ענקית המחשבים מיקרוסופט הודיעה אמש (שני) כי האקרים אירנים הצליחו בתקופה האחרונה לפרוץ לחשבונות "אופיס 365" של כמה חברות ביטחוניות ישראליות ואמריקניות. בנוסף, גם חברות נוספות במפרץ הפרסי חוו מתקפות של האקרים אירנים, כולל חברות תחבורה וגופים עסקיים נוספים.

על פי הדיווח של חברת המחשבים האמריקנית, בחודש יולי האחרון החל צוות משימה מיוחד לזהות את הפעילות העוינת. עוד עולה מהדברים כי בוצעו כמעט 20 מתקפות ויירוטים מוצלחים של ההאקרים. על פי הודעת החברה, ההתקפות התמקדו בחברות טכנולוגיות וביטחוניות אמריקניות וישראליות, נמלי הכניסה למפרץ הפרסי וכן חברות ימיות בעלות נוכחות עסקית במזרח התיכון.

ספינה שהותקפה סמוך לעומאן (צילום: Johan Victor ,  marinetraffic.com)
ספינה שהותקפה סמוך לעומאן|צילום: Johan Victor , marinetraffic.com

אופי המתקפות שזוהה על ידי מיקרוסופט נחשב פרימיטיבי באופן יחסי, ומדובר ב"ריסוס סיסמאות" – טכניקה שבה האקרים מנסים לפרוץ לחשבונות רבים באמצעות שימוש בכמה סיסמאות אפשריות. כך שלמעשה אם חברות ישראליות אכן בין הנפגעות, לא סביר שיש להן הגנה מתוחכמת במיוחד.

עוד צוין כי בחלק מהמקרים המתקפות נכשלו, ולא פורטו שמות החברות והגופים המעורבים בפרשה. יחד עם זאת, צוין כי מדובר בחברות המייצרות בין השאר מכשירי מיקום וניווט, טכנולוגיות רחפנים, לוויינים ומערכות התרעת חירום.

צילום: Dejan Krsmanovic, 123RF

אחת האפשרויות שהעלתה מיקרוסופט כסיבה אפשרית לביצוע המתקפות היא ניסיון אירני לגנוב מידע ביטחוני רגיש. השגת גישה לצילומי לוויין מסחריים, תוכניות שיט של ספינות ואף מידע עבור פרויקט פיתוח הלוויינים באירן. "הפעילות הזאת נועדה, ככל הנראה, לתמוך באינטרסים של הרפובליקה האסלאמית של אירן", נמסר בהודעה הרשמית מטעם מיקרוסופט.