האקרים וחברות אנטי-וירוס נמצאים במלחמה תמידית, שמתנהלת בדרך-כלל דרך הרשת. אבל ברוסיה סובייטית, מסתבר, "אינטרנט נלחם באתה" - או, במלים אחרות: האקרים יכולים גם לתקוף פיזית.
אתמול חשפה חברת אבטחת המידע הרוסית Dr. Web כי בשנה שעברה נעשו שלושה ניסיונות להצית את משרדיה בסנט-פטרסבורג, כנקמה על כך ששיבשה את תוכניותיהם של האקרים למכור לפושעים ברחבי העולם פרטי כרטיסי אשראי שנגנבו באמצעות תוכנה זדונית שחדרה לכספומטים.
בפוסט שעלה לבלוג החברה מסופר כי ביום בו חשפה החברה את Trojan.Skimer.18, תוכנה שהדביקה כספומטים ואגרה מספרי כרטיסי אשראי של כל מי שהשתמש בהם, היא קיבלה איום במייל:
"אזהרה!!! בשם Syndicat, אנו מברכים אתכם על הפירוק המוצלח של רושעת הכספומטים", כתבו ההאקרים. "עבודה טובה, אבל אין לה עתיד. הרווחים של דוקטור ווב מתוכנת ההגנה יהיו נמוכים מאוד, כי בנקאים לעולם לא ישלמו עליה מרצונם. אך פיתוח תוכנת ההגנה מסכן את פעילות Syndicate על רווחיה המגיעים למיליוני דולרים רבים. מאות ארגוני פשע ברחבי העולם עלולים לאבד את פרנסתם. יש לכם שבוע למחוק את כל האזכורים של רושעת הכספומטים ממשאבי הרשת שלכם. אחרת Syndicate תעצור את פעילותה הכספית ותתרכז בשליחת פושעים להתנקש במתכנתים שלכם. סופה של דוקטור ווב יהיה טראגי".
בראיון לבלוגר אבטחת המידע בראיין קרבס סיפר מנכ"ל דוקטור ווב, בוריס שרוב, כי במרץ 2014 תועדו שני מקרים של זריקת בקבוקי תבערה על בניין בסנט פטרסבורג ממנו פעלה סוכנות הפצה של תוכנת הגנת הכספומטים של החברה. ניסיון שלישי נכשל וגם בקבוקי התבעה שכן פגעו בבניין גרמו לנזקים קלים בלבד. שריפה אחרת בבניין בו יושבת החברה בקייב שבאוקראינה הסגירה את מיקומם של המאיימים לאחר ששלחו תמונה שמראה כי היו במקום בזמן האירוע. הוא הדגיש כי השריפה בסניף האוקראיני לא נגרמה מהצתה והנזק היחיד בה נגרם בגלל המים שנורו על ידי מכבי האש.
שבועיים לאחר זריקת בקבוק התבערה הגיע מייל שני: "סינדיקט ה'כרטיסנים' העולמי הזהיר אתכם להימנע מהתערבות בזירת הכספומטים. כשהתעלמתם מדרישותינו, נקטנו בפעולה וכדי להדגיש את רצינותנו משרדיכם ברחוב בלאגודטנאיה נשרפו פעמיים. אם לא תמחקו את כל האזכורים של רושעת הכספומטים ממוצריכם, סינדיקט ה'כרטיסנים' העולמי ישמיד את משרדיכם ברחבי העולם. בנוסף, יפעל הסינדיקט לאישור חוק האיסור לשימוש באנטי-וירוסים רוסיים במדינות בהן יש לנו ייצוג, בנימוק של הגנה מריגול רוסי".
בראיון לקרבס אמר שרוב כי חוקרי החברה לא נבהלו מהאיומים, ואף הגיעו למסקנה כי הצליחו לפגוע קשות בפעילות ההאקרים. לראיה: ניסיונות ההצתה הכושלים נעשו על ידי עברייני-רחוב בלתי מקצועיים שהוזמנו בתקציב נמוך דרך שירותי תיווך אינטרנטיים לפושעים.
בנוסף, סיפר שרוב, הגילוי מצביע על כך שהחברה גילתה ופרסמה את תוכנת ההגנה שלה מווירוס הכספומטים בתזמון רע מבחינת ההאקרים, שכבר השקיעו בפיתוחה ובבניית מאגר פרטי אשראי אך טרם הספיקו ליהנות ממכירת המאגר לפושעי רשת שנוהגים לרכוש גישה למאגרים כאלה כדי לנסות לנצל את הפרטים הגנובים לרווחים מהירים.