"התכנון המקורי של האינטרנט, לפני 24 שנים, היה לחלל אוניברסלי. לא חשבנו על מחשב מסוים, דפדפן מסוים או שפה מסוימת. אך כשעושים משהו עולמי אפשר להשתמש בו לטובה או לרעה" – כך אמר אמש (ג'), טים ברנרס-לי (58), ממפתחי האינטרנט, בטקס בבריטניה בו קיבל פרס מהמלכה אליזבת השנייה על חלקו ביצירת הרשת.
בתשובה לשאלה שנשאלה ע"י כתב עיתון הטיימס, השמיע ברנרס דברי ביקורת חמורים על התנהלות ממשלות ותאגידי הענק: "עלינו לוודא שמעמדה של הרשת לא יעורער ע"י חברות גדולות או ממשלות המנסות לנצל אותה להשגת שליטה".
ברנרס מיקד את הביקורת שלו לממשלות המערב לאחר שנשאל על PRISM, שערוריית המעקב אחרי אזרחים אמריקאים, שנחשפה ע"י המדליף אדוארד סנודן, המבלה מאז את זמנו בהימלטות מרשויות החוק האמריקאיות.
הוא אמר: "במזרח התיכון, ניתנה לאנשים גישה לאינטרנט, אך פעילותם נוטרה והם נכלאו", והסביר כי המערב מתנהג בצביעות: "לאנשים במערב קל להגיד 'או, אסור לתת לממשלות הבזויות האלו גישה לרגל אחרי אזרחיהן', אך עתה ברור כי גם אומות מפותחות מרגלות בערמומיות באינטרנט".
לפני האירוע ציין ברנרס כי "מידע ברשת עשוי להיות חשוב להישרדותם של אנשים. למשל, בני עשרה שאינם בטוחים בקשר למיניותם וזקוקים למישהו לדבר איתו, או אנשים הנתונים להתעללות ומנסים למצוא סיוע. ברשת קורים דברים אינטימיים מאוד, אך אנשים יסלדו מתקשורת אינטימית כזו אם הם ירגישו שמישהו מציץ כל העת מעל לכתפיהם".