מנכ"ל ועידת הטכנולוגיה WebSummit פאדי קוסגרייב הודיע על התפטרותו מהחברה שמארגנת את הוועידה - בעקבות נטישה של משתתפים ונותני החסות הגדולים של הוועידה אחרי הערות שהשמיע נגד ישראל. בין החברות שמשכו את ההשתתפות שלהן היו חברת גוגל ומטא. חברת אינטל וסימנס אף ביטלו את החסות שלהן באירוע.

"לרוע המזל, ההערות האישיות שלי הפכו להסחת דעת מהאירוע עצמו, מהצוות שלנו, הספונסרים, הסטארטאפים והאנשים שמשתתפים בכנס. אני מתנצל שוב על כל פגיעה שביצעתי" אמר פאדי בהצהרה על התפטרותו.

לאחר מתקפת חמאס הרצחנית ביישובי הדרום ב-7 באוקטובר ותגובת ישראל בעקבותיה צייץ קוסגרייב כי "פשעי מלחמה הם פשעי מלחמה, גם כשהם מבוצעים ע"י בנות הברית שלנו". בעקבות ציוץ זה וסדרת ציוצים נוספים הודיעו אנשי הייטק, משקיעים וחברות ישראליות כי הם מחרימים את ועידת הטק הגדולה והמשפיעה Websummit שקוסגרייב עמד בראשה, ושצפויה להתקיים בנובמבר בעיר ליסבון.

מייסד ומנכ"ל טאבולה אדם סינגולדה צייץ בתגובה לדברים שפרסם קוסגרייב כי "כשאמהות רואות את התינוקות שלהן נשרפים חיים על ידי טרוריסטים, כשכמעט 200 בני אדם עדיין מוחזקים כבני ערובה, הרחק ממשפחותיהם, כאשר חמאס שהוא יותר גרוע מדאעש והנאצים ביחד כי אפילו היטלר לא שרף תינוקות. זה פשוט לא זמן טוב להיות 'צודק' פאדי, ואתה פשוט טועה. לא אקח חלק ביוזמות עתידיות שלך ולעולם לא נעבוד יחד בעתיד".

גולשים נוספים אף הצביעו על כך שקוסגרייב מבקר את ישראל בעוד הוא הביא לשיתוף פעולה של הועידה עם קטאר, מדינה שאינה מצטיינת בזכויות אדם, במסגרת ועידת WebSummit הצפויה להתקיים בשנה הבאה.

לאחר שקוסגרייב סירב להתנצל על דבריו, ואף אמר כי למרות החרם הישראלי עליו, הוא עדיין עומד מאחורי האמירה שלו על "פשעי מלחמה", חברות הייטק נוספות החלו למשוך את השתתפותן מהכנס. גם מכתב התנצלות של קוסגרייב שבו הוא התנצל על הטיימינג של הערותיו לא עזר וחברות כמו אמזון, אינטל, סימנס, מטא וגוגל הודיעו על ביטול השתתפותן באירוע - דבר שהעמיד את האירוע כולו עמד בסימן שאלה. לפי הצהרת WebSummit, הכנס אמור עדיין להתקיים בליסבון בתאריך המקורי.