מעשן אלכוהול (צילום: nbc10)
התוצאות של "עישון אלכוהול" עלולות להיות הרסניות אף יותר מאלו של עישון סיגריות |צילום: nbc10

טרנד שסוחף לאחרונה צעירים רבים ומופץ במהירות באמצעות הרשת, מדאיג רופאים ומומחי בריאות רבים. הטרנד נפוץ בזכות סרטונים, בהם מלמדים צעירים את עמיתיהם ברחבי העולם לשלב שני הרגלים מסוכנים - אלכוהול ועישון – לצורך הפקת תחושה מיידית ומהירה של סיפוק.

דרך אחת לעשות זאת, כפי שעולה מהדיווחים, היא למזוג את האלכוהול לתוך בקבוקים מבודדים בהם נמצא קרח יבש, ולשאוף את האדים שנוצרים מהמגע בעזרת קשית. דרך אחרת היא להרתיח אלכוהול על כפית או כלי מתכתי אחר מעל להבה, כך שנוצרים אדים לשאיפה, בדומה לדרך הצריכה של מספר סוגי סמים. עוד דרך דורשת שימוש במשאבת אוויר לאופניים, את סיכתה נועצים בפקק בקבוק אליו נמזג האלכוהול ואז דוחפים בעזרתה אוויר לתוך הבקבוק כדי לאדות את האלכוהול.

מעשן אלכוהול (צילום: nbc10)
הצעירים מאמינים ששאיפת אדי אלכוהול מבטלת את הערך הקלורי שלו, הרופאים טוענים אחרת|צילום: nbc10

בואו לפייסבוק של נקסטר

סרטוני הדרכה לכל אחת מהאפשרויות הללו נפוצו לאחרונה ברשת, ומשתמשים מדווחים כי שימוש בהן מביא לתוצאות המתוארות כ"היי" מיידי ועוצמתי.

אך מומחים מזהירים כי השפעות "עישון אלכוהול" עלולות להיות הרסניות אף יותר מאלו של עישון סיגריות או שתיית אלכוהול. זאת, מכיוון שבדרך זו האלכוהול מגיע ישירות לזרם הדם ודרכו לריאות ולמוח. בשתייה רגילה, האלכוהול עובר ראשית דרך מערכת העיכול, המעבדת אותו ומחלישה את השפעותיו לפני שהוא מגיע לזרם הדם ולאיברים החיוניים. כאשר הוא נצרך ישירות, מגיע האלכוהול לאיברים החיוניים בריכוז ועוצמה גבוהים יותר, ומסכן את המשתמש בהרעלה.

אחת הסיבות בשלה פונים צעירים לדרך זו היא טענה נפוצה לפיה עישון אלכוהול אינו ניתן לאיתור באמצעות בדיקות נפוצות המבוצעות על ידי שוטרים. אך רופאים מכריזים כי טענה זו אינה נכונה כלל וכי כל עוד האלכוהול הגיע לזרם הדם הוא יימצא בבדיקות הרגילות. שמועה נוספת המופצת בין הצעירים גורסת כי עישון האלכוהול מבטל את הערך הקלורי שלו ולכן אינו משמין, אך גם נקודה זו מופרכת על ידי רופאים, המסבירים כי שאיפת אדי אלכוהול מכניסה לגוף כמעט אותה כמות קלוריות כשתייה של החומר.

מה שמדאיג את המומחים יותר מכל הוא העובדה שעישון האלכוהול אינו מאפשר לגוף להתגונן מפני צריכת יתר או לאמוד כמה אלכוהול נצרך. מכיוון ומדובר במנהג חדש, טרם נעשו מחקרים על ההשפעות ארוכות הטווח שלו, ולא ניתן לדעת עד כמה מסוכנת הצריכה הבלתי מבוקרת של משקאות אלכוהוליים באמצעות שאיפה.

הנה דוגמה לסרטון אחד של How To:

 

>> איפה טעינו? טירוף חדש ביוטיוב: "אתגר הקונדום"

>> רופאים מזהירים: "אתגר הקינמון" מסוכן לבריאות