בזמן שאתם עסוקים במחשבה האם פייסבוק מאזינה לכם דרך המיקרופון (היא מבטיחה שלא), או קוראת את ההודעות שלכם (היא מבטיחה שלא), החברה מפתחת משהו עמוק הרבה יותר - קריאת המחשבות שלכם. או לפחות קריאת גלי המוח ופענוח שלהם.
בשנים האחרונות טכנולוגית קריאת גלי המוח הפכה להיות נגישה יותר. קסדות או קשתות שמתחברות למקומות מסויימים בקרקפת שלכם יכולים לפענח כל מיני מדדים שקשורים למוח ולהפעיל משחקים או אפליקציות בהתאם. החל ממשחק שיביא אתכם מהר אל המטרה אם אתם מצלחים להיות רגועים ולהתרכז, ועד כסא גלגלים או מכונית שינועו לפי עיוות השרירים בפנים שלכם.
ואם את הדברים האלה עושים מפתחים צעירים במשרדים קטנים או בבית שלהם, השמיים הם ממש לא הגבול עבור פייסבוק עתירת המשאבים וכוח האדם. מודעת דרושים ל"בניין 8" בפייסבוק העלתה השערות לעתיד של החברה בתחום קריאת המוח.
במודעה מחפשים מהנדס ממשק מוח-מחשב. בניין 8, על פי המודעה מפתחים מוצרים בלתי אפשריים וחדשניים שעומדים בצומת של נחישות מדעית ופיתוח מוצרים. המהנדס שהחברה מחפשת ינהל במשך השנתיים הקרובות פרויקט של טכנולוגיות מוח-מחשב. מודעה אחרת מציעה עבודה למהנדס שידע לפתח ציוד לא פולשני ללקריאת גלי מוח. בפייסבוק רוצים למפות את גלי מוח שלנו ולנתח אותם באמצעות בינה מלאכותית.
אפשר לדמיין
פרסום המודעה מצטרף לאמירות של צוקרברג על החזון שלו שלפיו אנשים יוכלו "לשמר מחשבה בצורה הטהורה שלה ולשתף אותה עם העולם". אם כי קריאה של מחשבות ותרגום שלהן על ידי מחשב למילים או משפט קוהרנטי אינה טגנולוגיה שנמצאת מעבר לפינה.
האם צוקרברג רוצה שנחשוב על דברים ושהם יופיעו בפייסבוק? שנחשוב על בעיה שיש לנו ושנקבל פרוסמת עם מוצר שיפתור אותה, שנפעיל את הסמארטפון שלנו בלי לגעת בו או אפילו להסתכל עליו, או אולי לשלוט על משחקי המציאות המדומה של אוקיולוס ריפט שבבעלותה? כרגע אנחנו יכולים רק לדמיין מה יהיה בעתיד הזה, ולדעת שפייסבוק עדיין לא יכולה לחטט בדמיון הזה.