בעוד ארצות הברית מתאוששת מהסופה השנייה שפקדה אותו תוך פחות משבוע, ובזמן שבניו-ג'רזי עדיין מנסים לשקם את ההריסות, יש גם מי שנהנה מהסופה סנדי. רשת ה-CNN מדווחת על מאות אתרים פיקטיביים המנצלים את רצונם הטוב של אזרחים לסייע ומגייסים כספים למען נפגעי הסופה.
לפי הרשת האמריקאית, מאז ההכרזה על הסופה הוקמו יותר מאלף דומיינים בהם המילה "סנדי" או המילה "סיוע" (relief). חלק מתוכם הוקמו על-ידי עורכי דין, קבלני בניין ובעלי מקצוע נוספים שרואים בסופה הזדמנות עסקית, אבל אתרים אחרים התגלו כמפוקפקים יותר - ומנסים לגבות מהגולשים "כספי תרומות".
נשיא החברה האמריקאית הגדולה לאבטחת המידע SANS, יוהנס אולרייך, מספר כי חלק מהדומיינים המזויפים הוקמו כבר באביב, עם הודעת השירות המטאורולוגי על הסופה הקרבה. "לא ידוע לנו מי אלה האנשים האלה", אמר אולרייך ל-CNN, "אבל שמנו לב שחלק מהאתרים מנסים לרמות את הגולשים שמבקרים באתר ותורמים בו כספים".
אחד האתרים שנמצאו חשודים הוא אתר Relief for Jamaica המציג עצמו כאתר חדשות המדווח על הנזק שנגרם לאיי ג'מייקה כתוצאה מהסופה. הגולשים נקראים לתרום לנפגעים במדינה השכנה ומופנים לחשבון PayPal. כשאולרייך ניסה לזהות את מקור החשבון, הוא הגיע לאדם פרטי המתגורר בצפון קליפורניה ולא נמצאה כל עמותה הרשומה תחת שם זה.
דוגמאות מפוקפקות נוספות ניתן למצוא באתר indiegogo לגיוס כספים, שם מופיעים עשרות עמודים של בקשות לכספי תרומות למען נפגעי הסופה. רבות מהפניות חסרות כל ביסוס או הוכחה למידת אמינותם.
רבים מכלי התקשורת הגדולים בארה"ב פרסמו הנחיות כיצד להיזהר מפני רמאיות כאלה שלאחר אסון בעידן הרשת החברתית. בשבוע שעבר אפילו ה-FBI האמריקני פרסם אזהרה מפני מקרי רמאות שעלולים לצוץ בעקבות הסופות שפגעו במדינה. "משרד המשפטים וה-FBI מזכירים לציבור לבחון בביקורתיות ולבצע בדיקה נאותה לפני שהם תורמים כספים למען נפגעי ההוריקן", נכתב. "פניות שכאלה עלולות לצוץ כהודעות בדואר האלקטרוני, באתרי אינטרנט, באמצעות אנשים העוברים מדלת לדלת, פניה בדואר, שיחות טלפון, ושיטות דומות".
אך בעוד שיש שמנצלים את הנדיבות, אולי אפילו התמימות האמריקאית, לרעה, אחרים מנתבים אותה למקומות טובים יותר. הצלב האדום בארה"ב, הארגון הלאומי הגדול ביותר העוסק בנזקיה של סנדי גייס עד כה 103 מיליון דולרים למען קורבנות הסופה ובארגון מספרים שהתרומות ממשיכות להגיע.