אינטל קפיטל תשקיע עשרות מיליוני דולרים בחברת OrCam הישראלית, שמפתחת התקן לביש שמותקן על משקפיים ומיועד ללקויי ראייה - כך נודע ל-TheMarker. ההשקעה הזו מגיעה יומיים בלבד לאחר שפייסבוק רכשה תמורת למעלה מ-2 מיליארד דולר את מפתחת המשקפיים החכמים האמריקנית Oculus.

OrCam, שהוקמה ב-2010 בידי פרופסור אמנון שעשוע וזיו אבירם, שני מייסדיה של מובילאיי, מפתחת התקן עם מצלמת וידיאו זעירה שניתן להרכיב אותה על משקפיים. באמצעות אלגוריתמים לראייה ממוחשבת, ההתקן יודע להקריא למשתמש טקסטים שבהם הוא נתקל במהלך היום - שילוט רחוב, תפריט במסעדה, עיתון או ספר - וכן לזהות אובייקטים, כמו מוצרים בסופרמרקט, להבחין בין שטרות ולזהות את צבע האור ברמזור. בדומה לחלוקת התפקידים במובילאיי, גם ב-OrCam משמש שעשוע יו"ר ואבירם יושב על כיסא המנכ"ל.

ההתקן שאותו מפתחת החברה מיועד לסובלים מפגמי ראייה שאינם ניתנים לתיקון באמצעים אופטיים, אך שומרים על רמת ראייה מסוימת. עם זאת, גם עיוורים יכולים להשתמש בו. באוגוסט 2013 החלה OrCam למכור את ההתקן שאותו היא מפתחת במחיר של 2,500 דולר. אחת התוצאות של הפיתוח החדש היא ייתור השימוש בכתב ברייל עבור משתמשי המערכת.

המצלמה הלבישה של OrCam לכבדי ראייה
המצלמה הלבישה של אורקאם ללקויי ראייה

קריאה של כתב ברייל היא מיומנות לא פשוטה, שנרכשת כיום רק על ידי תת-קבוצה קטנה בקרב כבדי הראייה. בשונה מגוגל גלאס, המשקפיים החכמים מבית גוגל, מצלמת הוידיאו במכשיר של OrCam פועלת כל הזמן. כדי לאפשר זאת כולל המכשיר גם גם יחידת עיבוד וחשמל נישאת בכיס. כדי לאפשר את רמת הזיהוי הגבוהה, ההתקן כולל בסיס נתונים שמאפשר זיהוי של מאות מותגים מסחריים ודוגמות של האובייקטים הרלוונטיים במדינות היעד, כמו שטרות וצורות של אמצעי תחבורה ציבוריים.

ביולי 2013 דיווחה מובילאיי כי חתמה על הסכם למכירת כ-25% ממניותיה בחברה תמורת 400 מיליון דולר. על פי דיווחים שונים, החברה מתכוונת לצאת עוד השנה להנפקה.

אינטל, שמחזיקה בישראל פעילות רחבת היקף בתחום המחשוב התפישתי, רכשה בשנה שעברה את "עומק אינטראקטיב" הישראלית, שפיתחה תוכנה המאפשרת ליצור ממשק זיהוי מחוות המבוסס על מידע ממצלמות תלת-מימד. ביוני 2013 הודיעה אינטל קפיטל, זרוע ההשקעות התאגידית של אינטל, על הקמת קרן ייעודית של 100 מיליון דולר לתחום המחשוב התפישתי.

בשנים האחרונות ריכזו החברות הישראליות, שפועלות בתחום הראייה הממוחשבת, רבים מהאקזיטים שיצאו מישראל - לצד רכישת "עומק אינטראקטיב" כוללת רשימת העסקות הבולטות בתחום גם את מכירת גיוון אימג'ינג ל-Covidien האירית בכמיליארד דולר, את מכירת פריים-סנס לאפל תמורת כ-360 מיליון דולר ואת מכירת iOnRoad לחברת מערכות המדיה והניווט לרכב, Harman.

לצד מובילאיי, שמפתחת מערכות סיוע לנהג, בולטת בתעשייה הישראלית בתחום זה גם חברת לומוס, שמפתחת משקפיים חכמים בהתבסס על טכנולוגיות שפותחו עבור חיל האוויר. על פי חברת המחקר IVC, האקזיטים המוצלחים בתחומי הראייה הממוחשבת, הווידאו ועיבוד התמונה הגדילו באופן דרמטי את כמות הסטארט-אפים בתחומים אלו שהוקמו בישראל ב-2013.

על פי נתוני IVC, בישראל פועלות כיום כ-109 חברות, הכוללות סטארט-אפים, חברות טכנולוגיה בוגרות ומרכזי פיתוח בינלאומיים בתחומי הראייה הממוחשבת, הווידאו ועיבוד התמונה. 85 מתוכן הן חברות היי-טק ישראליות, ומתוכן 63 (כ-75%) חברות הנמצאות בשלבי מכירות.

ב-2013, על פי נתוני IVC, גייסו 15 סטארט-אפים ישראליים בתחום הראייה הממוחשבת 103 מיליון דולר, זאת לעומת עשרה סטארט-אפים שגייסו 63 מיליון דולר ב-2012. באחד הגיוסים האחרונים של חברות בתחום גייסה חברת קורטיקה כ-20 מיליון דולר ממשקיע סיני אסטרטגי. לצד אינטל ואפל גם קוואלקום, General Motors וסמסונג מרכזות בישראל מאמצים בפיתוח ממשקי אדם-מכונה חדשים, ביצירת הרכב החכם החדש ובפיתוח הדור הבא של טכנולוגיות הצילום וניתוח התמונה במכשירים ניידים ובמחשוב לביש.

מאינטל לא נמסרה תגובה. מ-OrCam טרם התקבלה תגובה.

לכתבה המקורית באתר TheMarker

וגם:
>> מאוגוסט: תוכלו לרכוש כלי רכב חשמליים זעירים וזולים לנסיעה בערים
>> תמונה שווה אלף ציוצים: אינסטגרם עקפה את טוויטר במספר המשתמשים בארה"ב