נובמבר הוא חודש הקניות הכי גדול ברשת. Black Friday האמריקאי, Single's Day הסיני וגם יום ShoppingIL הישראלי מביאים איתם אינספור הזדמנויות לדילים מעולים, ומבצעים שקשה למצוא בחנויות בקניון. אך לצד המחירים המצויינים והאפשרות לעשות את הקניות במקום ובזמן שלכם, יש עדיין אי אילו צרכנים שקצת מפחדים לעשות את הצעד ולהפוך להיות צרכנים דיגיטליים.
כדי לעשות קצת סדר בבלגאן, הנה חמישה מיתוסים נפוצים על קניות ברשת שהגיע הזמן להתגבר עליהם:
1. קניות באינטרנט חושפות את כרטיס האשראי שלי להאקרים
לא מדוייק. זה נכון שלא חסרים מקרים בהם האקרים הצליחו לשים את ידם על מספרי כרטיסי אשראי, אך התנהלות נכונה ובטוחה ברשת יכולה למנוע את רוב המקרים האלה.
הדרך הראשונה והמומלצת ביותר כדי להגן על האשראי שלכם הוא להשתמש בשירותי תשלום מוגנים, כגון PayPal. שירותים אלה מהווים בעצם מעין מתווך ביניכם ובין האתר בו אתם רוצים לעשות את הקניות, ומאפשרים לכם לשלם מבלי לספק את פרטי הכרטיס האשראי שלכם למוכר/לאתר. PayPal ושירותים דומים אחרים שומרים את מספר האשראי שלכם אצלם, בשרתים מאובטחים, והם אלה שמעבירים בפועל את הכסף למוכר, כך שאתם מוגנים מכל הכיוונים.
2. אם אקבל מוצר לא לטעמי אתקע איתו ולא אוכל להחזיר
לא נכון. כל חנות מקוונת רצינית מציעה ללקוחות להחזיר את המוצרים - בין אם מדובר במוצרי אלקטרוניקה (במידה ולא נפתחה האריזה כמובן), בגדים (אם הגיעה מידה לא נכונה או צבע לא הולם) או כל סוג אחר של מוצר מכל סיבה שלא תהיה.
רוצים להחזיר את המוצר אבל לא רוצים לשלם את עלות המשלוח חזרה? חלק מהאתרים ישמחו להחזיר לכם את דמי המשלוח (פשוט פנו לשירות הלקוחות), ואם בצעתם את התשלום באמצעות PayPal אז בכלל אין בעיה. PayPal מציעה בחודשים אלה את שירות "יש דרך חזרה", שיחזיר לכם את דמי המשלוח חזרה למוכר בסכום של עד 120 שקלים. השירות זמין עד סוף השנה, ויש להפעילו טרם ההזמנה בקישור הזה.
3. לקנות מסין זה אולי ממש זול אבל האיכות על הפנים
בשנים האחרונות עלתה הפופולריות של אתרי קניות סיניים כדוגמת shein ו-Deal Extreme., geekbuying, strawberrynet,.chinabuy ההצעות של האתרים האלה מפתות: מוצרים רבים מכל הסוגים וכל המינים במחירים מצחיקים, לעיתים בעשרות אחוזים פחות ממה שהם עולים בארץ. ב-11.11 ייערך ה-Single's Day, חגיגת הקניות של האתרים האלה, שתוריד את המחירים עוד יותר נמוך.
הבעיה היא שמוניטין של מוצרים מסין הוא, בלשון המעטה, לא כל כך טוב. בגדים שמתפרקים, מוצרי אלקטרוניקה ששורפים את השקעים בבית, גאדג'טים שלא נדלקים... לא חסרים סיפורים על אנשים שקנו וניכוו.
זה לא חייב להיות המקרה. כשאתם קונים מסין, חשוב לשים לב לדירוג החנות והמוצר, אמצעי שמצויין במפורש בכל האתרים הגדולים ויכול לתת לכם אינדיקציה טובה לגבי איכות המוצר. שווה גם לבדוק בקפדנות את כל התמונות, במיוחד תמונות שהעלו הגולשים. כמו כן, אם המוצר שאתם חושקים בו זול באופן חשוד - כנראה שזה באמת חשוד ומדובר בזיוף באיכות נמוכה. כל עוד תפעלו ותקנו בהגיון - המוצרים שתקבלו יוכלו להיות איכותיים לא פחות ממוצרים יקרים בחנויות בארץ.
אם בכל זאת קניתם מוצר והוא הגיע פגום או לא כפי שתואר באתר, תוכלו להיעזר בתכנית "הגנת הקונה" של PayPal ולקבל החזר של עד 100% מהסכום ששילמתם .
4. בגלל המשלוח והמכס, אף פעם אי אפשר לדעת מה העלות האמיתית של המוצר
אין דבר מעצבן יותר מלקנות מוצר באינטרנט במחיר מסויים, ואז כשהוא מגיע לארץ לגלות שאתם מחוייבים על עוד מיסים ועמלות. לפעמים החיובים האלה הופכות את כל קניית המוצר ללא משתלמת בדיעבד.
מיסים הם אולי מעצבנים, אבל מצד שני הם גם מאוד צפויים, וכל עוד תדעו את חוקי המס הבסיסיים אין כל סיבה שהדברים האלה יפתיעו אתכם: על חבילות שעולות 75$ ומטה (שימו לב שהסכום הזה כולל גם את עלות המשלוח) לא תצטרכו לשלם שקל נוסף. שום כלום. חבילות בערכים 75-500 דולר יהיו מחוייבות במע"מ (17%), ולעיתים גם מס קניה ע"פ סוג המוצר (תוכלו לבדוק זאת כאן). חבילות בסכומים גדולים יותר יהיו חייבים כבר במע"מ, מכס ומס קנייה ע"פ סוג המוצר. הכניסו את הסכומים האלה לראש כבר כשאתם עושים את הקנייה כדי לא להיות מופתעים.
כמו כן, כדאי לדעת שלחברות שילוח בינלאומיות, ישנן עמלות נוספות שיש לקחת בחשבון ולא תמיד ניתנות לצפייה מראש, כגון "עמלת שחרור ממכס". חברות שילוח אולי יביאו לכם את המוצר עד פתח הבית, אבל אם אתם רוצים להימנע מתשלומים לא צפויים, העדיפו תמיד משלוח בדואר רגיל. אולי ייקח לו עוד כמה שבועות להגיע - אבל כנראה שזה יהיה הרבה יותר זול.
אפשרות נוספת היא להשתמש בחברות שילוח בינלאומיות כמו BUY2USA או MUSTOP, שיספקו לכם כתובת אמריקאית אליה תזמינו את המוצרים, והן כבר ידאגו להעביר את החבילות לארץ. היתרון בחברות האלה, מעבר לכך שהן מאפשרות להזמין מוצרים שלא זמינים ישירות לישראל, היא שהן מחשבות באופן מדוייק את כל המיסים והעלמות שתצטרכו לשלם מראש, כך שגם שם לא תופתעו.
5. שופינג באינטרנט זה רק למוצרי מותרות
כולם יודעים שבאינטרנט אפשר לקנות שפע של גאדג'טים, קונסולות משחק, בגדים, תמרוקים ועוד. הכל טוב ויפה, אבל גם נופל תחת קטגורית ה"מותרות". כשאנשים רוצים לחסוך כסף, הם עלולים לחשוב שעדיף להם לוותר לגמרי על קניות ברשת, שכן מוצרי מותרות הם מסלול בטוח לבזבזנות.
אז נכון - הרשת היא אכן מקום מצויין למוצרי מותרות, אבל ממש לא רק. ישראלים רבים משתמשים ברשת כדי לעשות את הקניות שלהם בסופר (ובכלל) וחוסכים כך הרבה זמן וכסף. מחקר שערכה PayPal לאחרונה מראה שהישראלים קונים יותר ויותר ברשת - 31% מהצרכנים ברשת בארץ עושים לפחות קנייה אחת בכל שבוע (לעומת 23% בשנה שעברה ו-10% בלבד ב-2013). 54% מההוצאות של הצרכנים בישראל נעשים באתרים בחו"ל, לעומת 46% באתרים ישראליים.
המחר מצביע על המשך מגמת העלייה בתדירות הקניות ברשת, עם 31% מהצרכנים ברשת בישראל הקונים לפחות פעם אחת בשבוע, בהשוואה ל-23% ב-2014 ו-10% ב-2013.
הקונה האינטרנטי הממוצע בישראל נוטה לקנות באתרים בחו"ל. לפי הסקר, 54% מסך ההוצאה בקניות ברשת מבוצעים באתרים מחו"ל, לעומת 46% המבוצעים באתרים ישראליים.
קניית בגדים ונעליים תאפשר לכם לדלג על חנויות הבגדים היקרות בקניון, ותתפלאו כמה כסף אפשר לחסוך אם עוברים לקנות תחתונים, חזיות, תכשירי גילוח ואפילו חיתולים ברשת.
הרשת מלאה באינספור חנויות לכל דבר ועניין. אם בעבר אכן הדגש היה רק על מותרות, היום ברור לגמרי שאפשר למצוא שם ממש הכל.
בואו מוכנים לחגיגת הקניות, פתחו חשבון PayPal בחינם >>