שני פעילים חברתיים בעיר אלעד שהשמיצו את מפקד התחנה, פקד אלי יעקב, בשורה של פרסומים בפייסבוק ובוואטסאפ יפצו אותו בסכום של 93 אלף שקל.

השניים פרסמו בקבוצת הפייסבוק "גם באלעד" שורה של פרסומים משמיצים על פקד יעקב ויחסיו עם ראש העיר, ישראל פרוש.

כך למשל פרסמו: "מפקד נקודת המשטרה באלעד פקד אלי יעקב ממשיך לשרת את את פרוש (הכוונה לראש העיר), ונותן לו לסכן את תושבי אלעד בניגוד לחוק והנחיות משרד הבריאות... ראש עיר מושחת בגיבוי משטרה מושחתת".

פקד אלי יעקב (צילום: פרטי)
פקד אלי יעקב ועורך דינו, יוני ג'ורנו|צילום: פרטי

בפוסט אחר תהו הפעילים האם פקד יעקב הוא "חייל" של פרוש. "אלי יעקב יצטרך לענות תשובות או שיקבל עונש על משמעת או יביא לסיום הקריירה שלו במשטרה", נכתב בפוסט. בפוסטים אחרים כתבו שפקד יעקב מעלים עין מהעבריינות של ראש העיר ושבקרוב הוא יהיה מחוץ לשורות המשטרה. "אלי יעקב והשיטור העירוני עובדים קשה כחיילים של פרוש... מזה קשה... עובדים על כולם בעיניים...", נכתב.

השיא היה כאשר הפעילה החברתית כתבה על פקד יעקב שהוא מדליף חומרי חקירה לראש העיר פרוש. "אלי יעקב ועוד שניים נוספים מתוך המשטרה מדליפים לפרוש בתמורה ל...אתם רגל וחצי בחוץ מהמשטרה....", כתבה הפעילה בקבוצת וואטסאפ של אלעד.

בנוסף לכך, הופץ סרטון של יעקב בטיקטוק, בו עוות קולו בכוונה כדי ללעוג ולהשפיל אותו.

פקד יעקב החליט לא לוותר ובאמצעות עו"ד יוני ג'ורנו הגיש תביעת לשון הרע נגד השניים לבית המשפט בכפר סבא. הוא דרש פיצוי בגין השיימינג הלא מוצדק שעשו לו השניים כשהם פוגעים בשמו הטוב.

הפעיל שנתבע טען בכתב ההגנה שמדובר בהבעת דעה לגיטימית ולא בפרסום המהווה לשון הרע. הוא טען להגנת אמת בפרסום וטוען שהדבר נעשה בתום לב ולטובת האינטרס הציבורי.

הפעילה החברתית טענה בכתב ההגנה, כי טיפול המשטרה בסוגיית אכיפת הקורונה וחוקי תכנון ובנייה בעיר לא היו לשביעות רצונה, ולשיטתה הדבר מעיד על שיתוף פעולה בין התובע פקד יעקב לבין העירייה ועל שהוא מקבל תמורה כלשהי עבור שיתוף הפעולה. לדבריה, היא הגיעה למסקנה שפקד יעקב מושחת בעקבות תפקוד המשטרה באלעד.

במהלך המשפט השניים לא הצליחו להוכיח את טענותיהם או לבסס את הפוסטים שפרסמו ואשר השמיצו את פקד יעקב.

השופט אלדד נבו שדן בתביעה, קבע בפסק הדין כי השניים ייחסו לתובע בעל תפקיד ציבורי מעשי שחיתות ללא כל ביסוס עובדתי, וכי גישתם שניתן לייחס להם דברים כאלה היא בגדר בריונות ברשת בצורה מובהקת ויש להוקיע את התופעה הזו.

השופט פסק כי הפעיל החברתי יפצה את יעקב בסכום של 17,500 שקל, כולל הוצאות משפט, והפעילה תשלם פיצוי של 75,500 שקל. בסך הכול יקבל פקד יעקב פיצוי של 93 אלף שקל.