על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, משפחה ישראלית ממוצעת בישראל מוציאה כ-20% מהכנסותיה על תחבורה ותקשורת. אמנם קצת יותר קשה לקצץ בתשלומים על תחזוקת הרכב או הדלק, אבל לפחות בסעיף התקשורת יש לא מעט צעדים בהם ניתן לנקוט, כדי להוזיל משמעותית את חבילות התקשורת שלנו.

זה התחיל בשר האוצר המיועד, משה כחלון, שהחיל את רפורמת הסלולר הגדולה, וקיצץ כמעט בין לילה את הוצאות הסלולר שלנו בעשרות אחוזים, ונמשך בשר התקשורת המצוין והפעלתן, גלעד ארדן, ורפורמת "השוק הסיטונאי" שלו. הרפורמה שנכנסה לתוקף לפני מספר שבועות חייבה את בזק למכור את התשתית שלה לחברות תקשורת קטנות, כך שהן יוכלו להציע לנו חבילות משולבות ומוזלות של תשתית וספק. הצעדים האלו יצרו מספר לא קטן של חבילות תקשורת שונות שמציעות החברות השונות. במקביל פורחים אתרי השוואה שמנסים לעשות סדר בין כל החבילות ולמצוא את המשתלמות ביותר עבורכם.

עוד ב-Geektime:
האם באמת אפשר להשתלט על מטוס באמצעות מערכת ה-WiFi?
איקאה בשירות חדש: חתונה וירטואלית כולל מסיבה ישירות מהדפדפן

חודשי חכם

אתר חודשי חכם הוא אתר השוואות חדש. האתר מתמקד בהשוואות סלולר, אינטרנט, טלפון וטלוויזיה. האתר כולל ממשק מעוצב ומינימליסטי ומנוסח בשפה ידידותית בצורה של שאלות. לאחר שתענו מתוך האפשרויות הקיימות, האתר יציג לכם את האפשרויות עם פירוט של האפשרויות העומדות בפניכם, כולל תשלומים חד-פעמיים אם קיימים והגבלות שונות. לחיצה על 'המשך' תעביר אתכם למסך מסירת פרטים לצורך יצירת קשר. השירות זמין גם באפליקציית אנדרואיד ואייפון שבודקת בפועל את זמן הגלישה שלכם ומתאימה לכם תוכניות בהתאם.

אתרים שיחסכו לכם כסף
חודשי חכם

 

הבוררת

גם הבוררת הוא אתר חדש, שעל פי ההגדרה של מפעיליו "בא לעשות סדר בג'ונגל המחירים של שירותי התקשורת". האתר מינימליסטי ונהנה מעיצוב עדכני, שלטעמנו לפחות הוא היפה ביותר מבין הארבעה שסקרנו. גם ב'בוררת' תתבקשו לענות על מספר שאלות שיעזרו להתאים לכם את החבילה הטובה ביותר ולאחר מכן תקבלו תמצית של 3 ההצעות המשתלמות ביותר. כדי לקבל פרטים מלאים או להתחבר, תצטרכו להשאיר את הפרטים שלכם. עם זאת, האתר מתעדכן בתדירות גבוהה יחסית, ואפילו מזהיר אתכם לפני חיבור לספק כלשהו שחווה כרגע עומסים ועיכובים בשירות.

לסיכום, חשוב לזכור, שהאתרים הללו יכולים לספק לכם מידע לא רע שיעזור לכם לא רק בבחירת ספק חדש, אלא בעיקר בתהליך המיקוח מול הספק הקיים. לא פעם מחירי המחירון מהווים נקודת פתיחה למשא ומתן, שבסיומו הצעות משתלמות אפילו יותר.

אתרים שיחסכו לכם כסף
הבוררת

 

כמהזה

האתר כמהזה הוא האתר הותיק מבין האתרים שבסקירה והוא קיים מ-2006. הממשק שלו סביר, אם כי העיצוב קצת מיושן. האתר מקיף למדי ומאפשר השוואה בקטגוריות שונות כמו חבילות סלולר, מכשירי סלולר, חבילות אינטרנט, שיחות לחו"ל, טלפון קווי וטלוויזיה. מלבד ההשוואות האתר גם מרכז מידע מחברות שונות על מחירי תיקון מכשירי סלולר, מחירי מודמים סלולריים, מחירי מינויים לעיתונים ועוד. האתר גם מאפשר למשתמשים להגיב ולשתף במחירים שהם הצליחו להשיג, אם כי לא פעם התגובות בעיקר עסוקות בלקלל את חברות התקשורת. מלבד ההשוואות האתר גם כולל כתבות תוכן כמו טיפים לחסכון בדלק או מחירי מובילים.

אתרים שיחסכו לכם כסף
כמהזה

 

תשווהלי

אתר תשווהלי מציע השוואת מחירים בקטגוריות האינטרנט, הטלפון הקווי, הטלוויזיה והסלולר. מבדיקה שעשינו נראה שבחלק מהקטגוריות האתר מעודכן, אולם בחלק מהן האתר לא מעודכן כלל. כך למשל בקטגוריית הטלוויזיה, לא כולל האתר את סלקוםtv, שירותי הטלוויזיה של סלקום, אלא רק הצעות של HOT ו-yes.

בנוסף, הוא לא מפורט מספיק, וכולל רק חבילות "טריפל" או טלוויזיה בלבד, כך שאם תרצו לבחור חבילת "דאבל" שכוללת טלוויזיה ואינטרנט או טלוויזיה וטלפון, לא תמצאו כאן את מבוקשכם. גם מבחינת הפירוט, הוא מסתפק פעמים רבות בחלוקות גסות ואין בחירה של נתונים ספציפיים (נפח גלישה רצוי, מספר קווים וכו), אותם עליכם לדוג לאחר מכן מהתוצאות. גם העיצוב של האתר מיושן ולא מזמין. האתר כולל כתבות תוכן, אם כי הן שטחיות ומתומצתות למדי. האתר מציע שירות תזכורות לחבילה או עסקה שנגמרת וכן עדכון במייל על תכנים שמעניינים את המשתמשים.

אתרים שיחסכו לכם כסף
תשווהלי

 

פורסם במקור ב-Geektime