האם עולם הקריפטו בדרך לצניחה? אתרי כרייה במחוז סצ'ואן שבסין, שאחראיים לחלק נכבד בכרייה במדינה, הושבתו הבוקר (ראשון) בהוראתם של פקידי ממשלה. זוהי החרפה נוספת במדיניותה של סין, והיא הובילה לירידה של כ-7.9 אחוזים בערכו של הביטקוין וכ-9.2 אחוזים בערכו של האתריום.
לפי הדיווחים בתקשורת הסינית, המחוז שממוקם בדרום-מערב המדינה הורה על 26 אתרי הכרייה הגדולים ביותר להפסיק את פעילותם. זאת, לאור חקירה של הוועדה המקומית לפיתוח ולרפורמה, שתימשך עד 25 ביוני. עם פרסום האזהרה, סרטונים של עובדים שמכבים את המחשבים בחוות השרתים הופצו ברשת - והפכו לוויראליים בקרב חובבי קריפטו.
הצעד האחרון של בייג'ינג הוא המשך לגזרות שסופג שוק הקריפטו בתקופה האחרונה. בחודש מאי אסר הממשל המרכזי על עסקאות בביטקוין, ובהמשך מחוז מונגוליה הפנימית הורה על איסוף גורף של כרייה – ואף הקים מלשינון ייעודי. בשבוע שעבר הלכו בעקבותיו מחוזות נוספים, כמו מחוז שינג'יאנג, יונאן וצ'ינגהאי.
אחת הסיבות הרשמיות לצעדיה של הדיקטטורה נגד הביטקוין, שאחראית לכשני שליש מייצור הביטקוין העולמי, היא זיהום האוויר שנוצר בעקבות התהליך. לפי נתונים של אוניברסיטת קיימברידג', כריית ביטקוין צורכת 133.68 טרה וואט בשנה, יותר מצריכת החשמל של מדינות כמו ישראל, הפיליפינים וצ'ילה, ושווה ערך לצריכת החשמל של שוודיה.
כחלק מהמאבק בשינויי האקלים, סין מבקשת להפוך לניטרלית בשנת 2060, ולכן הפסקת הכרייה היא צעד חיוני. אלא שבניגוד למחוזות האחרים, דווקא מחוז סצ'ואן טיפח מתקני כוח הידרואלקטריים רבים, שבהם אנרגיית מים מומרת לחשמל. בהתאם, בשוק הקריפטו קיוו שסצ'ואן יהיה המוצא האחרון לפני סילוקם של הכורים מסין.
אך סין היא לא המדינה היחידה שנוקטת בצעדים נגד המטבעות הקריפטוגרפיים: הרשות להתנהלות פיננסית בבריטניה (FCA) דיווחה כי 2.3 מיליון אזרחי המדינה מחזיקים בנכסי ביטקוין והזהירה שהם "צריכים להתכונן לתרחיש שבו יאבדו את כל כספם", וביום חמישי בשבוע שעבר, הבנק העולמי סירב להיענות לבקשתה של אל סלבדור לסייע בהפיכתו של הביטקוין למטבע חוקי ומוכר על ידי המדינה. גם אילון מאסק, היזם והמייסד של טסלה, הכריז שהחברה תחזיר את האפשרות לשלם בביטקוין רק אחרי שיימצאו דרכים נקיות יותר לכרות את המטבע.