"העיסוק האובססיבי של העיתונאים ובעיקר מוסף ממון של ידיעות אחרונות בשכר הח"כים ובהעלאה של 600 ש"ח מטרידה אותי ולכן החלטתי לכתוב כמה מילים בעניין. (למרות שזה בטח יהיה פוסט פחות פופולרי בעיניכם אבל אני אדם כנה וחשוב לי לומר את דעתי)" – במילים אלו פתחה אמש (ד') חברת הכנסת מירב בן ארי (כולנו) פוסט בפייסבוק.
בן ארי הסבירה כי "היום קראתי כי אנחנו נמצאים בפגרה 20 שבועות בשנה (מסקנה: אנחנו לא עובדים) ובעצם עובדים חצי ממכסת השעות הממוצעת של עובדים במשק. האמת שזו פשוט חוצפה. בואו אסביר לכם כמה דברים שמוסף ממון לא טורח לפרסם ובכלל אוסיף לכם כמה דברים לידע כללי:
1. שכר הח"כים כיום הוא נטו כ-19,000 שקל. אנו משלמים 48% מס הכנסה, הגבוה ביותר במשק.
2. אנחנו עובדים 5 ימים לפעמים גם שישה ושבעה אם יש שבת תרבות, ימי עיון בשישי בוקר ואירועים מיוחדים במוצ"ש נבוא. ברור שנבוא. ובכלל חתונות, בר מצוות, בריתות, בת מצווה, ימי הולדת, הדלקת נרות, נטיעות, פתיחת מחלקה מיוחדת, תחרות ספורטיבית, טקס סיום צביאי, פדיון הבן, חינה וכדומה, אם את לא באה אז זה לא בסדר וזה בהחלט לא מכבד.
3. נכון כשיש פגרה, אין ועדות ומליאה אבל העבודה לא נפסקת. אנחנו באים לכנסת, מקיימים פגישות, יוצאים לסיורים וכן אפילו טסים לכנסים בחו"ל לעבוד. ממש לעבוד. בדיוק כמו הרבה עובדים שהחברה שולחת אותם לעבוד עבורה. אנחנו הולכים ומגנים על מדינת ישראל וכידוע לכולכם יש עבודה רבה בתחום הזה.
4. לומר שאנחנו עובדים משני עד רביעי תשמעו זה פשוט שקר. (לבירור האמת אתם מוזמנים לבדוק את הלוז שלי שמפורסם כאן כל שבוע). אני אישית מתחילה לזוז כל יום בשבע בבוקר ומסיימים מאוחר. מה זה מאוחר? עשר, אחת עשרה. לי אין ילדים אבל לח"כיות שהן גם אמהות זה נראה לי פשוט בלתי אפשרי.
5. הכתב מציין שוועדות הכנסת אורכות שעות ספורות. אני מציעה לכתב לבוא ולצפות בדיונים הארוכים בוועדות. אבל רגע שכחת משהו קטן... מה עם מליאת הכנסת שמתכנסת שעות ארוכות עד השעות הקטנות של הלילה? שכחת אותנו, את הח"כים שיושבים לפעמים עד שלוש או ארבע בבוקר דבוקים לכסא? מה עם ועדת הכנסת? כספים? רווחה? שעות על שעות יושבים הח"כים כדי לאשר רפורמות ותקציבים עבור אזרחי המדינה. כל זה פשוט לא נחשב. הוא כנראה שכח. אני לא.
6. האמת שכל מה שהוא כתב עלינו פשוט מקומם. אני רוצה להדגיש לכם שחבר כנסת בניגוד לכל עובד אחר במגזר הציבורי לא יכול לעבוד בשום עבודה אחרת בנוסף או לקבל שכר. הרצאות, סמינרים, ימי עיון, כנסים, הכל בהתנדבות מלאה. בניגוד לכל עובד במגזר הציבורי לצורך העניין סגן ראש העיר שמשתכר 50 אלף שח ברוטו יכול גם להרצות במכללה בזמנו החופשי.
7. למה כל כך קל לתקוף ח"כים? למה נבחרי ציבור חוטפים את כל האש? למה אין התייחסות לשיאני השכר במגזר הציבורי? איפה הצדק שנתב בנמל חיפה מקבל 70 אלף שח ונזכיר לציבור הקוראים שרק עכשיו חתם יו"ר ההסתדרות על עוד העלאת שכר. כאן השתיקה יפה. (הכתב שואל: מי מעלה שכר בימים אלו? מסתבר שכל המגזר הציבורי... אבל למה להיכנס לקטנות).
"ומספר דברים אחרונים לסיום, לחבר את העלאת הח"כים למה שקורה במגה היום זהו ניצול ציני של המצב. מגה כשלה בשל התנהלות שערורייתית של מנהליה הגרועים. שדאגו לשלשל לכיסם מאות אלפי שקלים מדי חודש בחודשו על חשבון גבם של העובדים החלשים. אין בזה ובשכר הח"כים דבר וחצי דבר. אני אישית החלטתי לא לוותר על העלאה ולתרום את הכסף הזה למקום שכנראה יצטרך אותו יותר ממשרד האוצר.
"כל חיי פעלתי למען הציבור ובעיקר עבור החלשים, גדלתי במקום שאין ואני יודעת להעריך כל שקל שאני מרוויחה ותאמינו לי שאין לי לרגע תחושות לא טובות עם עצמי, להפך אם אני מחלקת את השכר החודשי נטו לשעות עבודה שלי בפועל, מסתבר כשהייתי מלצרית הרווחתי יותר.
"אל תרחמו עלינו אבל אל תסיתו נגדנו פשוט תנו לנו לעבוד בשבילכם זה תפקידנו. בשביל זה אני כאן ועוד הרבה ח"כים טובים ואחרים", סיימה את הפוסט בן ארי.
לאחר מבול של ביקורות מצד גולשים, ח"כית בן ארי כתבה פוסט נוסף:
"כמה הבהרות לפוסט בעקבות חלק מהבקורת שקראתי פה:
א. אני לא חושבת שההחלטה לעלות שכר של הח"כים צריכה להיות בידיים שלנו. צודקים אני בעד ועדה חיצונית. התייחסתי רק לעבודה שלנו.
ב. העלאת השכר תהיה כנראה 220 שח נטו ואני תורמת אותה בדיוק כמו שציינתי. אני רוצה להעביר אותם למקום ספציפי שחשוב לי אישית ולכן בחרתי לא להחזיר לתקציב וועדת הכנסת.
ג. אני גאה בעבודתי ומי שעוקב אחרי פה גם יודע כמה היא חשובה לי ומרכזית בחיי.
ד.תודה לכל מי שכתב כאן בצורה עניינית. קראתי הכל.
ה. כל מי שחשש לחיי ולבריאותי וביקש שאוריד את הפוסט. אז לא. אנחנו נבחרי ציבור ותפקידנו לדעת לקבל בקורת גם אם היא נוקבת.
אגב ביום שני העברתי בכנסת בקריאה ראשונה הצעת חוק מדהימה על מענק לימודים למשפחות חד הוריות ומקבלי הבטחת הכנסה חבל שלא זכיתי לכזו התעניינות ותגובות אז.."
לאחר מכן העלתה ח"כית בן ארי פוסט נוסף, ובו הודיעה כי הורידה את הפוסט הראשון.
עוד ב-TheMarker