מדי כמה חודשים אנחנו רואים בעיתון או בטלוויזיה כתבה על צעירים שטסים לגטאות ולמחנות השמדה, וחוץ מלהשתכר ולבלות, הם גם מצטלים בסלפי או בפוזות מצחיקות או לא שגרתיות סביב המקומות הללו.
חוסר מודעות? רצון אמיתי לתעד בתרבות העכשוית? או זלזול מוחלט בזכרון ובמוות? השאלות האלה ימשיכו להעסיק אותנו כשנביט בתופעה. בינתיים, שחק שפירא, אמן ישראלי שמתגורר בברלין החליט לספק נקודת מבט משלו על התיירים שמגיעים לאנדרטת הנצחת השואה בעיר ומצטלמים.
שפירא ליקט תמונות של אנשים על רקע האנדרטה מפייסבוק, אינסטגרם, טינדר וגריינדר, חתך אותם ושתל אותם על רקע של תמונות ממחנות השמדה ושל גופות. את העיבודים האלה לאתר יולוקוסט - הלחם של "חיים רק פעם אחת" ו"שואה" (האתר כולל תמונות קשות לצפיה).
"זה תלוי בכם איך להתנהג באתר שמסמל מוות של 6 מיליון איש", הוא כותב בשאלות והתשובות באתר, לשאלה "מה מותר לעשות באנדרטה?".
זה לא חסר כבוד כלפי הקורבנות?, הוא שואל את עצמו ומיד עונה, "כן, יש התנהגות במקום שאכן לא מכובדת. אבל הקורבנות מתים, והם עסוקים מדי בדברים של מתים מכדי לחשוב על זה". אגב, אם מישהו מצא את עצמו באחת התמונות, שפירא מתחייב שיסיר אותו.