בית המשפט העליון הודיע ביום רביעי כי ידון בעתירה בנוגע לחוק החדש שעשוי להוביל לאיסור על טיקטוק בארה"ב. הדיונים בבית המשפט יחלו ב-10 בינואר וצפויים להתקיים בלוח זמנים מואץ שמאפשר לבית המשפט לדון בסוגיה לפני כניסת החוק לתוקף ב-19 בינואר.
בהודעה קצרה נמסר כי משרד המשפטים ועורכי הדין של טיקטוק, כמו גם קבוצה של משתמשים שהגישו ערעור נפרד על החוק, יצטרכו להיות מוכנים לדון בשאלה האם האיסור שאושר על ידי הקונגרס מפר את התיקון הראשון לחוקה.
טיקטוק וחברת האם שלה, ByteDance, ביקשו מבית המשפט העליון מוקדם יותר השבוע לעכב זמנית את אכיפת החוק, בזמן שהן מערערות על החלטת בית המשפט לערעורים של מחוז קולומביה. בית המשפט העליון הודיע כי הדיון בבקשה לסעד חירום יידחה עד לאחר השימוע בעל פה.
"ניסיונו חסר התקדים של הקונגרס לסמן ולהפלות מאחת מפלטפורמות הביטוי המשמעותיות ביותר במדינה לפעול, מציבה בעיות חוקתיות חמורות שבית המשפט כנראה לא יאפשר" כתבו עורכי הדין של טיקטוק בבקשה שהגישו לבית המשפט העליון.
BREAKING: The Supreme Court announced it will fully review @tiktok_us's challenge to a law requiring the U.S. company to completely divest itself of a Chinese partial owner or face a national ban. #SCOTUS pic.twitter.com/8hwi18arUz
טיקטוק ספגה מכה ב-6 בדצמבר, כאשר פאנל של שלושה שופטים מבית המשפט לערעורים של מחוז קולומביה דחה את ניסיונה לבטל את החוק. שבוע לאחר מכן, בית המשפט לערעורים דחה את בקשת טיקטוק לעכב את כניסת החוק לתוקף עד לבחינה של בית המשפט העליון.
החוק, שאושר על ידי הקונגרס באפריל כחלק מחבילת סיוע חוץ, העניק לטיקטוק תשעה חודשים לנתק את קשריה עם ByteDance, חברת האם הסינית שלה, או לאבד גישה לחנויות האפליקציות ולשירותי אירוח האינטרנט בארה"ב. הנשיא ביידן חתם במהירות על הצעת החוק והפך אותה לחוק, היא אמורה להיכנס לתוקף ב-19 בינואר, עם אפשרות לדחייה חד-פעמית של 90 יום שתינתן על ידי הנשיא אם תהליך מכירה יתקדם. ב-20 בינואר ייכנס לתפקיד הנשיא החדש דונלד טראמפ, אשר התבטא בעבר בעד השארת הרשת החברתית הסינית. מדובר בעצם בחבל ההצלה האחרון של האפליקציה אשר הודיעה מראש שלא תימכר לגורם אמריקאי כפי שהחוק רצה.
בפסק הדין מה-6 בדצמבר קבע בית המשפט לערעורים כי החששות של ממשלת ארה"ב בנוגע לאיסוף נתונים של אמריקאים על ידי ממשלת סין ויכולתה להשפיע באופן סמוי על תכנים בפלטפורמה מהווים "אינטרס ביטחוני לאומי משכנע". בית המשפט תיאר את החששות של הממשלה כ"מבוססים היטב" ודחה את טענותיה של טיקטוק לפיהן הסיכונים הם תיאורטיים בלבד.