עמוס סילבר, שייסד את רשת טלגראס לסחר בסמים, בישר הערב (ה') בשידור חי בפייסבוק שהוא שוחרר מהמעצר שבו שהה באוקראינה, ועבר למעצר בית בדירה קייב. סילבר היה אמור להיות מוסגר לישראל על פי החלטת התביעה באוקראינה, אך הגיש ערעור דרך עורך דין מרדכי ציבין ועורך דין מקומי, וממתין לדיון שיתקיים בשבועות הקרובים.
"לאף בן אנוש, ולא משנה מה הוא עשה, לא מגיע לחיות במקום כזה. היינו ארבעה אנשים בתא של שני מטרים על ארבע, בצפיפות איומה, שירותים של בול קליעה, אוכל שאי אפשר לאכול, הייתי צריך לשחד סוהרים כדי לקבל אוכל", הוא אומר בראיון ל-NEXTER. סילבר סיפר שאסירים איימו עליו שיפגעו בו, ובאחד המקרים סוהר אמר לו שיפקח עין כל הלילה - רמז לכך שאולי יפגעו בו.
"הסוהרים והאסירים ניסו לסחוט אותי, הציגו אותי כמיליארדר. באחד המקרים הציעו שאשלם 10,000 דולר במזומן כדי שאעבור לתא עם תנאים יותר טובים, אבל לא היה לי כסף וסירבתי. משטרת ישראל דרשה שישימו אותי בתנאים הכי גרועים, ללא גישה לטלפון כדי שאשבר ואסכים להסגרה מהירה. במשך כמה שבועות לא דיברתי עם אשתי גלי והייתי צריך לשלם 200 דולר לכמה דקות כדי שאוכל לדבר איתה. נאחזתי בכל שביב של תקווה ובעיקר באמונה שאני לא ראש ארגון פשע, כמו שהמשטרה טוענת ושאין שום סיבה לעצור אותי. אם אני ראש ארגון פשע, מדוע משטרה ישראל לא ביקשה במשך שנים להסגיר אותי מארה"ב?". סילבר טוען שהשחרור שלו, שבו הוא יכול לשוחח בטלפון ולהתחבר לאינטרנט, מוכיחה שאין שום ראיות נגדו.
סילבר פירסם סרטון בשידור חי בפייסבוק שבו הודה לעוקבים שתמכו בו, לעורך דינו ולבת זוגו גלי. הוא סיפר שהתנאים בכלא נוראים, אך שהצליח להיכנס מדי פעם לרשתות חברתיות "תמורת מעות" בשביל לקרוא את הודעות התמיכה. סילבר טען שבתי המשפט בישראל מצייתים למשטרה, גם כשאין הוכחות נגדו.
"זה חיזק אותי לחשוב שהשהות שלי והסבל שעברתי יכול לשרת מטרות גדולות יותר ולקדם אותנו", אמר סילבר במונולוג שפירסם, "האמונה שלי היא שנחישות והתמדה היא המפתח". סילבר האשים את המשטרה שעצרה אותו ללא ראיות, וטען שהוא לא מיליונר, ושכל הכסף שהתגלגל בטלגראס הגיע לסוחרים בלבד. לדבריו ההוכחה לכך היא התיקים שנסגרו נגד חלק מבכירי הרשת שנעצרו.
בחודש מרץ דיווחה משטרת ישראל שעצרה 42 חברים בהנהלת טלגראס במסגרת מבצע בשם "קפטן אמריקה", ובהם את עמוס סילבר, שייסד את הרשת ומנהל אותה. בזמן שנעצר הספיק רק לפרסם סרטון שבו הוא אומר שהוא בסדר גמור.
סילבר הוא בעל אזרחות אמריקאית ושוכנע להגיע לאוקראינה על ידי א', בכיר ברשת וחבר של סילבר, שהפך להיות סוכן של המשטרה. א' פעל נגד סילבר תמורת ביטל האישומים נגדו, זהות חדשה, וחצי מיליון שקלים. א' ביקש גם לעבור לחו"ל במסגרת תוכנית להגנת עדים והסכים להעיד נגד סילבר ונגד בכירי הרשת הנוספים.
"המשטרה נוקמת בי בכל הדרכים כדי לפגוע בי. הם נוקטים באלימות נגד אנשים והם ארגון הפשיעה - לא אני. עד המדינה רימה אותי, הופתעתי מאוד ממה שהוא עשה לי. אנחנו בטלגראס מורגלים לעזור לאנשים, וככה גם עשיתי איתו. הוא התנהג בצורה חברית ונחמדה. הוא טען שהוא יתום וביקש שאני אגיע לאוקראינה לחתונה שלו. אני רואה בזה בגידה מכוערת - השתמשו בו וניצלו אותו בצורה הכי מגעילה, ועובדה שעד היום המשטרה מסרבת לא מעבירה את כל חומרי החקירה - וזה מוכיח שאין ולו כלום נגדי".
בחודש אפריל הוגשו כתבי אישום נגד 27 מהעצורים, והדיונים בענייניהם מתקיימים בימים אלה. למרות כל המעצרים, טלגראס ורשתות אחרות שמבוססות על אפליקציית טלגרם היחסית אנונימית, ממשיכות לפעול כרגיל, והסחר בסמים ממשיך.