"יכול להיות שנגיע עוד פעם לירח, עם משימה מדעית יותר מגניבה", כך אמר יריב בש, ממייסדי עמותת SpaceIL, שהטיסה את החללית בראשית לירח, "קיבלנו המון הצעות לניסויים מגניבים בירח. למשל לגדל בזיליקום על הירח - בתוך קפסולה. בשביל להראות שאפשר".
בש אמר את הדברים בראיון לצרי בריקנר ודור צח בפודקאסט כל התשובות מוקלטות. "זה בשביל התיישבות עתידית שאי פעם תהיה שם. אני לא כזה מאמין שזה יהיה בזמן הקרוב או הבינוני, אבל זה כיוון. רעיון נוסף של חבר'ה ישראלים זה לחפור קצת באדמת הירח ולהפיק באמצעות תהליך כימי חמצן ומתכות - אפשר להדפיס איתן בתלת מימד בתים שלמים על הירח".
"הפרויקט הבא צריך להיות כזה שבו כולם ידבקו לטלוויזיה ויחכו לזמן אמת בשביל לראות מה קורה עם זה, אומר בש, "המטרה היא לא רק פרויקט מדעי". סדר גודל של פרויקט כזה צריך להיות 100 מיליון דולר, לפי בש. כלומר אותה עלות של הפרויקט הקודם. אחרי התרסקות בראשית 2 ומבהלך טקס המשואות נזרקו רמזים והבטחות מצד נתניהו ומוריס כאהן, נשיא SpaceIL, איך לפי בש עדיין אין תקציב ואין לו"ז מוכן. הוא מעריך שזה יקח לפחות שלוש שנים להתחיל פרויקט חדש.
לפני כשבוע וחצי הודעה רשמית של עמותת SpaceIL בישרה כי "חברי הועד המנהל קיימו דיון מעמיק בנוגע לאופי המשימה הראוי לבראשית 2, והגיעו למסקנה כי הניסיון לחזור על מסע לירח אינו מאתגר מספיק".
בהודעה עוד נמסר "המשימה נתפסה כהצלחה יוצאת דופן, ושברה שיאים עולמיים רבים, כגון: החללית שנבנתה בתקציב הנמוך ביותר, שעשתה את המרחק הגדול ביותר לירח, הקטנה ביותר שהגיעה אליו והפרויקט היחידי לירח שכולו מומן באמצעים פרטיים. חזרה על מסע דומה אינה מציבה רף הנדרש ממשימות פורצות דרך. על כן, הוחלט לחפש אתגר משמעותי אחר"
מאז אמצע המאה הקודמת, האנושות מנסה לחקור את החלל, והגע לירח או למאדים אינן המשימות היחידות. ב-NEXTER הצענו לאנשי בראשית לנסות להשלים משימות שאחרים התחילו - ובהן בניית טלסקופ משוכלל יותר, גילוי חורים שחורים, קידוח על מאדים, תצפית קרובה ככל האפשר לשמש ועוד ועוד.
בעמותה אמרו לאורך הדרך שמעבר להשגים הטכנולוגים והמדעיים - הייתה גם מטרה חינוכית. הצפיה של קהל רב בשידור, והתעניינות של ילדים בבראשית ובכלל בחקר החלל, מהויים מבחינת אנשי SpaceIL הצלחה. יש לכם רעיונות לבראשית 2? כתבו לנו בתגובות.