שר האוצר ישראל כ"ץ, ושר התקשורת יועז הנדל יביאו לאישור הממשלה ביום ראשון את מתווה הסיבים האופטיים שנועד לפתוח ולהאיץ את פריסת תשתיות התקשורת של ישראל ובעיקר לפתור את התסבוכת בשוק ועל מנת שבזק והוט יוכלו להתחיל לפרוס סיבים.

השרים מסרו כי תובא לממשלה ביום ראשון החלטה היסטורית שתפתח פקק של עשור ותביא לרישות ישראל בתשתיות תקשורת אולטרא רחבות פס. מהלך זה יתרום להאצת כלכלת המשק הישראלי המצוי במשבר.

לאחר השלמת הליך החקיקה, תבחר בזק את אזורי הפריסה, ותחויב לפרוס באזורים אלו את כל משקי הבית תוך זמן מקסימלי של חמש שנים. כדי להבטיח שלכל בית יגיעו תשתיות מתקדמות, לצד שמירה על התחרות בשוק, יחויבו חברות התקשורת בתשלום של 0.5% מהכנסותיהן לקרן ייעודית. כספי הקרן ישמשו לפרישה של חברות מתחרות באזורים שבה אין מחויבות פרישה. הכסף יוקצה במכרז שחברת בזק לא תוכל להשתתף בו.

באזורים בהם תבחר בזק שלא לפרוס סיבים אופטיים, יאסר עליה לפרוס למשך פרק זמן של חמש שנים. בנוסף, היא לא תוכל ליהנות מכספי התמריצים לפרישה באזורים אלו.
תיקון החקיקה הנדרש יובא על ידי שר האוצר לאישור הכנסת במסגרת חוק התכנית הכלכלית.

נדגיש כי לצד העברת המתווה נשארו עדיין מספר סוגיות פתוחות שנדונות בין משרד התקשורת לבזק בעיקר, אך גם לגבי הוט שהוחרגה מחובת הפריסה האוניברסלית ומחכה להקלות נוספות.

שר האוצר, ישראל כ"ץ אמר "אני רואה חשיבות רבה בפיתוח תשתיות רחבות בכל חלקי הארץ שיביאו להתפתחות ולצמיחה טכנולוגית ותעסוקתית".

שר התקשורת, יועז הנדל אמר "זוהי בשורה אדירה למדינת ישראל, פקק של עשור נפתח. גלישה באינטרנט ותשתיות תקשורת הן לא מותרות אלא הכרח. איפה שיש תשתיות תקשורת יש צמיחה בשוק התעסוקה, בתמ״ג, גידול באוכלוסייה וחיבור של פריפריה למרכז".

הכתבה פורסמה במקור בגלובס