הניסיון השנוי במחלוקת של ארגון ICANN האחראי על חלוקת כתובות האינטרנט להוסיף דומיינים "עיליים" בנוסף ל-.com ,.org ו-.net עורר את זעמה של ממשלת ארה"ב שכעת מאיימת לשלול את הרישיון של הארגון.
ICANN שהוקם בשנת 1998 הוא האחראי מטעם ממשלת ארה"ב לתפקודה של רשת האינטרנט כולה. הארגון אחראי על היצירה והחלוקה של כתובות רשת המאפשרות למחשבים למצוא אחד את השני. מאז הקמת הארגון, ארה"ב לא התערבה יותר מדי בעבודתו של הגוף הרגולטורי שמפקח עליו (גם הוא מטעמה), עד שחברי הדירקטוריון התחילו להשתעשע יותר מדי עם הכוח שהופקד בידיהם.
המהלך האחרון אותו מוביל ארגון ה-ICANN יאפשר לגופים, ארגונים וחברות לרשום לזכותם שמות דומיין, כלומר, סיומות של אתרי אינטרנט, משלהם. במילים אחרות נוכל לראות גם אתרים שמסתיימים ב-.bank או .mako , nike ועוד.
על פניו נשמע כמו רעיון לא רע, אך ממשלת ארצות הברית מתנגדת ויש לה סיבה טובה. מספר חברים שמנהלים את ארגון ה-ICANN אמורים להרוויח לא מעט מהמהלך של הארגון דרך קשריהם לחברות שגם הן מרוויחות מרישום ומכירה של שמות הדומיין.
חברת TLDH הבריטית המקושרת להנהלת ארגון ICANN כבר הגישה עשרות בקשות לרישום שמות דומיין עוד לפני שהשינוי נכנס לתוקף. החברה ביקשה לרשום לזכותה שמות דומיין שונים שיהיו שווים לא מעט כסף, ביניהם הסיומת הנחשקת music.
ארצות הברית מצידה מאיימת שלא לחדש את חוזה ה-IANA מול ICANN שמקנה לארגון את סמכותו, פעולה שתפגע אנושות ביכולת של ICANN להוציא את היוזמה החדשה שלה לפועל.
בתגובה, אמר פיליפ קורווין, היועץ המשפטי של איגוד המסחר ברשת, "ICANN צריכה את החוזה על מנת לקבל את הסמכות לה הם זקוקים כדי לגרום לתוכנית הזאת לעבוד". עוד הוסיף כי אם החוזה לא יחודש זה יטלטל את כל יסודות הארגון.
ג'ושוע בורן, מנהל, שותף ואחד ממקימי חברת FairWinds Partners שעובדת עם מותגים ומייעצת להם בנוגע לאסטרטגיות אינטרנט אמר: "אני חושב שאנחנו נופתע מאוד באחד במאי כשחלק מהשמות הכי גדולים בעולם לא ייכללו בחלוקת שמות הדומיין.
בינתיים הכל מתקדם באופטימיות יתרה. רוד בקסטרום, מנכ"ל ICANN היוצא, אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי "הכל מתנהל כשורה. אין שום תלונה על הצוות שמנהל את התוכנית".