שורה נוספת של פיצוצים הרעידה הערב (רביעי) את ביירות וחלקים נוספים בלבנון. הפעם מדובר במכשיר קשר אחר שבו החזיקו אנשי חיזבאללה - מכשיר קשר PTT (או Press To Talk) שיושב על תדרים פתוחים וניתן לעלות ולדבר בו בחופשיות ללא כל הצפנה. היתרון של מכשיר זה הוא האפשרות לתקשורת חופשית וחינמית על גבי תדרים רבים. את התדר יש לתת לצד השני של השיחה על מנת שתוכל להיות תקשורת.

המכשירים האלה אינם כוללים תכונות חכמות של טלפונים סלולריים כמו חיבור ל-GPS ולכן לא ניתן לעקוב אחרי המיקום המדויק שלהם. החיסרון של מכשירים אלה הוא שהם בסופו של דבר מכשירים פתוחים ללא כל יכולת הצפנה, כך שאם אדם עולה על התדר הנכון הוא יכול בקלות לנטר את השיחה. המכשירים האלה פופולריים מאוד בקרב שירותי הצלה כמו משטרה ומכבי אש ואפילו בצבא. בשל העובדה שמדובר בתקשורת פתוחה, השיחה עצמה בדרך כלל נעשית בקודים מוסכמים.

בלבנון, המכשירים הללו מאוד פופולריים גם אצל האזרחים, בשל בעיות בתקשורת האזרחית. הדגם הספציפי שהתפוצץ הוא מכשיר של חברת התקשורת היפנית ICom. החברה אמנם יפנית, אבל המכשיר אינו מיוצר ביפן אלא בשווקים אחרים. לפי דיווח של רויטרס, חיזבאללה רכש מאות מכשירי PTT מהדגם של ICom רק לפני כמה חודשים, סמוך למשלוח של הביפרים שהתפוצצו אתמול.

מהדיווחים שהצטברו ביממה האחרונה, נראה שמבצע הפיצוץ של הביפרים אתמול כלל חומר שרפה שמתפוצץ בטמפרטורה של 190 מעלות, טמפרטורה שאליה מגיעים הרבה מכשירי קשר כשהם מבצעים משימות המעמיסות על היכולות של המכשיר. לפי גודל הפיצוץ שהתרחש כעת במכשירים הנוספים, נראה שגם כאן היה שימוש בחומרים דומים. לפי הצילומים המגיעים מלבנון, הפעם מדובר בפיצוצים גדולים יותר שדורשים חומר רב יותר.

על מנת להפעיל את אותם מכשירים, יש צורך לעלות על התדרים שבהם מכשירי הקשר פועלים ולשלוח באותו התדר הודעה שגורמת למכשיר להתחמם. כאן האתגר יכול להיות גדול יותר מאשר במקרה של הביפרים. מצד אחד, מדובר בפרוטוקול פתוח. מצד שני, המרחק בין המשדר למכשירים לא יכול להיות גדול מידי, שכן תדרים פתוחים אינם מגיעים למרחקים.

לפי תמונות שמגיעות מלבנון, החלק שהתפוצץ במכשיר הוא סוללת הליתיום שלה, מה שמרמז שהיא זאת שהייתה ממולכדת, ויתכן שהיא התפוצצה בנפרד גם ללא קשר למכשיר עצמו. ייתכן שמה שהפעיל את הפיצוץ אינו במכשיר, אלא בתוך הסוללה הממולכדת עצמה.

נדב אביטל, ראש קבוצת מחקר איומים בחברת אימפרבה (Imperva), אמר ל-N12 כי "נראה שמדובר בניצול של חולשות במכשירי הקשר, שבהם שליטה זדונית ברכיב אחד יכולה להוביל לנזקים חמורים". לפי אביטל, מכשירי קשר מורכבים מספריות ורכיבים חיצוניים וכל שינוי קטן או שליטה מרחוק ברכיב קריטי, עלול לשבש את תפקוד המכשיר ולסכן את המשתמשים בו".