מדענים הצליחו להשתמש במי הים כתשתית להעברת מידע אלחוטית ממכשיר אחד לאחר, בניסוי שמשמעותו עשויה להיות עתיד בו ניפטר מהתלות בכבלים תת ימיים חשופים לצורך חיבור לרשת.
צוות מעבדת הנדסת החשמל של אוניברסיטת באפלו שבניו יורק פיתח טכנולוגיה המאפשרת להתקנים המוטבעים בים לשדר מידע באופן התואם את תשתית האינטרנט העולמית על ידי שימוש בגלי קול, המועברים היטב מתחת למים. זאת בניגוד לגלי רדיו, שאינם מועברים טוב בים, וכבלים הדורשים פריסת תשתית יקרה ועלולים להיהרס על ידי כלי שיט חולפים, כפי שקרה לפני כשנתיים כאשר מצרים נותקה מהאינטרנט לאחר שצוללת התנגשה בכבל התת ימי של חברת התקשורת הלאומית.
ניסוי הטכנולוגיה נערך באגם ארי הסמוך לבאפלו. הסטודנטים הובאנס קולהנדג'יאן וזאהד חוסיין הטילו שני חיישנים במשקל 20 קילוגרם למי האגם, ולאחר הקלדת פקודה במחשב נייד החלו המכשירים לשדר גלי קול בתדר גבוה שנקלטו על ידי תחנת קליטה סמוכה. התוצאות יוצגו תחת הכותרת "האינטרנט מתחת למים: תוכנת פרוטוקול תואם IP למודמים מסחריים מתחת לים", בוועידה הבינלאומית לרשתות ומערכות תת-ימיות שעתידה להתקיים בטייוואן בחודש הבא.
עם זאת, לעת עתה נראה שהאינטרנט העולמי יישאר מבוסס על כבלים תת ימיים, מאחר והטכנולוגיה החדשה מוגבלת ומיועדת להעברת מידע מחיישנים, היכולים להסתמך על קצב העברה נמוך. מוסדות מדעיים משתמשים כבר שנים בחיישנים תת ימיים המשדרים מידע על גלי קול, אך הטכנולוגיות הקיימות דרשו תחנות המרה מיוחדות הממוקמות על חוף סמוך, בעוד הטכנולוגיה החדשה תאפשר למידע להיות זמין בתקן אחיד מסביב לעולם במהירות.
תומאסו מלודיה, עוזר הוראה להנדסת חשמל באוניברסיאת באפלו ומוביל המחקר, מסביר כי "רשת אלחוטית מוטבעת תעניק לנו יכולת חסרת תקדים לאסוף ולנתח מידע מהאוקיינוסים בזמן אמת. הפיכת המידע הזה לזמין עבור כל אחד עם סמארטפון או מחשב, במיוחד כאשר צונאמי או סוג אחר של אסון קורה, עשוי לעזור ולהציל חיים".
>> רצח את אשתו ופירסם את התמונה בפייסבוק כדי "להודיע למשפחתה"