שלום, יעל לבני?

"כן, רק שנייה, תפסת אותי על האופניים, חוזרת מהעבודה. סליחה אם הרוח תפריע".

אופניים? את לא אמורה להיות עם רכב, לאור האפשרויות שפותחת בפנייך התארגנות הוואטסאפ שייסדת?

"ככה זה כשעובדים ממש קרוב לבית".

אז איך נולדה הקבוצה הזו?

"אני ובן הזוג שלי קנינו אוטו לפני כחודשיים, מתוך מטרה להשתמש בו רק בסופי שבוע. היינו מודעים מראש למצוקת החניה ברחוב שלנו, רופין, באזור הרחובות בן יהודה וגורדון בתל אביב. זה ליד הים וליד כל הברים, מקום שאין בו סיכוי למצוא חניה כחול-לבן. מצאנו את עצמנו מחפשים לפעמים חניה במשך שעה עד שעה וחצי. בדקנו כמה עולה להשכיר חניה, וראינו שזה יוצא 700-800 שקל בחודש.

חניה כול לבן (צילום: אביעד קיסוס)
חניה כחול-לבן|צילום: אביעד קיסוס

"לפעמים, כשחבר שלי היה בדרך הביתה, הייתי יורדת למטה ומסתובבת באופניים לחפש לו חניה. אנשים שראו אותי שאלו: 'איזה מגניב, זה המקצוע שלך - לחפש חניה על אופניים?'. בינתיים יצאו לנו כל מיני סיטואציות שבהן היינו ברחוב וראינו פתאום שכנים יוצאים מחניה, ובסוף חשבתי לעצמי, למה שלא נעשה קבוצת וואטסאפ יחד עם הדיירים האחרים - כך שכל פעם שמישהו ייצא מהחניה הוא ישתף זאת בקבוצה.

"לא ידעתי אם אנשים ישתפו פעולה, אבל הדפסתי מודעה ורשמתי בה: 'מי שבעניין של השתתפות בקבוצת וואטסאפ של חניה קבוצתית - שייצור קשר'. פיזרתי את זה בשלושה בניינים, וכבר באותו יום אנשים כתבו לי הודעות לנייד שהם רוצים להצטרף. עשינו ניסיון במשך יומיים, ראינו כי טוב ושאנשים משתפים פעולה - והרחבנו את הקבוצה לבניינים נוספים ברחוב".

אז איך זה עובד?

"אם אתה יושב בבית ויודע שעוד מעט אתה יוצא, אתה כותב למשל: 'יוצא מרופין 36 בעוד חמש דקות', ואז או שמישהו מודיע לך: 'שמור לי את החניה, עוד דקה אני מגיע', או שהוא פשוט מגיע. יש מקרים שבהם אנשים מודיעים בשישי בבוקר: 'אני ברחוב, נואש, מישהו מתכוון לצאת בקרוב?".

ואין מריבות על חניה בין חברי הקבוצה?

"הראשון שכותב שהוא רוצה את החניה - היא שלו. אין לתפוס. עד היום לא היו מריבות".

זה לא יכול ליצור עימותים עם סתם אזרחים שאינם חברים בקבוצה, שרואים אותך יוצאת מהחניה ורוצים להיכנס במקומך?

"אז אני שומרת את החניה ולא זזה מהאוטו. זה תל אביב, אנשים שומרים חניות גם רבע שעה לפעמים. אם זו חניה קטנה מאוד אנשים יזכירו את זה בוואטסאפ, ויכתבו: 'יוצא מחניה עם סוזוקי אלטו או קיה פיקנטו".

אבל לא כולם מחפשים חניה באותן שעות?

"יש פה אנשים שעובדים במשמרות, יש דיילות שטסות בלילות, מסתדרים".

ויש בקבוצה תקשורת מעבר לחניה?

"זה יצר אווירה של קיבוץ בעיר. אם מישהו שכח אורות דולקים - אז מישהו אחר יצלם תמונה של הרכב ויעלה לקבוצה. אם אנשים יושבים במרפסת ורואים שתי חנויות פנויות - הם מעלים את זה לקבוצה. זה יוצר ערבות הדדית שכזו. היתה פעם בעיה של מאכילי חתולים באחד הבניינים, אז העלו בקבוצה את הבקשה 'לשמור החיות שלך לעצמך'".

אז אתם בעצם סטארט-אפ בתוך הוואטסאפ.

"שמעתי גם על קבוצת וואטסאפ של מטיילים עם כלבים: בניין שלם שבו אם שכן הולך לטייל עם הכלב שלו, הוא מודיע על זה ולוקח את הכלב של השכן אם צריך. יש גם קבוצת וואטסאפ של ריצה, שכל פעם מישהו אחר מודיע: 'אני יוצא לרוץ בעוד שעה מהטיילת אם מישהו רוצה להצטרף'.

"זה טוב שיש את הדברים האלה, ולא רק קבוצות מעיקות של גני הילדים עם כל התמונות. הדבר היחיד שחבל לי כיום הוא שהגעתי למגבלה של 50 איש לקבוצה - ואין לי אפשרות להוסיף את האנשים שרוצים להצטרף".

לכתבה המקורית באתר TheMarker

עוד ב-TheMarker:
>> חולמים לבקר בצפון קוריאה? אפליקציה חדשה תיקח אתכם לשם
>> עקב ביקורת על גלקסי S5: סמסונג מחליפה את ראש צוות העיצוב