בימים האחרונים רצות הרבה הודעות וואטסאפ חמורות יותר ופחות. שמועות על חטופים ששוחררו, קרבות בעזה, תפילות למען החיילים וכו'. בתוך הז'אנר הזה - הכי בעייתיות הן הודעות ההפחדה. ממש כמו שקרה בקרית גת, שם הודעה שהופצה גרמה לסגירת מערכת החינוך מתוך חשש למתקפת טילים ממוקדת שכמובן לא קרתה, או "מתקפת הסייבר בעזרת שיחות קוליות בוואטסאפ", שגם לא היה בה אמת.
כעת מופצת הודעה, מפחידה בהרבה יש לציין, על כך שבתאריך ה-11.11 יתרחש "שיטפון אלאקצא". על פי ההודעה: "בלילה שבין ה-10.11 ל-11.11 יפתחו אויבנו מלבנון, סוריה, עיראק, תימן ואיראן במתקפת טילים שלא נראתה כמותה מעולם על כל בסיסי חיל האוויר של צה"ל, נמלי התעופה בישראל ומשחתות ארה"ב. במטרה לנטרל את יכולת ההתערבות של חיל האוויר הישראלי והאמריקאי במרחב, תחל במקביל מתקפה לכיבוש החרמון מסוריה, הגליל מלבנון ורצועת עזה בכך שיצאו נחילי מחבלים רבים חמושים בנ"ט מתוך מנהרות חמאס שהיו רדומות עד לתאריך 11.11".
כמובן שאנחנו לא יכולים להתחייב שיום שבת ה-11.11 יעבור בשקט, אבל אותה הודעה שמסתובבת מתבססת על ציטוט שניתן ע"י יחיא סינוואר, מנהיג החמאס, שאמר לפני שנתיים: "תזכרו את המספר 1111. מה המשמעות? תגלו בהמשך", כך על פי מספר כלי תקשורת שציטטו אותו בזמנו.
יחיא אסנואר : הייתה תזוזה בתיק השבויים עד לאחרונה אבל זה נעצר בגלל חוסר יציבות שלטונית בישראל אנו מוכנים למשא ומתן מזורז ובאופן מיידי, כוחות ההתנגדות הצליחו לכפות עמדתם על ישראל ותהיה עסקה לחילופי שבויים.תזכרו את המספר 1111. מה המשמעות ? תגלו בהמשך אמר.. pic.twitter.com/X2hThgmvnb
אלא שמאז כבר נחשף כנראה מה המספר מסמל, ולא מדובר בתאריך שחל ביום שבת. זאהר ג'בארין, סגן מנהיג חמאס בשטחי הרשות הפלסטינית, אמר באפריל של 2022 כי כוונתו של סינוואר הייתה ש"מערכת השחרור הפלסטינית נגד הכיבוש תתחיל בשיגור של 1,111 רקטות לעבר הכיבוש". אומנם מדאיג, אבל פחות מפחיד מאותה הודעה שרצה לחלקנו בוואטסאפ.
באותה הודעה גם נכתב כי ה-11.11 הוא תאריך הפטירה של יאסר ערפאת, נשיא הרשות הפלסטינית לשעבר, וכי "הוא המכנה המשותף בין ערביי עזה, הגדה וארץ ישראל". הבעיה עם הטענה היא שהיא משטיחה לחלוטין את מורכבות הערבים שנמצאים באזור. ערפאת היה מנהיג אש"ף, שהתנועה הגדולה בו ביותר היא פת"ח, המתחרים הפוליטיים של החמאס. זה קצת מוזר שמנהיג החמאס יתכנן את המתקפה הכי גדולה על ישראל דווקא ביום פטירתו של ערפאת. בנוסף אין קשר אמיתי בין איראן, חיזבאללה ותנועת הפת"ח.
"נראה כי השמועות המעורפלות הללו מקורן בעוד ניסיון של גורמים אסלאמיים להפעיל מניפולציה על ישראל ולקדם צעד נוסף במלחמה הפסיכולוגית על הציבור הישראלי, במטרה לזרוע פחד ואימה", מסביר ל-mako סא"ל (מיל.) אלון אביתר, פרשן לענייני ערבים ומומחה לזירה הפלסטינית. "מתקפה יזומה ע"י כלל הזירות המצוינות איננה יכולה לצאת אל הפועל ללא הבשלת הנסיבות במלואן לפתיחת מערכה אזורית מבחינתן של איראן וזרועותיה במרחב, ולפי שעה מסתמן כי הן לא הגיעו לידי מימוש, כפי שגם התבטא בנאומו האחרון של נסראללה.
"זאת ועוד, האמירה כי מותו של ערפאת מהווה מכנה משותף בין אזורי תלושה מהמציאות, שכן ערפאת היה אמנם מנהיג פלסטיני שזכה לקונצנזוס, אולם היה שנוא במדינות השכנות. דמותו איננה מהווה כיום אפילו סמל בעל נוכחות כלשהי במזרח התיכון. התלכדות הזירות למערכה יזומה ואחודה איננה זקוקה לערפאת כמגנט אלא לאינטרסים משמעותיים עכשוויים, ונראה כי הם טרם התגבשו", אומר אביתר.
באמצע הטקסט כותב ההודעה, אשר נשאר אנונימי כמובן, משתמש בביטוי שאמור להדליק נורה אדומה אצל כולם: "אני חושב שזהו התאריך של המכה השנייה המתוכננת מראש". כאשר הודעה מופצת מבלי שמישהו חותם עליה, אבל כן מודה שזה "מה שהוא חושב" ולא מביא ציטוט מדויק - כדאי לפקפק באמינות הטקסט. לסיכום, אל תעבירו הודעות שאתם לא יודעים מה המקור שלהן, ובטח כאשר מדובר בנושא שאתם לא מבינים בו מספיק כדי לעמוד מאחורי אותו טקסט.