הייתן מחליקות ימינה? זה אמנם נראה כמו עוד פרופיל תמים באפליקציית ההיכרויות, אך התמונה, שקשה לזהות למי שלא בקיא או בקיאה בהסטוריה, היא של יוסף סטאלין בצעירותו. הכתב פול שוון מאתר וייס החליט לפתוח פרופיל באפליקציית ההיכרויות, טינדר, למנהיג השני של ברית המועצות, והגיע לכמה מסקנות די מעניינות.
מה כתוב בתיאור? במקום המשפט "היטלר בא והולך, אבל גרמניה והעם הגרמני נשארים", שאמר באחד מנאומיו, החליט הכתב לשנות את הנוסח ל"יחסים באים והולכים, אבל האהבה נשארת״. איזה רומנטי.
בהתחלה זה לא הצליח כל כך וכמות הלייקים שניתן לעשות לפרופילים שונים - נגמרה (15 בסך הכל). אז מה עושים? משדרגים לטינדר פלוס, כך שניתן להמשיך לעשות לייקים, ופותחים את הפרופיל גם לגברים.
Als ich bei @vice_germany anfing, habe ich mich dazu entschieden, nur noch hochpolitische Reportagen zu schreiben. Diese liegt mir besonders am Herzen: https://t.co/tjrOaaX5WE via @vice_germany— Paul Schwenn (@schwennpaul) 24 בינואר 2019
"סטאלין לא היה חתיך במיוחד, והיו לו צלקות על הפנים מפצעי בגרות, אבל בשנות העשרים שלו הוא פיקד על כנופיות ששדדו בשביל הקומוניסטים", אומר לנו עודד פוירשטיין מ"הסטוריה גדולה, בקטנה", שמרצה על סטאלין (לאירוע בפייסבוק), "והוא כנראה ידע להפעיל אנשים אחרים אז היה לו כוח תחמניסטי". פוירשטיין גם מספר לנו את הפרט המדהים הבא "אשתו הראשונה מתה כשנה וחצי אחרי הנישואין שלהם, ואז הוא מסר את הילד שלהם, שהמשפחה שלה תגדל. מאוחר יותר הוא גם הרג חלק מהם בטיהורים".
ובכל זאת, אחרי שדרוג החשבון, המתחזה של סטאלין התחיל לקבל הצעות. לאט לאט החל לקבל שוון יותר ויותר הודעות בתיבת הדואר הנכנס שלו, לצד עוד ועוד התאמות בשפות שונות - גם מנשים וגם מגברים. ״את ההתאמות שלי ניתן למיין לשלוש קבוצות עיקריות״, אומר שוון. ״ראשית: חסרי השכלה - אלה שמרעיפים עליי מחמאות. שנית: אלה שהופכים להיות ספקניים יותר ויותר כשאשר אנחנו משוחחים".
במהלך כל השיחות שומר הכתב על הזהות של סטאלין, כך שלא יפספסו שמדובר ברודן. ״הסוג האחרון זה שילוב של סטאליניסטים ומומחים להיסטוריה. עם האנשים האלה אני יכול לדבר בחופשיות על הברית של לנין, תוך שימוש באמוג'י של שתיקה, ולדבר על רצח של טרוצקי במפלגה״. (הוגה דעות שנרצח על ידי שליחיו של סטאלין).