אי אפשר להתרגל ליופי הזה: ‏אחרי Runway, השירות של Pika וגם לומייר של גוגל, נכנסה אתמול (חמישי) בדהרה לזירת הטקסט-טו-וידיאו גם OpenAI, המפתחת של ChatGPT ו-Dalle, עם כלי חדש בשם Sora

לא רק שהוא מספק סרטונים של דקה לפי פרומפט טקסטואלי, בניגוד לשניות הבודדות שמפיקים מתחריו, הוא מציג רמה ויזואלית גבוהה במיוחד ונאמנות גבוהה למילים, שמופיעות בפקודה הטקסטואלית שאנחנו כותבים. השירות פתוח כרגע לקומץ יוצרים, אך אמור בקרוב להיפתח לכולם.

באתר שמציג את השירות תמצאו עוד רבים, כולל ההנחייה המילולית שייצרה אותם. סאם אלטמן, מנכ"ל OpenAI והאיש המשפיע בעולם הבינה המלאכותית, רכב על הבאזז עוד כשניחם את המשתמשים הכמהים להשתמש בשירות בעצמם, הציע להם בטוויטר לבקש סרטונים באמצעות פרומפטים, והכין לחלקם סרטונים באופן אישי. 

סרטון הדרכה של סבתא מכינה ניוקי בבית טוסקני 

שני כלבי גולדן רטריבר מקליטים פודקאסט על הר

 

ברווז-דרקון מטיס אוגר בשקיעה

עיר עתידנית חצי הייטקית וחצי ירוקה

אם הלסת שלכם עדיין מחוברת לפה, אז היכולות של השירות החדש עוד לא נגמרות כאן. אפשר לקחת תמונה קיימת ולהפוך אותה לסרטון. אפשר לקחת סרטון קיים ולהמשיך אותו קדימה, אחורה, וגם להפוך אותו ללופ שלא נגמר. אפשר לקחת סרטון של רכב נוסע במדבר, ולהפוך את אותו סרטון לרכב נוסע בג'ונגל. אפשר לחבר שני סרטונים קיימים, וגם לייצר סרטון אחד שמורכב מקאטים שונים, אבל עם דמות עקבית. ברגע שנקבל גישה אמיתית ליכולות הללו, נוכל לבחון אותן מקרוב, אבל אין ספק שעולם יצירת הווידיאו ועריכתו עומד להשתנות השנה באופן דרמטי. 

הכלי המרשים הזה לא רק גורם להתפעלות ברשת, אלא גם ללא מעט חששות. למרות שהוא עוד לא זמין לקהל הרחב ויש לו ווטרמארק (סימן מוטבע) של החברה, האפשרויות שהוא עומד לפתוח בפני מי שרוצה לייצר פייק ניוז, במיוחד בשנה שבה רוב העולם הולך לבחירות, כולל ארה"ב, וגם העבודות שהוא עומד לקחת מצלמים, חברות שמוכרות צילומי סטוק ועוד, כבר קיימות אצל מומחי טכנולוגיה. רק לפני שנה צפינו בסרטון המגוחך של וויל סמית' אוכל ספגטי ב-AI שהפך לבדיחה וההתקדמות המטורפת בזמן כה קצר צריכה להדאיג אותנו ממה יהיה פה בשנה הבאה.