היצירות של גל וולינץ (צילום: KateRiep_Godbye)
אחת מהיצירות של גל וולינץ שמופיעה בפייסבוק |צילום: KateRiep_Godbye

גל וולינץ היה מורה מחליף לאומנות בבית הספר הדמוקרטי בחולון עד שתלמידיו גילו את עבודותיו דרך חשבון הפייסבוק שלו. על פי הנהלת בית הספר, תכני העבודות של וולינץ אינם ראויים לצפייה למי שלא מלאו לו 18 שנה, ועל כן הופסקה עבודתו בבית הספר.    

נקסטר גם בפייסבוק 

במכתב ששלחה מנהלת בית הספר להורי התלמידים נכתב: "ילדים פנו אלינו, חברי הצוות, ויידעו אותנו על קיומן של אותן עבודות וידאו. קיבלנו את תלונות הילדים. הוחלט שגל לא יחזור לבית הספר. ערבנו גם גורמים מוסמכים וטיפוליים על מנת להתייעץ לגבי אופן הטיפול הראוי במקרה".

וולינץ הוא אומן וידיאו ופלסטיק המשתמש בעבודותיו בדימויים מיניים. את עבודותיו הוא מפרסם, כמו אומנים צעירים רבים, דרך אתר אינטרנט ובעזרת חשבון הפייסבוק שלו. באתר האינטרנט בו מפרסם וולינץ את תכניו מצויין מפורשות כי התכנים אינם ראויים לבני 18 ומטה. יש לציין כי וולינץ מעולם לא הראה את עבודותיו בכיתה, ולא שילב תכנים לא הולמים במהלך השיעורים שלו. התלמידים הם אלה שבחרו באופן עצמאי לחפש אותן בפייסבוק.

היצירות של גל וולינץ (צילום: KateRiep_Godbye)
מתוך אחד מהסרטונים של גל וולינץ. בהחלט לא תוכן לילדים|צילום: KateRiep_Godbye

וולינץ דיווח על פיטוריו בפייסבוק שלו. הוא פירסם את זה דרך אותו מכתב שנשלח להורים על ידי הנהלת בית הספר. בתגובות לפרסום תיאר את אשר התחולל באותו היום בבית הספר הדמוקרטי בחולון - “בדיעבד אני יודע שהתלמידים כבר באותו בוקר נכנסו ללינקים של הסרטים שלי. ההנהלה ידעה על כך, אך אף אחד לא הודיע לי. לימדתי כרגיל. בשעה שישית התפרצו לתוך הכיתה שלי (בזמן שיעור) עשרות תלמידים וחרבו לי את השיעור. מספר מצומצם של תלמידים גם העיר הערות מיניות. בסוף היום נכנסה המנהלת כדי 'להרגיע' את האווירה. לאחר מכן התכנסה ישיבת חירום – כאילו כדי למצוא פתרונות לסיטואציה. בערב המנהלת התקשרה אלי והודיעה לי שלא אחזור לבית הספר”. 

בראיון לנקסטר הסביר וולינץ את השתלשלות האירועים באותו יום. "כשהילדים התפרצו לכיתה, לא הגבתי, אבל זה היה מאוד כאוטי. מצד אחד נכנסו ילדים שהתעניינו ושאלו שאלות על היצירות, על מה שהם ראו, כשברקע ילדים אחרים צועקים, עושים תנועות מגונות, הכי נמוך שאתה יכול לדמיין. ניסיתי לתמרן בכאוס הזה עד שנכנסה המנהלת. לאחר מכן התנהלה ישיבת חירום, אבל היה ברור שזה סוג של כסת"ח. בישיבת הצוות הזאת הוחלט שביום למחרת לא אגיע לבית הספר כדי ששוב לא תיווצר סערה. מה שאני יודע דרך קולגה, זה שבבית הספר כבר לא התעסקו בנושא והרוחות נרגעו. בערב המנהלת התקשרה אלי פעמיים. בשיחה השנייה היא הודיעה שהתייעצה עם המפקחת ושהוחלט שלא אוכל לחזור. שם נפרדו דרכנו". 

המכתב ששלחה הנהלת בית הספר להורים  (צילום: KateRiep_Godbye)
המכתב ששלחה הנהלת בית הספר המודאגת להורים (קליק למכתב בפייסבוק)|צילום: KateRiep_Godbye

וולינץ הוסיף: "ההתנהלות של המנהלת בעייתית בלשון המעטה. היא יצרה בטקסט הזה מצג שווא. היא מתארת אווירה של חרדות והופכת אותי לסוג של תוקף. זו התחושה שלי ממה שהיא כתבה. במייל הזה מרומז שלאחר התלונות של התלמידים המערכת החליטה להקשיב להם ולפטר אותי וזה לא מדויק. אני חושב שהיה מקום ליצור דיון, או לייצר התכנסות שאני שותף בה. לתת לי במה להסביר את עצמי ולהסביר את האומנות שלי ולא לפתור את זה כאילו זה גוף שלא היה לי חלק בו. אני שלחתי מכתב שרציתי שיגיע לחניכים שלי. אני לא יודע אם הוא הגיע אליהם". 

תגובת בית הספר החדש בחולון טרם התקבלה.