מניית "מטא", בעלת האפליקציות של פייסבוק ואינסטגרם, צנחה ביותר מ-40% במהלך ששת החודשים האחרונים - וכעת עובדים בארה"ב עם אופציות בחברה חושבים על עזיבה.
"הצטרפתי למטא כשהיא הייתה בשיאה, עכשיו מרגיש כמו חרא", אמר אחד מעובדי מטא השבוע בשרשור פופולרי ב-Blind, לוח הודעות ארגוני עם חברים מאומתים, והוסיף: "מה עליי לעשות?". עובד אחר של מטא הגיב לו: "עזוב את המקום המחורבן הזה".
"אני באותה סירה", כתב עובד שלישי והוסיף שהוא כבר מתראיין בחברות אחרות. "זה ברור, אתה אמור לחשוב על מטא והקולגות שלך. שאל את עצמך אם קו המחשבה הזה טוב לחברה", התבדח רביעי. "רק בצחוק... זה סופר מבאס".
לפי הניו יורק פוסט, מטא עומדת בפני בריחה של עובדים מכיוון שמחיר המניה שלה ירד משיא כל הזמנים של יותר מ-380 דולר בספטמבר ל-216.49 דולר ביום שישי. ההידרדרות החלה בסתיו שעבר כשסדרה מזעזעת של הדלפות הפעילה לחץ פוליטי עצום על החברה והמשיכה כאשר מטא החלה להרגיש את המכה הכלכלית בסכומים של מיליארדי דולרים בשל שינויים בפרטיות מאפל וגוגל שפוגעים בעסקי הפרסום שלה.
"אנשים בהחלט שמים לב ומודאגים ממחיר המניה", אמר לפוסט מייקל סולומון, שמנהל מהנדסי תוכנה דרך סוכנות הכישרונות שלו 10x Management. "אני חושב שלהרבה אנשים יש שאלות אם מטא עומדת לצאת מזה - אם זו יכולה להיות ההתחלה של הסוף עבורם".
כאשר מהנדסי תוכנה מצטרפים לחברות כמו מטא, גוגל או אמזון, התמורה שלהם מורכבת בדרך כלל מתמהיל של בערך 50/50 של מזומן ואופציות למניות, כאשר עובדים מתחילים מקבלים יותר מזומן ועובדים מנוסים יותר מקבלים יותר מניות, על פי נתונים של רמות מעקב אחר משכורות טכניות.
במטא עובדים חדשים מקבלים בדרך כלל מספר מוגדר של יחידות מניות מוגבלות, בהתבסס על מחיר המניה הממוצע של החברה סביב הזמן שבו התקבלו לעבודה. זה אומר שיכולים להיות יתרונות עצומים לעובדים שמצטרפים לפני שהמניה ממריאה - אבל זה גם משאיר אותם חשופים לירידות.
לדוגמה, עובד מטא שקיבל יחידות מניות מוגבלות בשווי 100,000 דולר סביב שיא המניות של החברה בספטמבר יישאר כעת עם כ-57,000 דולר בלבד. זה גם אומר שאופורטוניסטים מחברות אחרות - כמו מיקרוסופט, שירדה ב-10.3% עד כה השנה - יכולים באופן תיאורטי "לנצל את הירידה" ולהתקבל לעבודה בחברה בהפסדים כמו מטא, וכך לקבל יותר אופציות למניות במחיר נמוך יותר.
בתגובה לאחד הפוסטים הממורמרים של עובד מטא ב-Blind, אחד מעובדי מיקרוסופט כתב: "האנשים היחידים שיצליחו הם אלה שעוברים כעת חברות כרגע. אני עושה בדיוק את זה והלכתי למטא".
לורה מרטין, אנליסטית טכנולוגית ומדיה ב-Needham & Company, אמרה שבעוד שעובדי טכנולוגיה רבים עשויים להרגיש נאמנים לחברות שלהם, זה הגיוני כלכלית עבור רבים להחליף עבודה כאשר הערך של האופציות שלהם נמצא בבורסה.
"אם אתה לא מתכוון להרוויח כסף באופציות ההון שלך במשך שלוש שנים, זה האינטרס שלך לעזוב", אמר מרטין לניו יורק פוסט. "אני מסכים עם ההחלטה לעזוב את החברה הנוכחית שלך וללכת לחברה ולקבל מניות במחיר הנוכחי שלהן".
בעוד מטא היא הדוגמה הקיצונית ביותר, כל מגזר הטכנולוגיה צנח השנה לאחר שהגיע לשיאים ב-2021. המדד המשולב עתיר הטכנולוגיה של נאסד"ק ירד ב-12.3% עד כה ב-2022, בעוד מניית אפל ירדה ב-9.9%, מניית אמזון ב-5.3 % ומניית גוגל ב-5.7%.
מכיוון שאופציות מניות הופכות לבעלות ערך מופחת, חברות טכנולוגיה גדולות מבינות כעת שהמזומן הוא המלך, לדברי ריצ'רד קרמר, אנליסט טכנולוגי ומייסד ארטה ריסרץ'. "חברות הטכנולוגיה הגדולות פשוט משלמות פיצוי מזומן גבוה בהרבה מאחר שלחמש המובילות יש ביחד 345 מיליארד דולר במזומן נטו", אמר קרמר לפוסט. "הקרב על הכישרונות המובילים לא האט".
הפיצוי מגיע לרוב בצורה של "בונוס שימור", המשולם בכפוף לכך שעובדים יישארו בחברה במשך מספר שנים מוגדר, לפי בריאן קרופ, ראש חקר משאבי אנוש בחברת הייעוץ גרטנר.
"ככל שמחיר המניה שלך יורד, האפקטיביות של יחידות מניות מוגבלות כאסטרטגיית שימור פוחתת", אמר קרופ לפוסט.
מהנדסים שמחפשים מזומן ולא אופציות למניות הצליחו לנהל משא ומתן על תשלומים מסיביים ממטא בחודשים האחרונים, לדברי סולומון, סוכן הטאלנטים: "הם מקבלים הצעות טובות יותר כי מטא יודעת שהיא צריכה לפצות", אמר סולומון. מטא לא הגיבה לשאלות לגבי האמצעים שהיא נוקטת כדי לשמר ולמשוך כישרונות.