לפני חצי שנה הכריזה עמותת SpaceIL על כניסתו של שמעון שריד לתפקיד מנכ"ל הארגון והתנעת העבודה על בראשית 2. כעת ניתן לפרסם שחברות הסייבר סנטינל וואן (Sentinel One) וקונפידס (konfidas) יספקו את שירותי האבטחה של הארגון, הכוללים "מעקב מסביב לשעון, שירותי רגולציה ומענה לאירועים בזמן אמת".

רק אתמול (רביעי) קיבלנו הוכחה נוספת לחשיבות מערך הגנה מקיף, כשמשרד הביטחון חשף סיכול מתקפה מצד קבוצת האקרים צפון קוריאנית. חברות אבטחת המידע שנבחרו לפרויקט בראשית 2 מבטיחות להדוף את הנסיונות לגניבת המידע, אך גם יסייעו לעמותה לעמוד בדרישות אבטחת המידע שקבע הרגולטור בישראל.

לפי העמותה, ההחלטה התקבלה לאור העלייה בפריצות לסוכנויות חלל בשנים האחרונות, לצד המאמצים הגוברים לשמירה על פעילותם השוטפת של הלוויינים. באפריל 2018 פרצו האקרים לסוכנות החלל נאס"א וגנבו מאות מגה בייט של מידע הנוגע למשימה במאדים. למעשה, בנובמבר 2019 דווח כי סוכנות החלל ההודית נפלה קורבן למתקפה של האקרים צפון קוריאניים.

לצד העלייה באירועים המסוכנים, גורמי ביטחון בשירות ההגנה הדיגיטלי של הפנטגון (DDS), חיל האוויר האמריקאי והארגון האמריקאי Red Balloon Security, פועלים לשפר את אבטחת הלוויינים. במהלך כינוס ההאקרים האחרון (DEF CON) שנערך באופן מקוון בצל הקורונה, קיבלו מומחי אבטחת המידע מספר משימות שמאפשרות לייעל את מערכי אבטחת המידע של הלוויינים; במשימה Nyan-Sat, למשל, הם התבקשו לבנות אנטנות שעוקבות אחרי הלוויינים, לפרוץ לתחנת לויינים קרקעית ולהשתתף באירוע סטרימינג שמועבר דרכה.

"זהו צעד חשוב ביצירת התנאים הטובים ביותר למשימה החשובה הבאה שלנו", אמר כפיר דמרי, מייסד עמותת SpaceIL, שקיבלה בתחילת השנה תרומה של מיליון דולר ראשונים להתנעת הפרויקט. "כארגון ישראלי פרטי בעל פרופיל גבוה, אני חושד שאנחנו עשויים להיחשף להתקפות סייבר".

"אנו גאים להיות חלק מיוזמה כה חדשנית ופורצת דרך", אמר תומר וינגרטן, מייסד ומנכ"ל סנטינל וואן, שמעסיקה יותר מ-500 עובדים בישראל ובעולם ומתמחה בזיהוי ומניעת מתקפות סייבר באמצעות בינה מלאכותית ודרך הענן. "ככל שאנו עדים ליותר ויותר מדינות שמשתמשות בתקיפות סייבר כנשק פוליטי, המשימה שלנו היא לחסל איומי אבטחת סייבר שעלולים להזיק למשימה הבאה של SpaceIL. "