אתגר חדש השתלט על טיקטוק ואינסטגרם בסוף השבוע האחרון. לא מדובר בריקוד או בליפסינק, אלא דווקא בהוכחה ניצחת של הבדל פיזיולוגי מפתיע בין גוף הגבר לגוף האישה. במסגרת האתגר, זוגות של גברים ונשים כורעים על ארבע, נשענים על המרפקים כשהידיים תומכות בסנטר, ומנסים להעביר את הידיים אל מאחורי הגב. התוצאה מדהימה: ברוב הסרטונים הנשים מצליחות לשמור על שיווי ומשקל, והגברים פשוט מתרסקים על הפרצוף.

@mgfletch

I'm certain he has a concussion #fyp #challenges_tiktok #tiktokchallenge #viral #coupleschallenge #comedy

♬ original sound - Meg Smith

"אני בטוחה שהוא חטף זעזוע מוח", כתבה הטיקטוקרית מג סמית' (@mgfletch). הטייק שלה ושל בן הזוג שלה לאתגר הוא בין המוצלחים בטיקטוק, עם 220 אלף לייקים, 40 אלף שיתופים וכ-2,000 תגובות. וממש לא מדובר בסרטון היחיד שזוכה להצלחה כזו: עם יותר מ-850 אלף עוקבים, גם משפיען האינסטגרם הגרמני יאניס דאנר ניסה לבצע את האתגר עם בת הזוג שלו; בזמן שהיא השלימה אותו בקלות רבה, הוא פשוט התרסק. הסרטון זכה ליותר מ-30 אלף לייקים תוך פחות מ-24 שעות, ונראה שהאתגר צפוי להמשיך ולסחוף את הרשת.

אי אז בנובמבר 2019, לפני שנגיף הקורונה החריב כל חלקה טובה, סחף את הרשת אתגר נוסף שמתבסס על אותו העיקרון של מרכז הכובד. במסגרת אותו אתגר, שבו מנסים להרים שולחן קטן, יש להתקרב לקיר, להצמיד את אחת הרגליים במאונך לפאנל, להצמיד מאחוריה את הרגל השנייה, ואחר כך ליישר אותן זו ליד זו. לאחר מכן יש להתכופף עם הראש לכיוון הקיר ולגעת בו, להצמיד את השולחן לפלג הגוף העליון – ולנסות להתרומם. רוב הנשים הצליחו להשלים את סדרת הפעולות הזו, אך רוב הגברים נחלו כישלון צורב.

הטענה שעומדת מאחורי האתגר זכתה, מן הסתם, גם לגיבוי מחקרי: "ידוע שלנקבות יש מרכז כובד נמוך בשמונה עד חמישה עשר אחוזים ביחס לגברים", נכתב במחקר שפורסם בכתב העת "ביולוגיה תיאורטית ומודלים רפואיים". לפי הספקולציות, ההבדל האנטומי התפתח כדי לשפר את היציבות בזמן ההיריון". בראיון ל"סאן" הבריטי, החוקר האמריקני ג'רמי ג'ונסון הדגיש שמרכז הכובד של רוב הנשים קרוב יותר למותניים, כשבקרב בגברים הוא גבוה בהרבה.