"הקורונה עשתה לי טוב": אומן התלת ממד הבינלאומי, גל יוסף בן ה-27, התפוצץ בשנתיים האחרונות ומכר יצירות שלו כ-NFT (וגם כיצירות פיזיות) במיליוני דולרים. אחרי שיתופי פעולה עם מפורסמים בארץ ובעולם, ובראשם ג'סטין ביבר, הוא יגיע כאורח הכבוד של כנס ה-NFT שמארגניו מגדירים אותו כגדול בישראל, שייערך ביום חמישי הקרוב, 20 בינואר, בסינמה סיטי גלילות וגם ישודר בשידור חי בפלטפורמת סקרינז.

אל הכנס בהפקת קבוצת בלוסטון וחברת CVERSE נרשמו 900 אנשים והוא יכלול פאנלים בהשתתפות בכירי תעשיית הבלוקצ'יין והקריפטו בישראל, בהם אייל הרצוג, מירב הראל, עדי כרמלי ואיש יחסי הציבור דני לוי, יזם ה-NFT המסחרי הראשון - רוזלך NFT.

למי שלא יודע, NFT זה אסימון דיגיטלי ייחודי, אשר נרכש באמצעות מטבע וירטואלי, בדרך כלל אתריום, ולאחר מכן אפשר להמשיך ולסחור בו.

יוסף, נשוי ואב לתינוקת בת שבעה חודשים, מתעסק כבר שנים בתחום האמנות. "מאז שהייתי מאוד קטן, הייתי מצייר, מגיל 5-6, זה מה שאהבתי לעשות", הוא מספר ל-mako. "אני זוכר שבגיל 5 עשיתי ציור ואימא שלי הייתה בהלם. הבנו שיש משהו מיוחד ואפשר לעשות עם זה משהו. הייתי מעריץ דמויות של דיסני, פוקימון, לוני טונס, ועניין אותי להביא את הדמויות האלו לחיים. בגיל 13 התחלתי לחקור את נושא התלת מימד, זה היה נורא קשה, לא היו מדריכים טובים, והייתי צריך ללמד את עצמי".

בצבא הוא היה אומן תלת מימד ביחידת ההסרטה של דובר צה"ל, ואחרי שהשתחרר פתח סטודיו. "לפני שנה וחצי פרסמתי עבודה שעשיתי של דונלד דאק, והיא התפוצצה בכל העולם, אחרי כמה חודשים ג'סטין ביבר התחיל לעקוב אחריי והתחלנו לעבוד ביחד".

דונלד דאק, גל יוסף (צילום: גל יוסף)
דונלד דאק, גל יוסף|צילום: גל יוסף

רגע, איך זה בדיוק קרה?

יוסף: "ראיתי שהוא התחיל לעקוב אחריי, הוא כתב לי שהוא אוהב את העבודה שלי, ואז הפנה אותי לשותף שלו וככה התחלנו לעבוד ביחד. אני לא יודע איך הוא שמע עליי. לקח לי דקה לעכל בהתחלה, ראיתי שזה ג'סטין ביבר ויש וי כחול, אבל חשבתי בהתחלה שזה אולי עמוד מעריצים. כשראיתי שזה הוא עם מאות מיליוני עוקבים, צרחתי באותו רגע". שיתוף הפעולה סובב סביב מותג הביגוד דרו האוס של ביבר.

בפברואר 2021, החל יוסף להיות מיוצג על ידי גלריית עדן (Eden Gallery), שלה יש סניפים בארה"ב, לונדון, דובאי, מיקונוס וגם בישראל. מלבד האומנות הדיגיטלית שלו, הוא גם מפסל מזהב ומספר שכל יצירה שלו נמכרת בכ-25 אלף דולר. "הגלריה הזו מקבלת 4,000 פניות בשנה מאומנים, ואני האומן היחיד שהם החתימו בשנה וחצי האחרונות", הוא מספר.

ה-NFT הראשון שיצר ביחד עם ד'יגיי סטיב איוקי נמכר ב-214 אלף דולר בבית המכירות הפומביות Sotheby’s. משם הוא המשיך לקולקציית NFT של 7,777 שוורים שנקראה Crypto Bull Society, אותה עיצב במשך חודשים, ואשר נמכרה בשעתיים ב-6 מיליון דולר. ולמה שוורים? "זו השראה מהבורסה, השור מסמל את העליות בבורסה", הוא אומר. מאז, קולקציית השוורים נסחרה כבר ב-50 מיליון דולר.

בימים אלו יוסף עובד על קולקציית NFT חדשה, שעתידה לצאת עד סוף החודש, meta eagles club, שתציג דמויות נשרים. "יש על זה באזז מטורף בעולם, הרבה יותר גדול מהשוורים", הוא אומר. "ב-NFT אומרים – 'לעוף לירח'. נשר זו חיה מאוד עוצמתית, עפה למעלה".

מלבד ההצלחה העולמית, גם בארץ יוסף התחכך עם לא מעט מפורסמים, יצר את הדמות הווירטואלית של אנה זק, ולתערוכה שלו בתל אביב הגיעו בשבוע שעבר בין היתר סטטיק ובן אל תבורי, אנה ארונוב, רותם כהן, ליאור רז וציון ברוך.

  • איך אתה מסביר שכל ההצלחה הגדולה הגיעה בקורונה?

יוסף: "אני יכול להגיד שהקורונה עשתה לי טוב. אני חושב שבגלל שאנשים היו תקועים בבית, הם ניסו למצוא דרך חדשה לתקשר עם אנשים. היה לאנשים יותר זמן לבדוק מה קורה ברשתות החברתיות, לחקור דברים. העולם הווירטואלי היה עתיד לבוא, אבל הקורונה האיצה את התהליך הזה".

בחודש פברואר יוסף ומשפחתו יעברו לניו יורק והוא יפתח שם סטודיו. "רוב הלקוחות שלי בארה"ב, והגיע הזמן שאהיה שם לידם", הוא מסביר את הצעד.