בימים של אי יציבות תעסוקתית בענף ההייטק, יש גם עובדים שכבר סוגרים יותר מעשור באותו מקום. תהל מילשטיין, בת 37, עובדת במרכז הפיתוח של SAP בישראל מאז קיץ 2011. היא התחילה לעבוד כסטודנטית באוניברסיטת בן גוריון, שם למדה תעשייה וניהול, ולמרות זאת התקבלה לעבוד כמפתחת.
"הכול התחיל כשהייתי ביריד תעסוקה באוניברסיטה, היה דוכן של SAP, שחילקו בו בירה והכרתי גם מישהו שהיה בדוכן שהמליץ לי לבוא", אומרת מילשטיין. "חשבתי שאין לי סיכוי כי לא למדתי מחשבים או תוכנה, אבל זימנו אותי לריאיון. אחר כך עברתי את המבחן בהצלחה, והשאר היסטוריה".
זמן קצר לאחר שהתחילה לעבוד, מילשטיין פגשה את החברה הכי טובה שלה, ליכם. "ממש באותו השבוע בו התחלתי כסטודנטית, הגיעה עוד מישהי לצוות שלי באותו הגיל כמוני, שתינו עם שם לא שגרתי", מספרת מילשטיין. "כולם היו קוראים לנו 'צילי וגילי', וזו הייתה אהבה ממבט ראשון. אני התחתנתי ב-28.08.2012, והיא כשבועיים אחריי, ב-9.9.2012. תכננו יחד את החתונה ונסענו גם עם הבעלים לירח דבש. בנוסף, תיאמנו את כל חופשות הלידה, ועד היום אנחנו עובדות ביחד צמוד, וכמובן גם חברות הרבה מעבר לעבודה, כולל המשפחות, טיולים משותפים וכדומה".
כיום מילשטיין משמשת כ-scrum master ועומדת בראש צוות. "אני אחראית על כך שעבודת הצוות מתבצעת כנדרש בהתאם למוגדר על ידי מנהלי המוצר, בעלי עניין והלקוחות", היא אומרת ל-mako. "בשביל להניע את הצוות כל הזמן נדרשת תקשורת טובה, שיתוף פעולה, לשקף תמיד את הצרכים ומה הכי חשוב ואיפה להתמקד, תוך כדי שיפור מתמיד בפתרונות שאנחנו נותנים ללקוחות שלנו".
האם את לא חושבת לפעמים להחליף? לגוון?
"אני חושבת על זה לפעמים, כי אני אומרת לעצמי שאולי זה מוגזם שכל החיים עבדתי רק במקום אחד. אבל אז אני עונה לעצמי שזו לא סיבה מספיק טובה, רק בגלל זה לעזוב את מקום העבודה. הרי הכי טוב לי בעולם, וכיף לי להתחיל את השבוע, מעניין לי, מאתגר לי ואני עובדת עם אנשים מצוינים, אז למה לעזוב עכשיו?
"בנוסף, כשאתה עובד במקום שבו רואים אותך ומעריכים אותך ודואגים לתקשר ולשקף את זה, כשיש המון גיוון ושוני בין מוצרים ולקוחות, ועיסוק בטכנולוגיות שונות ומתקדמות, אז אתה מרגיש ממש כאילו שאתה מחליף מקום, רק בלי כל הבלאגן וחוסר הוודאות".
"המציאות הנוכחית של עולם ההייטק מעידה שתרבות ארגונית מנצחת היא כזו שמבוססת על העצמת עובדים, גמישות ואוטונומיה", מוסיפה מורן מלמוד, סמנכ"לית HR של SAP בישראל. לדבריה, סיבות העזיבה של עובדים השתנו בשנים האחרונות.
"אם בעבר חשבנו שסיבת העזיבה המרכזית של עובדים את מקום העבודה היא המנהל הישיר, היום אנחנו כבר יודעים שהסיבה המרכזית היא חוסר בהזדמנויות להתפתחות מקצועית ומימוש עצמי. אנחנו רואים חשיבות גדולה לאפשר לעובדים ולעובדות שלנו הזדמנויות, כלים ויכולת ללמוד, להתפתח ולצמוח כל הזמן, תוך עידוד למעברים בין תפקידים", אומרת מלמוד.
איתן סופר, מנהל פיתוח גלובלי ב-Sisense, עובד בחברה כבר למעלה מ-15 שנים, כאשר את המייסדים הכיר בכלל בחופשת סמסטר בחו"ל.
"במהלך חופשה התוודעתי לראשונה לחזון שלהם, שתיאר מהפכה אמיתית שבאה להנגיש את עולם הדאטה והאנליטיקס, שהיה בזמנו מאוד מורכב וטכני, לקהלים רחבים יותר דרך חדשנות טכנולוגית. היה לי ברור מאוד מהר שאני רוצה לקחת בזה חלק ולשמחתי הייתה כימיה טובה והצטרפתי מהר מאוד להרפתקה", הוא מספר.
מדוע אתה לא מגוון או מחליף?
"לדעתי, חשוב לבחון 3 פרמטרים במקום עבודה: פיתוח אישי\מקצועי, תפקיד מעניין ותנאי עבודה הולמים. אם לפחות 2 מתקיימים והנסיבות הגיוניות, אז נכון להישאר. אני לדוגמה ויתרתי על רמת שכר בתחילת הדרך. אני כל שנה עוצר ובודק איך התקדמתי ברמה האישית ומה תרמתי לחברה. לא הרגשתי בשום נקודת זמן שאני עומד במקום או שמיציתי. סייסנס, שהתחילה במשרד קטן באזור התעשייה בנתניה, מובילה עולמית היום בתחום מאוד מעניין ומאתגר עם השחקנים הכי גדולים וחזקים בשוק - אמזון, גוגל, מיקרוסופט".
מה היתרונות בעבודה קבועה?
"יש הזדמנות להכיר את "התמונה הגדולה" ולקחת חלק בהרבה שלבים של ההתפתחות של הארגון. התחלתי בתור העובד הראשון בסייסנס ועברתי את כל התחנות בדרך למנהל הפיתוח הגלובלי. אחרי כל השנים יש לי יכולת לראות את החברה בצורה עמוקה ומקיפה, עברתי לא מעט תחנות וכל אחת מהם תרמה לסייסנס כפי שהיא היום".
פארלי דגן עובדת כבר שלושים ושבע שנה בחברת Tsg, בית מערכות מבוססות תוכנה וספקית עולמית של שירותי טכנולוגיית מידע (IT) וסייבר. היא התחילה כתוכניתנית בממר"מ, ולאחר חמש שנים בצה"ל, חיפשה עבודה ומצאה בחברת טכ"מ בשנת 1986. טכ"מ הפכה לאחר מספר שנים ל-TSG.
למה את לא מגוונת או מחליפה עבודה אחרי כל כך הרבה שנים?
"קודם כל אני כן מגוונת ומחליפה. שיניתי המון תפקידים במהלך השנים וחלק מהשנים עבדתי אצל לקוחות של החברה בפרויקטים מרתקים. זו הייתה מתנה להיות חלק מהם. התחלתי כתוכניתנית, והיום אני ה-CTO של החברה. היה לי המון גיוון ומעולם לא השתעממתי. לדעתי חשוב לזכור שגיוון לא חייב לבוא מהחלפת המעסיק, אלא יכול לבוא מגיוון בתפקיד, בטכנולוגיה, בפרויקטים, באנשים שאני עובדת איתם ובעוד שלל דרכים".
מהם היתרונות בעבודה קבועה לדעתך?
"מעולם לא הבנתי את הרצון לדלג ממקום עבודה אחד לשני, תמיד מצאתי דרך להתפתח בתוך החברה. כוותיק בעל שם בתוך החברה, זה יותר קל מאשר לבנות את המוניטין שלך מאפס כל פעם, זה משאיר יותר אנרגיה להתפתחות בדרכים אחרות. ב-TSG מצאתי שהגודל של החברה – שהיא חברה לא גדולה מדי ולא קטנה מדי, מאפשר לי להתפתח לכל מיני כיוונים, ובו בזמן לא 'ללכת לאיבוד' בתוך מפעל גדול שבו אתה רק בורג. בנוסף, לאחר כל כך הרבה שנים חלק מהאנשים בחברה הפכו להיות חברים לחיים".