אני לא מוכן למות במלחמה הזאת (צילום: KateRiep_Godbye)
2000 חברים חדשים ביומיים האחרונים, כולל קמיליה מאיראן|צילום: KateRiep_Godbye

אם תדפדפו כמה חודשים אחורה בפייסבוק שלכם כנראה שתמצאו את המסך שלכם מוצף בתמונות של ישראלים המצהירים: "איראנים, אנחנו אוהבים אתכם ולעולם לא נפציץ אתכם". הקמפיין ההוא, לו אחראים בני הזוג רוני אדרי ומיכל טמיר, זכה גם לתגובות מהצד השני כשלא מעט איראנים החליטו לשלוח מסר דומה. הקמפיין זכה לחיקויים, אוזכר בעשרות עיתונים ברחבי העולם, כולל ה"ניו יורקר", ואפילו עורר דיון ציבורי שעסק בפער שבין החלטות המנהיגים לרצונם של האזרחים.

לפני כמה ימים, עם התחממות נוספת בגזרת ישראל- איראן, הרימו בני הזוג קמפיין נוסף בדף הפייסבוק "ישראל אוהבת את איראן". כותרתו: "לא מוכן למות במלחמה שלך". הפעם צילמו בני הזוג ישראלים שונים כמחאה על רצון התקיפה באירן. "מטרת המיזם לעורר שוב את הגל שיצרה התמונה הראשונה", מסביר אדרי, "אני לא מעוניין למות למען המלחמה ואני בטוח שהמון אנשים בצד השני גם לא מעוניינים בכך".

בטקסט שמלווה כל תמונה שמועלה לעמוד הפייסבוק נכתב באנגלית: "אנחנו מיליוני אנשים שניפגע, נהיה חייבים להילחם. לאבד את חיינו, את חיי קרובינו. אנחנו, הורים לילדים מתל אביב וטהרן, נרוץ עם ילדינו למקלטים, ולהתפלל שהטילים יחטיאו אותנו. אבל הם ייפלו איפשהוא, על מישהו. בימים האחרונים קולות המלחמה נעשים חזקים יותר. אז שוב ובאופן חזק וברור, אנחנו אומרים לא למלחמה הזאת. אנחנו אומרים לאנשים באיראן: אנחנו אוהבים אתכם".

אני לא מוכן למות במלחמה הזאת (צילום: KateRiep_Godbye)
איראני שהעלה את תמונתו בסוף השבוע|צילום: KateRiep_Godbye
אדרי מציג נתון של 2000 חברים חדשים בקבוצה רק ביומיים האחרונים ובסה"כ מספר מרשים של 75 אלף לייקים. לא רק ישראלים עושים לייק ומצטלמים. בעמוד אפשר למצוא גרמנים, איטלקים, אמריקאים וכמובן איראנים. בקבוצה טוענים שעל פי הנתונים שברשותם רוב הכניסות לעמוד הגיעה משרתים אמריקאיים, שמאד פופולריים באיראן, מגרמניה, שם יש קהילה איראנית גדולה, מישראל ומאיראן. מעבר לכניסות וללייקים, בימים האחרונים העלו כמה איראנים תמונות לעמוד כשהכיתוב זהה לזה של הישראלים: "אני לא מוכן למות במלחמה שלך".

אדרי מודה כי הוא פחות חזק בהפגנות וביציאה לרחובות וכי הוא מרגיש שהאינטרנט מעורר מודעות גדולה יותר אצל אנשים. "המטרה היא ליצור קשר כלשהו בין האנשים במזרח התיכון", הוא אומר, "בעזרת האינטרנט אנחנו מצליחים לייצר תקשורת שמטרתה למצוא פתרון אחר לבעיה שלנו".