אחד הציורים המפרסומים קם לחיים: בעזרת בינה מלאכותית הצליחו חוקרים מסמסונג במוסקבה להנפיש את המונה ליזה, היצירה המפורסמת של לאונרדו דה וינצ'י מהמאה ה-16, ובסרטון בו הם מציגים את הטכנולוגיה היא נראית אמיתית לחלוטין.
החוקרים השתמשו בגרסה משוכללת של טכנולוגיית דיפ פייק (Deep Fake) - זיוף עמוק. מה השדרוג? תוכנת דיפ פייק מסתמכת על לכידת נתונים רבים על תווי פניו של אדם, בדרך כלל באמצעות קטעי וידאו. הטכניקה החדשה עובדת בעזרת כמה תצלומים, או אפילו רק תמונה אחת שעוברת עיבוד תנועה במחשב.
אל מערכת הבינה המלאכותית (AI) הוזנו 7,000 סרטונים שונים שנאספו מיוטיוב. החוקרים אימנו את המערכת לזהות ולפסול את הקטעים מאתימים יותר או פחות, ובכך בנו את ההנפשות המתאימות ביותר.
בעזרת אותה הטכנולוגיה הנפישו החוקרים תמונות דוממות אחרות כמו אלה של סלבדור דאלי, אלברט איינשטיין, הנערה ועגילי הפנינה ומרלין מונרו.
גם ב-next הלבשנו בעבר את פרצופו של נתניהו על ראשו של מגיש התוכנית דרור גלוברמן, באמצעות טכנולוגיית Deep Fake - זיוף עמוק. דמותו של נתניהו נראתה על המסך, והוא נאם על כמה חדשנות חשובה לו, על אף שאין לו סמארטפון בכלל. כמובן שלא היה מדובר בראש הממשלה עצמו.