא גם לשיחות טלפון, הדבר הזה שפעם היה הפיצ'ר העיקרי של הטלפון הנייד, ובואו נגיד שהאוזניות של ג'אברה לא ממש מצטיינות בו. גם פה יש אפשרות להפעיל מסנן רעשים ולשמוע טוב מאוד את הצד השני, אבל הבעיה בשיחות האלה זה לא הצד השני, אלא אתם. אם תסתובבו ברחובות סואנים כמו בוגרשוב ודיזנגוף בתל אביב, לצד השני יהיה קשה להבין אתכם. הרעשים של הרכבים והאנשים מסביבכם ייכנסו לשיחה ויקשו על הצד השני לשמוע. אתם לעומת זאת תשמעו טוב טוב את המשפטים: "אני לא שומע אותך, יש מלא רעש מסביב". חשוב לציין שאם אתם נמצאים בסביבה שקטה ישמעו אתכם מספיק טוב כדי לנהל שיחה מלאה.
למי זה מתאים?
בשורה התחתונה, מדובר באוזניות שמתאימות לכל אחד שלא מחשיב את עצמו למומחה אוזניות או שקונה מוצרים לפי טרנדים. הן עושות את העבודה, שומעים בהן מעולה, הן נוחות וחיי הסוללה לא יאכזבו אתכם. אם אתם רוצים לחסוך את הכסף של האיירפודס או של מכשיר אחר, הג'אברה שלוש הן אופציה פנטסטית. התפעול שלהם פשוט ואינטואיטיבי וכל אחד יכול להסתדר איתו. מה שכן אם אתם בעלי אייפונים אולי תתבאסו מחוסר ההתממשקות לסירי.
ג'אברה 7 אקטיב (Jabra Elite 7 Active)
האוזניות האלו לעומת גרסת השלוש הן יקרות יותר ותואמות יותר לפעילות ספורטיבית, כפי שניתן להבין מהשם שלהן. המחיר שלהן דומה לזה של האיירפודס ומגיע ל-649 ש"ח, ובגדול המאפיינים של האוזניות לא רחוקים מהגרסה 3, אבל הן כן טובות יותר בכמעט כל פרמטר.
כבר בעיצוב ניתן להרגיש שהן נועדו לתזוזות של הגוף. החברה מתגאה בחומר השייקגריפ, שמעניק מצד אחד רכות באוזן ומצד שני מחזיק את האוזנייה יציבה בתוך האוזן, ואכן ניתן להרגיש זאת. ההתלבשות האנטומית של האוזנייה בתוך האוזן היא כמעט טבעית וייתכן שתשכחו שאתם עם אוזניה לזמן מסוים. האוזניות מותאמות למתאמנים, והן באמת עומדות בהבטחה - בפעם הראשונה לא הייתי צריך אפילו לסדר את האוזניות בזמן האימון. כמו בדגם הקודם שסקרנו, גם פה לא מדובר באוזניות עם יופי מיוחד או אמירה מסויימת, הן כן מרגישות כמו כפתור אך בניגוד לגרסה שלוש אין פה פלסטיקה ולכן מרגישות איכותיות יותר. וכמובן גם הן טרו ויירלס.
גם פה ההפעלה והשימוש בהן פשוט מאוד, החיבור הוא די אוטומטי אבל ההבדל הוא שבאפליקציה יש קצת יותר אפשרויות שנפרט עליהן בסעיף הבא. חיי הסוללה של השבע אקטיב אפילו טובים יותר - עד 9 שעות ללא הטענה ו-35 שעות עם הקייס, יקח לכם הרבה זמן עד שתרגישו צורך להטעין אותן. גם פה יש טעינה מהירה והיא אפילו מהירה יותר, תוך חמש דקות תוכלו להטעין את הקייס לשעה שלמה של שימוש. אם אתם ממש נואשים אתם גם יכולים לבטל את אופציית ביטול הרעשים ולהרוויח עוד כמה שעות של סוללה, אבל למה בעצם? פשוט תטעינו אותן מידי פעם. גם בדגם הזה תוכלו להשתמש באוזניה אחת בלבד ולהטעין את השנייה באותו הזמן.
הסאונד עצמו מרגיש אפילו איכותי יותר מגרסת ה-3 בזכות בסים המותאמים לאימוני כושר שנותנים לאוזניות סאונד עשיר ועוצמתי. בנוסף, אם תרצו להתעמק אתם יכולים בעזרת האפליקציה להתאים את פרופיל השמע הייחודי שלכם בזכות סוג של בדיקת שמיעה.
בגזרת הפיצ'רים ישנם כמה שיפורים נחמדים, הבסיס הוא אותו בסיס: אפשרות סינון רעשים/תעלת רעש, אפילו איכותי יותר מגרסת ה-3 עם אפשרות להתאמה אישית בעזרת האפליקציה, מדובר בטכנולוגיה שתגרום לכם ללכת ברחוב סואן ולא לשמוע רכבים מצפצפים. גם פה יש חיבור ישיר לעוזרת אישית, כדי שלא תצטרכו חס וחלילה להוציא את הטלפון מהכיס וללחוץ על לחצנים, גם פה לא תצטרכו מטרייה כי העמידות שלהן אפילו חזקה יותר בפני מים ואבק עם תקן IP57. בעזרת האפליקציה תוכלו גם לבדוק את התאמת גודל הסיליקון שעל האוזנייה, מדובר בפיצ'ר בשם MYFIT והוא בודק דליפת סאונד וכך תוכלו לדעת שיש אטימות מלאה באוזן. גם כאן תוכלו לבחור באפליקציה 6 מצבי סאונד מותאמים מראש עם הגדרות באסים וטרבל.
בנוסף, בעזרת האפליקציה תוכלו להקשיב לרעשי רקע לבן/גשם/סערה/ים, שלא ברור למה צריך את זה אבל זה תמיד נחמד אם אתם מתגעגעים לחורף.
אם במקרה איבדתם את האוזנייה והגדרתם את האפשרות לחיפוש האוזנייה - האפליקציה תגיד לכם איפה הן בעיר, אבל אם הבית שלכם מבולגן זה לא יעזור לכם.
מבחן הרחוב
ובכן, דווקא בבדיקת שיחות הטלפון ישנה נפילה, במיוחד כאשר מדובר ברחוב רועש. אתם אומנם תשמעו נהדר בזכות האופציה לביטול רעשים המוצלחת, אבל הצד השני יתקשה לשמוע אתכם. אם תהיו בחדר או רחוב שקט לא תיתקלו בבעיה הזאת והשיחה תהיה ברורה. כאן אפילו הגרסה הזולה יותר של ג'אברה מנצחת את הקרב.
למי זה מתאים?
בגלל המחיר היותר גבוה והעובדה שהן הותאמו יותר לספורטאים, לא בטוח שכל אדם צריך לקנות אותן. שלא תטעו, האוזניות מעולות וההאזנה למוזיקה היא אפילו איכותית יותר מהגרסה הזולה, אבל לא בטוח שאוזן לא מיומנת תשים לב להבדל. אם אתם מתאמנים וחשובה לכם נוחות האוזנייה יחד עם איכות המוסיקה מדובר במוצר מושלם בשבילכם, חוץ משיחות הטלפון הבעייתיות. גם פה בעלי האייפון יכולים להתבאס שהחיבור שלהן לא כולל את סירי.
האוזניות הובאו להתנסות באדיבות ביקונקט