ילדים חיים בסמארטפונים וברשתות החברתיות - הטענה הזו נזרקת לחלל האוויר על ידי מבוגרים בלי לחשוב פעמיים כבר שנים. אבל כשמאשה מיכאלסון, דוברת מועצת התלמידים והנוער במחוז ירושלים, היגעה ל"בוקר של קשת" כדי לדבר על כנס "נוער האינטרנט - לא מה שחשבתם" ועומתה עם הטענה הזו מצד המגישים, יואב לימור ועמליה דואק - היא לא נשארה חייבת והשאירה אותם ללא מילים.
הדיון התחיל בשאלה מה מיוחד בכנס, שארגן איגוד האינטרנט הישראלי בשיתוף מועצת התלמידים והנוער וייערך בתל אביב ביום שני הבא. התשובה, אגב, כפי שהגדיר אותה יואב, היא ש"בניגוד לכנסים אחרים, שבהם מבוגרים מדברים על הנוער, כאן הנוער ידבר על עצמו - שזה חידוש שנותנים להם לפתוח את הפה".
כרגע השיח המונע הוא או מבוגר שבא ואומר מה לא לעשות, או שאחרי שקורה משהו אומרים "אמרנו לכם", או שמביאים בני נוער אבל לא נותנים מקום לדיון, הסבירה מיכאלסון. בכנס הזה, הדיון הוא בין בני הנוער לבין עצמם.
ח"כ רוויטל סוויד, יו"ר השדולה למרחב הוירטואלי והרשתות החברתיות והשדלה למאבק בבריונת ואלימות ברשת, הוסיפה שמטרת הכנס היא שלשם שינו לא רק שהנוער יוכל לדון בזכויות ובחובות שלו ברשת - אלא שמבוגרים שיגיעו לכנס, במקום לדבר ולהטיף - יישבו ויקשיבו לצעירים, וילמדו מהם האם יש בכלל מקום להתערבות של מבוגרים בהרגלי צריכת הרשת של צעירים, ואם כן - עד כמה.
אבל אחרי שיואב אמר ש"אתם פעילים עד אינסוף - אני אגיד יותר מדי - ברשתות החברתיות", ועמליה הוסיפה ש"אתם אפילו קצת מתנתקים במובן מסוים מהמציאת לטובת המציאות הדיגיטלית", מיכאלסון החזירה למבוגרים: "נכון, אבל אני יכולה גם לומר שלך עכשיו יש טלפון על השולחן, וכולם מסתכלים".
"את מקבלת כסף מההפקה שלנו על זה שאת מעירה לנו?", שאל יואב אחרי רגע של הלם.
לדעת מיכאלסון, "אי אפשר להתעלם מהאינטרנט - הוא כלי תקשורת עצום, הוא מקור מידע עצום, הוא מעודד למידה ואנחנו חיים בתוכו כמו שחיים בכל ספרה אחרת של תקשורת". אבל היא הוסיפה גם גם ש"אנחנו מודעים לסכנות שנמצאות בתוכו, ובדיוק כמו בעולם האמיתי - אנחנו לומדים להיזהר מהן".