לא מעט מתאמנים מכירים את הרוטינה הזו – אתם נכנסים חזק לאימון, דוחפים את עצמכם לקצה גבול היכולת ומדי פעם כשקצת עוברים אותו –גם נפצעים ומוצאים את עצמכם לא יכולים להתאמן לתקופה משתנה. אבל האם יש דרך לדעת בצורה מדויקת מתי אנחנו צריכים להוריד הילוך או פשוט להפסיק ולמנוע פציעות לפני שהן מתרחשות? הסטארטאפ הישראלי GainGuard משוכנע שהתשובה היא לגמרי כן.
GainGuard היא למעשה מערכת למניעת פציעות בזמן אמת. באמצעות שילוב של אינטליגנציה מלאכותית ומערכת חישה מרובת נקודות הניתנת ללבישה, בחברה טוענים כי אפשר לשפר את הביצועים במהלך האימון ברזולוציית שריר בודד. המערכת משווה נתונים ביולוגיים, כימיים ופיזיקליים ויוצרת תובנות מפורטות באמצעות מדדים והתראות. נתונים אלה מוזנים לאפליקציה עם ממשק ידידותי ללקוח, שמאפשר לעקוב אחר יעדים אישיים ומדדים חיוניים לאורך זמן באמצעות דוחות מותאמים.
"אני חנון. מאז שאני ילד, אני מת על ביולוגיה וגם מתאמן בענפי ספורט שונים", מספר ל-mako תמיר רחמים, בן 23, מנכ"ל ומייסד החברה. "חברים טובים שלי שהם אתלטים, נפצעו בהפרש של שבועיים אחד מהשני לפני כשלוש שנים. אמרתי לעצמי שאני חייב למצוא להם פתרון, שמתברר שלא קיים בשוק, שמאפשר להימנע מפציעות בזמן אמת ולא בניחוש או השערות, אלא ממש פר שריר, בזמן אמת ולפי המדדים שלהם.
הצמיד שפיתחנו מתחבר לאפליקציה שמציגה 13 פרמטריים ביולוגיים לכל שריר בצורה מופשטת של בין 0 ל-100. אתה לא צריך להבין ברפואה, פשוט מקבל שורה תחתונה, בלי שמבלבלים לך את המוח על ביולוגיה".
כשאתה רואה כל כך הרבה פציעות במונדיאל למשל, אתה חושב לפנות גם לתחום המקצועי?
"כאתלט חובב, קודם כל החברה ואני כיוונו לאנשים כמוני. התחלנו מהנקודה החובבנית של להנגיש את המידע למתאמנים בזמן אמת. כרגע המצב הוא שיש לנו המון קשרים עם נבחרות והתעניינות עם קבוצות ונבחרות בארץ ובעולם, אז כן יש עניין בתחום היותר מקצועי. אבל המטרה העיקרית היא התחום החובבני יותר. אנחנו כרגע בפיילוטים. אני יכול להגיד שכן ראיתי תוצאות, אפילו על עצמי".
GainGuard כוללת צוות של עשרה אנשים כולל מפתחים, CTO ועוד. "הם מחויבים לפרויקט בקטע אחר. כולנו נפצענו במהלך אימונים ומבינים שזו בעיה שאפשר וצריך לפתור", אומר רחמים.
כמה קשה להשיג גיוס בזמנים של משבר כמו שיש עכשיו?
"חומרה זה משהו שקרנות ארץ לא אוהבות להשקיע בו וגם B2C (Business to Costumers) זה משהו שקרנות בארץ לא אוהבות להשקיע בו, אין להם מודלים של הצלחה בזה. בחו"ל כן יש קרנות שמכירות ורואות שמדובר במודל בר קיימא, אבל בארץ הוא לא ממש קיים. זה לא הרתיע אותי. התחלתי את הדבר הזה עם גרוש וחצי".
מבחינת רחמים, המשבר הנוכחי בהייטק הוא רק תוצאה הכרחית של מודלים עסקיים שהיו מקובלים שנים ולא ממש מתכתבים עם המציאות. "כיזם מתחיל למדתי טוב מאוד את המשברים הקודמים. מה שקורה במודל זה שיש חברות עם מודל עסקי בר קיימא וחברות עם מודל עסקי שהוא הונאת פונזי במסווה של חברה לגיטימית. הכוונה לחברות שמנסות לנפח שווי ולגלגל את זה לתאגיד כדי שהוא יהפוך את המודל לרווחי".
"יותר מדי מדברים על שווי, גיוסים והערכות שווי במקום לדבר על רווח", מוסיף רחמים. "זה משהו שהוא אבסורדי בעיניי, כי כעסק אתה שואף קודם כל להיות רווחי. בסופו של דבר, בגלל שמודל הפונזי הזה עבד פה יפה כל כך, הרבה שנים אנשים שכחו שהם צריכים לקיים עסק לגיטימי שמסוגל לקיים את עצמו לאורך שנים בלי לבוא ולגייס עוד ועוד כסף. אני חושב שהמשבר הזה הוא בסך הכל נורמליזציה וחזרה לשפיות".
מתי נוכל להשתמש במוצר?
"אנחנו מאמינים שהמוצר יהיה זמין עוד כשנה לרכישה מיידית. הקיט יכלול ארבעה מכשירים ויעלה 600 דולרים. בנוסף, יהיו תכניות פרימיום שונות, למשל למאמנים שיוכל לקנות כמה סטים עם תכניות אימון".