אזרחי צפון קוריאה עלולים להישלח למחנות ריכוז על שימוש במילות סלנג דרום קוריאניות בהודעות טקסט. המדינה הטוטליטרית והמסתורית הכריזה על התקנות החדשות בחודש דצמבר, לאור החשש הגובר שבני הנוער במדינה מתחילים לאמץ מילים פופולריות בדרום קוריאה. כעת הרשויות יחלו לבדוק את המכשירים של האזרחים וינסו לאתר שימושים "בביטויים אסורים" גם בתוך שיחות פרטיות. אלה שייתפסו, ייחשדו בעבירה על האיסור לצפות בתכני טלוויזיה מדרום קוריאה, ועלולים להישלח למחנה ריכוז.
תכני המדיה המופקים בשכנה מדרום נהנים מפופולריות גוברת בחלקו הצפוני של חצי האי, כשהם מוברחים על גבי עטים הכוללים התקן USB. בשיחה עם המגזין הצפון קוריאני רימג'ינגאנג (Rimjingang), היוצא לאור ביפן ומסקר נושאים בנבכי הדיקטטורה בעזרת צוות עיתונאים הפועלים בזהות בדויה, הורה צפון קוריאני חשף את הסלנג המסוכן שמופיע בסדרות ויכול לסבך ילדים.
"מאז שהמכשירים הסלולריים הפכו לנפוצים יותר, צעירים משתמשים בביטויים דרום קוריאנים בהודעות. למשל, כמעט כל הצעירים משתמשים בביטויים כמו 'אני אוהב אותך' או 'להתראות', אך גם במילים באנגלית כמו ביי ביי או הקיצור ty (תודה). אם יש בהודעות מילים לא מקובלות בצפון קוריאה, בעלי המכשיר ייחקר בחשד שהוא צופה בסדרות מהדרום". לפי אותו הורה, חוקרים שמחרימים מכשירים מנסים גם למצוא שמועות או תלונות הנוגעות להתפשטות נגיף הקורונה.
התקנה החדשה, ששמה "חיסולן של המחשבה והתרבות הריאקציונריות", תועדה במסמך סודי ביותר בן שלושה עמודים שהגיע לידי רימג'ינגאנג, ובו השליט העליון קים ג'ונג און כינה את דרום קוריאה "בובה של ארצות הברית" וציין מילים אסורות נוספות. למעשה, התקנה גם אוסרת על הורים לתת לילדיהם שמות שנשמעים דרום קוריאניים, כשלפי רימג'ינגאנג, הורים גם נאלצו לשנות את השמות של ילדיהם. "עלינו למחוק את מילות הבובה וסגנון הבובה מהחברה שלנו", כתב ג'ונג און. "בעבר הזהרתי מפני התופעה הרווחת בקרב צעירים וצעירות שמשתמשים במילים כמו oppa (אח גדול) או dong-saeng (אח קטן או אחות קטנה) כדי לציין אנשים שאינם בני משפחתם. למרות זאת, התופעה הזו עדיין לא נעלמה. זו דוגמה טיפוסית לשפת הבובות הסוטה שפושה בחברה שלנו".
"החוק החדש הוא חלק מהמאמצים של המשטר לחסום את החדירה של מידע מהעולם בכלל, ומדרום קוריאה בפרט", אמר לדיילי מייל גרג סקארלטויו, ראש הוועדה לזכויות אדם בצפון קוריאה שמושבה בוושינגטון הבירה. "הם משתמשים בטכנולוגיות חדשות ומטילים עונשים על אלה שמנסים לגשת למידע, עם או בלי משפט. בכל הנוגע לשפה, המשטר של שושלת קים תמיד היה טהרני. צפון קוריאה מתנגדת לשימוש במילים שאולות".