"אין לי בעיה עם טכנולוגיה ניידת - המכשירים שלנו מקלים על חיינו, אבל אני מאמין שהם גורמים לאנשים להיות משעממים לחלוטין", כותב הצלם רומרו בייביקייקס בכתבה לבלוג בורד-פנדה על סדרת צילומים חדשה פרי יצירתו. הסדרה מציגה אנשים בשלל מצבים שאמורים להיות חברתיים, אך במקום זאת הם בוהים בסמארטפונים שלהם ולא מתייחסים אחד לשני.
"יחד אנחנו חייבים להיות חזקים ולשחרר את עצמנו מכבלי הסמארטפונים"
הצילומים, שצולמו בשחור-לבן, תועדו בתחילה בשל "הסימטריה שנוצרה בין אנשים בחברה לבין הטלפונים שלהם". אולם לדבריו, ככל שהפרויקט התפתח, "שמתי לב לעצב הטבוע בהם". לטענתו, "לפני שטלפונים ניידים הומצאו, לאנשים לא הייתה ברירה אלא לתקשר זה עם זה. אולם, זה כבר לא נחוץ, משום שאנחנו יכולים להעמיד פנים שאנחנו עושים משהו 'חשוב' במכשירים שלנו במקום לחשוב על משהו להגיד. זה הורג את השיחה. אני מאמין שזה מעצים כאב חברתי".
כמו כן, מוסיף בייביקייקס שתיעד זוגות, משפחות וחברים, וכי לעומת הסיגריות, ששימשו בעבר כאביזר חברתי לא בריא, הן לפחות לא הפכו אנשים למשעממים כל כך. "יחד אנחנו חייבים להיות חזקים ולשחרר את עצמנו מכבלי הסמרטפונים ולשוב לשיחות פנים מול פנים", הוא מסכם.
עוד ב-NEXTER:
- גוגל תגן על משחקי הכס
- האם מותר להטעין את הסמארטפון כל הלילה? 10 מיתוסים שצריך לנפץ
- כך הופכים ילדים קטועי ידיים לגיבורי על
האור היחיד באפילה הוא זה של הטלפון הנייד
רומרו אינו היחיד שמוטרד מהסוגייה. עוד בשנת 2011 תיעד הצלם סימור טמפל אנשים בטלפונים הניידים שלהם, בסדרת תמונות אותה כינה Social Lights ("אורות חברתיים"). בניגוד לבייביקייקס, שתיעד את המצולמים שלו בשחור לבן, טמפל בחר בתמונות צבעוניות אך הקהה את הרקע והדגיש את האור על פני המצולמים שלו.
בתמונות נראים אנשים, לרוב לבדם, בוהים לתוך האור של הטלפון הנייד. אותה תאורה מהמכשיר הסלולרי היא זו אשר מתמקדת על פני המצולם ומדגישה את בדידותו ואף נדמית כמעין אור אלוהי אשר זוהר על פני ה"מאמינים". מה שבטוח הוא שבשתי סדרות הצילום אי אפשר להתכחש לעצבות בפני המצולמים וגם להתעלמותם המוחלטת האחד מהשני.