סולד אאוט תוך 7 דקות, אולם מלא מקצה לקצה באנשים באוניברסיטת תל אביב, כתבים מכל כלי התקשורת, ובין האורחים בקהל גם בכירים מאוד בתעשיית ההייטק הישראלית, בהם גיל שוויד, מנכ"ל צ'ק פוינט ויוסי מטיאס, מנכ"ל מרכז המחקר והפיתוח של גוגל בישראל. לא מדובר בהופעה השביעית של רביד פלוטניק וטונה, אלא באירוח של סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI ואיליה סוצקבר, המדען הראשי של החברה, או באופן פשוט יותר: האנשים שעומדים מאחורי ChatGPT ו-DALL-E 2.
אלטמן מגיע לכאן בלו"ז צפוף מאוד, לאחר שנפגש הבוקר עם הנשיא יצחק הרצוג וכן התארח במיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח ונפגש עם מיכל ברוורמן-בלומנשטיק, מנכ"לית החברה ועובדיה. הוא צפוי לבקר עוד השבוע בירדן, קטאר, איחוד האמירויות, הודו ודרום קוריאה. אתמול דווח ב-N12 כי אלטמן סירב להיפגש עם ראש הממשלה נתניהו בגלל המהפכה המשפטית, אולם בלשכת נתניהו הכחישו את הטענות. היום בצהרים פרסם נתניהו כי שוחח בטלפון עם אלטמן על ההזדמנויות והאתגרים שעומדים בפני העולם ובפני מדינת ישראל ביחס לבינה המלאכותית.
שוחחתי כעת בטלפון עם סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI, על ההזדמנויות והאתגרים שעומדים בפני העולם ומדינת ישראל ביחס לבינה המלאכותית. שוחחנו גם על שיתוף פעולה עם מדינת ישראל כדי לפתח את תחום הבינה המלאכותית בארץ
במהלך המפגש באוניברסיטה, אותו הנחה ד"ר נדב כהן, ראש המחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב, אמר סוצקבר, שציין בפני הקהל כי הוא גר בישראל כאשר למד באוניברסיטה הפתוחה, כי התקדמות בבינה המלאכותית "היא משחק של אמונה". "זה נשמע כאילו אני צוחק, אבל צריך להאמין ברעיון. חשוב גם שהדברים שאתה מאמין בהם יהיו נכונים".
השניים נשאלו על המקום של האקדמיה בתוך ההתפתחות של הבינה המלאכותית. לדברי אלטמן, "האקדמיה יכולה לתרום משמעותית לבינה מלאכותית, יש עוד מסתורין. צריך לגלות איך לשלוט בזה, איך למדוד את זה, זה לא ידוע".
באשר לסכנות של הבינה המלאכותית, מנה כהן 3 היבטים – המשרות שנעלמות לטובת הבינה המלאכותית, כוח חזק שיכול להיות מנוצל בידי האקרים ואולי התרחיש הגרוע מכול - מערכת בינה מלאכותית שתצא משליטה. סוצקבר אמר בתגובה שכבר רואים את ההשפעה על המערכת הכלכלית, אולם עבודות חדשות ומקצועות חדשים ייווצרו. באשר ליציאה משליטה אמר, "זה יהיה די רע. זו תהיה טעות גדולה לעשות בינה מלאכותית שלא יודעים איך לשלוט בה".
אלטמן נתן דוגמה שלאחר שמחשב ניצח את אלוף העולם בשחמט, גארי קספרוב, חשבו כי אף אחד לא ירצה לשחק יותר שחמט, ולמרות זאת אנשים עדיין משחקים שחמט, והוא פופולרי מאוד. "התשוקה האנושית ליצור דברים חדשים לא תלך לשום מקום. זה יהיה שונה. לפני מאות שנים היו עבודות אחרות", הוא אמר.
בימים האחרונים חתם אלטמן על מכתב פתוח המתריע מפני סכנות הבינה המלאכותית, ביחד עם בכירים נוספים. מול הקהל הוא הדגיש כי הוא לא מדבר על הבינה המלאכותית של היום, אלא זאת העתידית, שתהיה חזקה הרבה יותר. עם זאת, הוא אמר כי זאת תהיה טעות להאט או לעכב את ההתפתחות של הבינה המלאכותית היום. "זה משהו שהעולם צריך להתמודד איתו בעשורים הבאים, צריך ארגון עולמי שיהיה אחראי על חלוקת רישיונות, בטיחות, כמו שיש היום עם הגרעין".
כשהם נשאלו מה יהיה בעתיד עם הבינה, אמר אלטמן: "אני מתרגש לגבי זה. בינה מלאכותית יכולה לעזור בגילויים מדעיים, למשל מסתורי היקום. אני מאמין שהחיים יהיו טובים יותר, היא יכולה לרפא את כל המחלות. זה יכול להיות עולם באופן דרמטי טוב יותר, אנחנו לא רחוקים מזה". כהן שואל מה לגבי שינויי האקלים, הבעיה שמטרידה את העולם. אלטמן משיב בביטחון: "כשתהיה לנו בינה חזקה, שינויי האקלים לא יהיה מורכבים עבור מערכת כזאת. נוכל לדעת איך לעשות אנרגיה בזול יותר, למשל".
"לפני 500 שנה, אנשים חיו בעוני, הם סבלו ממחלות. היום זה נראה ברברי. עם הטכנולוגיה לאנשים יהיו חיים טובים יותר. אי אפשר לעצור את הטכנולוגיה, אבל חייבים להבין איך לנהל את הסכנות. כל הדאגות הן מוצדקות".
סוצקבר אמר שיש המון הזדמנויות בישראל, ושעכשיו זה "עידן הזהב" של הבינה המלאכותית. "לכו על זה, פשוט תעשו את זה". אלטמן הוסיף שבישראל יש הרבה כישרון, צפיפות של טאלנטים וגם הרבה אמביציה לאנשים: "שילוב של שני הדברים האלה יוביל להצלחה".