במהלך צוק איתן, חברת הכנסת מירי רגב פרסמה סטטוס שהצליח לעצבן הרבה מאוד גולשים. אחד מהם, גילי גולן, הגיב במילים קשות וקרא לה בשמות גנאי. רגב לא ויתרה והחליטה להגיש נגדו תביעה של למעלה מ-300 אלף שקל. חודשיים עברו מאז הפרשיה ההיא, וכעת הרשת מתעסקת בסיפור חדש.
"(הלפטופ שלי) נמצא בחודש האחרון באחת התחנות של משטרת ישראל. למה? העלבת עובד ציבור, או ליתר דיוק נבחר ציבור", כך כתב הבוקר העיתונאי דגן ואלד. כמו גולשים רבים אחרים, מידי פעם הוא נוהג להעלות פוסטים ביקורתיים על התנהלותם של אישי ציבור ופוליטיקאים ולהביע את דעתו עליהם ועל תפיסת עולמם. בעיצומו של מבצע 'צוק איתן', בחודש יולי השנה, הוא העלה לדף הפייסבוק שלו פוסט שמתח ביקורת קשה על דברים שאמרה לכאורה אחת מחברות הכנסת בנוגע לכך שיש לעודד חיסול אימהות של שאהידים.
"הדברים שאמרה ח"כ הפריעו לי, אז העליתי לדף הפייסבוק שלי פוסט ביקורת על הדברים. כעבור שעה קיבלתי טלפון מהלשכה של ח"כ שעליי להוריד את הפוסט ושהעניין הועבר לטיפול קצין הכנסת. הורדתי את הפוסט וחשבתי שבזה נגמר העניין - אבל טעיתי", סיפר ואלד ל-NEXTER.
"האם כל פעם שאכתוב פוסט יחרימו לי את המחשב?"
לפני כחודשיים הגיעו שוטרים לבית הוריו של ואלד במרכז הארץ כאשר הוא שהה בברלין, הוציאו צו חיפוש והחרימו את הלפטופ שלו וכן מצלמות דיגיטליות, כוננים קשיחים, החסנים ניידים וציוד מחשוב נוסף, וזאת בנימוק שנפתחה נגד בנם חקירה, מבלי לפרט יתר על המידה.
שבוע לאחר מכן נחת ואלד בישראל והוזמן לחקירה בתחנת משטרת 'לב דיזנגוף' בתל אביב, בעקבות תלונה שהגיש קצין הכנסת בשמה של ח"כ בגין דברי הסתה שכתב לכאורה. הוא הודה בפרסום הפוסט, הסביר שמדובר בביקורת לגיטימית על דברים שאמרה ח"כ וביקש שהמחשב שנלקח לו יוחזר, לאחר ששאר הציוד כבר הוחזר. החוקר סירב להחזיר לו את המחשב, בנימוק שהוא הועבר לבדיקה של יחידת המחשב של מחוז תל אביב.
עוד ב-NEXTER:
"לחברי כנסת ולאישי ציבור, שנהנים מחסינות, מותר להביע דעות שיש בהם משום הסתה ויותר מכך, אבל לי כאזרח אסור להתבטא. האם כל פעם שאכתוב פוסט יחרימו לי את המחשב? זה אבסורד", קבל ואלד. "בקצב הזה יצטרכו להחרים אלפי מחשבים של אזרחים שמעלים פוסטים לגיטימיים נגד נבחרי ציבור". למרות פניותיו הרבות בבקשה לקבל בחזרה את המחשב, במשטרה סירבו בתוקף, בטענה שהוא נמצא בבדיקה של אנשי מקצוע.
"הודיתי שכתבתי את הפוסט, יש להם צילום מסך של הפוסט שהם קיבלו מלשכתה של ח"כ , אז למה להחזיק סתם ככה במחשב שלי? מה, אני עבריין? למה לחטט בדברים פרטיים שיש לי במחשב? אפשר היה להחזיר לי את המחשב כבר לאחר סיום החקירה", ציין ואלד, שמתכוון להגיש בקשה בעניין לבית המשפט ופרסם את הפרשה בפוסט שהעלה.
יצויין, כי בשנים האחרונות המשטרה החרימה אלפי טלפונים סלולריים ומחשבים מאזרחים בחשד שביצעו בהם עבירות פליליות והם מקבלים אותם בחזרה רק כעבור חודשים ארוכים, כיוון שלמשטרה אין מספיק כוח אדם לבדוק אותם באופן מהיר ומיומן.
תגובת דוברות מחוז תל אביב טרם נמסרה