אחת מהטכנולוגיות הכי מדוברות בשנים האחרונות היא המטאוורס, העולם הוירטואלי שמארק צוקרברג כל כך מנסה לקדם. הכניסה לעולמות הווירטואלים של המטאוורס מתבצעת דרך סמארטפון, מחשב או משקפי מציאות מדומה מיוחדים שעולים הרבה מאוד כסף. בהתאם להתקדמות אל עבר העולם שיש בו הכול אבל וירטואלית, גם חברות מסחריות מנסות להיכנס למשחק ולהציג את ההתקדמות הטכנולוגית שלהן, אבל זה לא תמיד עובד. לא כל מוצר אפשר לחוות מחוץ למציאות והתוצאות הן לפעמים משעשעות. אספנו לכם, בהשראת האתר גיזמודו, את חוויות המטאוורס הכי מוזרות שיש, עד עכשיו.
אי אפשר לטעום את הבוריטו
רשת המסעדות צ'יפוטלה נחשבת בארה"ב למאמצת טכנולוגיות, היא אחת מהיחידות שמחזיקה בחשבון ברשת החברתית ביריל למשל, אבל את תעלול היח"צ המוזר שלהם עם רובלוקס, הפלטפורמה המקוונת למשחקי רשת מרובי משתתפים, היה קצת קשה לבלוע. הם הודיעו באפריל של שנה שעברה על תחרות גלגול בוריטוס וריטואלית, כן זה מה שקראתם. בהודעה המקורית שלהם הם כתבו: "בניית הבוריטו של צ'יפוטלה ברובלוקס היא חוויה חדשה שתאתגר שחקנים לגלגל בוריטו במטאוורס כדי לזכות במטבעות בוריטו, המטבע שמשתמשים בו בתוך המשחק, החל מה-7 באפריל, יום הבוריטו הבינלאומי". בסופו של דבר כל משתמש ש"גלגל" 1,000 בוריטו במשחק "זכה" למספיק מטבעות ששווים ערך לבוריטו אחד אמיתי ברשת, אין ספק שזה היה שווה את זה.
הבר הווירטואלי - המקום בו כולם מכירים את האווטאר שלך
מי לא רוצה לסיים את היום שלו עם בירה ביד? כנראה שלא מעט אנשים, אבל אם במקרה אתם עובדים מהבית ולא רוצים לצאת ממנו ולרדת לפאב השכונתי תשמחו, אולי, לדעת שאתם תמיד יכולים להיכנס לבר של מילר לייט במטאוורס ולדמיין כיצד אתם מחזיקים כוס קרה של בירה. שימו לב שהבירה היא דלת קלוריות, כך שהאווטאר שלכם יישאר רזה, לא שהוא יכול להשמין מלכתחילה כי הרי במטאוורס אין אישיו עם דימוי גוף, כולם דמויות וירטואליות שנראות אותו דבר. אגב הכניסה לבר היא רק מגיל 21, כי גם אלכוהול וירטואלי צריך לדעת לשתות בזהירות. רק אל תשכחו להזמין מונית וירטואלית כדי לחזור לסלון בסיום, אם שותים במטאוורס, לא נוהגים במטאוורס.
התיק של הביוקר
גוצ'י הציגה בשנה שעברה את החנות הוירטואלית שלה בתוך רובלוקס, מי שנמצא בה הוא בעיקר ילדים מתחת לגיל 16. בחנות הוירטואלית ניתן לקנות פריטים אופנתיים של בית האופנה המדובר, למשל תיק בשם "תיק הדיוניסוס עם דבורה" שנמכר במכירה שנייה עבור 350 אלף רובוקס, המטבע הרשמי של המשחק. אם בודקים את הערך של המטבע הווירטואלי מול הדולר, יוצא שהמחיר של התיק הוא מעל 4,700 דולר. אם תחפשו ברשת את התיק תוכלו למצוא ביד שנייה את המוצר האמיתי עבור 2,100 דולר בלבד. אבל אי אפשר להשוויץ במטאוורס עם תיק אמיתי, אז מה עשינו בזה?
אותו תסכול רק בלי לעשות פעולות
גם הבירוקרטיה הגיעה למטאוורס, בערך. הבנק האמריקאי צ'ייס פתח סניף ראשון בעולם הוירטואלי. הבעיה היא שאי אפשר לעשות פעולות בנקאיות באותו סניף. כל מה שאפשר זה לצפות בתמונות של המנכ"ל ובסרטונים פרסומיים של הבנק. אבל אם במקרה חלמתם על לעמוד בתור מבלי לצאת מהבית, מצאנו לכם את הפתרון המושלם.
כפי שניתן לראות עולם המטאוורס ממשיך להתפתח, עם חברות מסחריות שעושות הכול כדי לעלות על הרכבת, אך זה לא תמיד עובד. התוצאות יכולות להיות מביכות ומוזרות ולא בטוח בכלל שהרעיון של מארק צוקרברג, להשקיע כל כך הרבה בפלטפורמה, יתברר כמוצלח. מה שיכול אולי לשנות את המצב הוא כניסה של חברה טכנולוגית ענקית נוספת כמו אפל, שלפי דיווחים צפויה לשחרר את משקפי המציאות המדומה שלה בחודשים הקרובים. ייתכן שכניסה לשוק של החברה שהמציאה את האייפון תהפוך את המטאוורס לדבר לגיטימי עם יתרונות אמיתיים ולא רק אווטארים שקופצים וזזים ממקום למקום.