חופרים עם החברים בוואטסאפ במהלך פגישה משעממת בעבודה על זה שאתם מתים כבר לעוף הביתה? מחפשים דייט לערב בטינדר במקום להכין את המצגת שהבוס ביקש? מעכשיו אולי תשקלו זאת שנית.
בית המשפט האירופי לזכויות אדם קבע שמותר למעסיק לקרוא הודעות וואטסאפ, סמסים וכל תקשורת אישית אחרת שתשלחו במהלך העבודה. את הפסיקה התקדימית הזו מסר שופט בשטרסבורג בתגובה לתביעתו של מהנדס מרומניה שפוטר מעבודתו אחרי שנתפס שולח לארוסתו ולאחיו הודעות פרטיות במסנג'ר של יאהו במהלך שעות העבודה.
אחרי הפיטורין תבע המהנדס את מעסיקיו לשעבר בבית המשפט לזכויות אדם, בטענה כי הפרו את זכותו לפרטיות בכך שניטרו את שיחותיו במסנג'ר והגישו לו הדפסה של מאות עמודי צ'ט כדי להוכיח שביצע שיחות פרטיות בזמן העבודה. לצערו הרב, בית המשפט דווקא פסק לטובת המעסיק.
לדברי השופט, "זה לא בלתי סביר שמעסיק ירצה לוודא שהעובדים שלו עובדים על המשימות שלהם במהלך שעות העבודה".
משמעות הפסיקה היא שכל תקשורת אישית, כולל הודעות וואטסאפ והודעות טקסט של העובדים במהלך העבודה יהיו נגישות למעסיק, אפילו אם נעשו מתוך המכשיר הפרטי של העובד.
בארץ אמנם לא קיימת עדיין פסיקה כזו, אך סביר להניח ששופטים ישראלים לא ירצו להצטייר כשמרניים יותר מעמיתיהם האירופים במידה ותגיע לפתחם הזדמנות לדון במקרה דומה.
שלא תגידו שלא הזהרנו.