הנשיא לשעבר דונלד טראמפ הבטיח שהממשל שלו יבקש להעמיד לדין את גוגל אם יזכה בבחירות לנשיאות, וזאת בטענה שמנוע החיפוש של החברה מקדם רק "סיפורים רעים" עליו.

טראמפ פרסם את האיום ברשת החברתית שלו Truth Social בשבוע שעבר לאחר שמחקר מצא שענקית הטכנולוגיה הגדולה "קוברת" תוצאות עבור אתר הקמפיין שלו מתחת לאלו של האתר הרשמי של היריבה הדמוקרטית קמלה האריס - ומקדם כתבות חיוביות של סגנית הנשיא.

"נמצא שגוגל השתמשה באופן לא חוקי במערכת של חשיפה והצגה של סיפורים רעים בלבד על דונלד ג'יי טראמפ, חלקם נכתבו במיוחד למטרה זו, ובמקביל, חשפה רק סיפורים טובים על קמלה האריס", כתב טראמפ בציוצו. "זוהי פעילות בלתי חוקית, ובתקווה שמשרד המשפטים יעמיד אותם לדין פלילי על ההתערבות הבוטה הזו בבחירות. אם פקידי משרד המשפטים תחת ממשל טראמפ יסרבו להגיש כתב אישום נגד החברה, אבקש להעמידם לדין, ברמות המקסימליות, כשאנצח בבחירות, ואהיה נשיא ארצות הברית!" הוא סיכם.

זעמו של טראמפ מגיע בעקבות מחקר של ארגון Media Research Center שניתח תוצאות חיפוש של שתי שאילתות נפרדות של גוגל - "המירוץ לנשיאות דונלד טראמפ 2024" ו"המירוץ לנשיאות קמלה האריס 2024". החיפוש של החוקרים אחר מושג "המירוץ לנשיאות קמלה האריס 2024" שנערך ב-6 בספטמבר הניב את האתר שלה בתוצאה השלישית - מתחת לכתבות עליה שנכתבו בעיקר בכלי תקשורת הנוטים לצד הליברלי של המפה הפוליטית, כמו הניו יורק טיימס, וושינגטון פוסט ופוליטיקו.

אותה שאילתה לקמפיין של טראמפ הופיעה במקום השישי בלבד בדף התוצאות, מתחת לתוכן המבקר את הנשיא לשעבר מאותן רשתות תקשורת - ללא תוצאות של כלי תקשורת שמרניים כמו הניו יורק פוסט או פוקס ניוז.

"גוגל מנסה להטות את התוצאות לטובת קמלה האריס", אמר מייסד מרכז מחקר, ברנט בוזל, לפוקס ניוז דיגיטל. "מנוע החיפוש של גוגל מקדם כתבות תקשורתיות של השמאל המעדיפות את קמלה האריס ופוגעות בדונלד טראמפ. אל תסמכו על חיפושי גוגל".

דובר מטעם גוגל מנגד הכחיש את הטענות של גוף המחקר. "שני אתרי הקמפיין מופיעים באופן עקבי בראש החיפוש עבור שאילתות חיפוש רלוונטיות ונפוצות", נמסר בתגובה. "הדוח בחן מונח חיפוש נדיר ובודד ביום אחד לפני מספר שבועות, ואפילו עבור החיפוש הזה, אתרי האינטרנט של שני המועמדים דורגו בתוצאות המובילות בגוגל".

חשוב לציין כי הצד השמרני בארה"ב טוען מזמן שחברות הטק תומכות בהאריס. חלק מהטענות מגיעות בעקבות התרומות הגדולות של חברות הטק למועמדת הדמוקרטית, אך מהצד השני, יש לציין שהמחקר המדובר בוצע ע"י ארגון שלוקח צד פוליטי ברור - והמחקר עצמו לא ממש אמפירי או אובייקטיבי.