כשר זה לא: ענקית הריהוט השבדית איקאה חשפה את הליין החדש שלה - לא של רהיטים, אלא של אוכל.
אחרי שב-2015 השיקה המבורגרים טבעוניים במסעדות שבחנויות הענק שלה, עכשיו עומדת איקאה להתחיל להגיש בהן מאכלים שעשויים מחומרים קצת פחות צפויים.
כך, למשל, בבאג-בורגר החדש שלה, במקום בשר בקר הקציצה עשויה מסלק, תפוחי אדמה ותולעים; הנקניקיה, שבעבר הצליחה לעורר מהומה לאחר שנמצא בה בשר סוס, עוברת לגזר גמדי, סלק ואוכמניות; הלחמניות עשויות מספירולינה; קציצות הבשר השבדיות מכילות תולעים, סלק וירקות ירוקים; והלחם הוא לחם יבש שעבר זמנו - באמת, זה מה שאומרת החברה.
התפריט הזה הוא חלק ממגמה עולמית שלפיה מבחינה הומנית, סביבתית וכלכלית חייבים להוריד את צריכת הבקר. "יש שתי מגמות-על בכל הקשור למזון: בריאות ואיכות חיים, וכל מה שקשור לאיכות סביבה, אקולוגיה", אומר פרופ' דגן אשל. "הבאג-בורגר הזה בעצם עונה על שתי המגמות האלה - מצד אחד הוא גידול מאוד מאוד יעיל של חלבון מן החי בכל הקשור לצריכת אנרגיה, מים ושטח, ומצד שני הוא מכיל בתוכו את כל חומצות האמינו החיוניות. לכן, למעט העובדה שבמדינות מסוימות יש בעיה לאכול חרקים, אז מבחינת הבריאות וגם מבחינת הטעם, וגם מבחינת איכות הסביבה, הוא נותן מענה מצוין למגמות שדיברתי עליהן".
ובישראל? בינתיים לא נראה שאנחנו הולכים לעבור בקרוב לתפריט מבוסס תולעים - ולו רק משיקולי כשרות. עם זאת, הארבה עשוי לעשות בקרוב קאמבק לצלחת.