השקת אייפון 12 הביאה עמה את מהפכת הדור החמישי, אבל גם עוררה סערה בעקבות החלטתה של אפל להסיר את המטענים מהאריזה. כעת, עם פרסום הדו"ח הסביבתי השנתי שלה, חושפת החברה את התוצאות של אותו צעד: חיסכון של 860 אלף טונות של נחושת, אבץ ובדיל, וזינוק של 70 אחוזים במכסת מכשירי האייפון בכל משלוח.

הנתונים פורסמו במסגרת דו"ח ההתקדמות הסביבתית לשנת 2021. עוד עולה בדו"ח שאפל הקטינה את פליטות הפחמן הדו חמצני שלה מ-25.16 מיליוני טונות בשנת 2019 ל-22.6 מיליוני טונות בשנת 2019, וקיצצה את הוצאות האנרגיה שלה ב-13.9 מיליון קוט"ש (קילו-וואט לשעה).בנוסף, ב-12 השנים האחרונות צמצמה אפל את צריכת האנרגיה של מוצריה ביותר מ-70 אחוזים, כשמעבדי M1 החדשים שנחשפו בחורף האחרון מסייעים אף הם לצמצם את צריכת הפחמן של מכשיריה. הדו"ח אף הרחיב על מאמציה של אפל במעבדה להנצלת חומרים בטקסס, שם הרובוטית חילצה מאייפונים כ-150 טונות של זהב ונחושת.

"אנחנו פועלים בדחיפות גדולה מתמיד כדי ליצור עתיד חזק ובריא יותר עבור כדור הארץ ותושביו", אמרה ליסה ג'קסון, סגנית הנשיא לנושאי סביבה ויוזמות חברתיות באפל. "בשנת 2020 רשמנו התקדמות אמיתית במאבק נגד שינויי האקלים. אפל הפכה לחברה ניטרלית מבחינת פחמן (carbon neutral) בפעולותיה העולמיות, ומתכננת להפוך לניטרלית לחלוטין עד שנת 2030. המוצרים שלנו כוללים יותר חומרים ממוחזרים מתמיד".  

כמו כל תאגיד בינלאומי שדעת הקהל חשובה לו, גם המתחרה הגדולה סמסונג דואגת לפרסם את פעולותיה להאטת ההתחממות הגלובלית. למרות שלעגה לאפל אחרי אחרי השקת האייפונים החדשים, גם סמסונג הוציאה את המטען מאריזות דגמי גלקסי S21. לפי סמסונג, הדגמים החדשים זכו לתעודת "מפחיתי פחמן דו חמצני" מהארגון Carbon Trust, בין היתר הודות לשימוש בחומרים שסופחים גזי חממה. גם סמסונג שואפת לצמצם את טביעת הרגל הפחמנית שלה, וביוני 2018 התחייבה החברה להעביר את כל מתקניה בארה"ב, סין ואירופה לחשמל ממקורות מתחדשים עד שנת 2020. מוקדם יותר השנה הודיעה החברה שעמדה בהתחייבויותיה.