"כמו לנופף גפרור דולק מול חבית נפץ". כך מתארת קלייר סטייפלטון, מנהלת בגוגל, את פעולת המחאה שלקחה בה חלק כשעבדה בחברה ולדבריה הובילו לשנמוך שלה בתפקיד ולבסוף לעזיבתה. סטייפלטון עבדה, בין השאר, במחלקת התקשורת הפנימית של גוגל. היא הייתה אחראית על כתיבה ועריכה של עדכוני ההנהלה שמיועדים לעובדים ועל מפגשים שבועיים עם מייסדי החברה, ותיארה אווירה נהדרת.
אלא שבסוף 2018, סטייפלטון הייתה ממובילות מחאה בחברה. קבוצות של 20,000 עובדים במרכזים שונים של החברה סביב העולם, יצאו מהעבודה באמצע היום, כמחאה על פשרה שהושגה עם אנדי רובין ממציאי האנדרואיד - שהואשם בהטרדה מינית וקיבל מהחברה דמי פרישה של 90 מיליון דולר. אז המקום כבר הפסיק להיות הכי טוב לעבוד בו, לדבריה.
סטייפלטון כתבה מאמר אישי למגזין אל, ובוא תיארה את הדרכים של גוגל, לדבריה, לחמוק מאחריות בנוגע למנהלים שלה ולמעשים שלהם. סטייפלטון אמרה שלמרות שחבריה הזהירו אותה לא לארגן מחאות בגלוי, היא הייתה אופטימית והאמינה שהנהלת החברה תהיה קשובה לעובדים שדברים מפריעים להם.
בהתחלה היא אומרת, הייתה תמיכה של ההנהלה הבכירה של החברה, כולל הודעת תמיכה מהמנכ"ל עצמו סונדאר פיצ'אי, אלא שאז המוחים התאחדו סביב עוד נושאים, ובהם זכויות עובדי קבלן של גוגל ושל חברות אחרות בתעשייה וסביב פעילות של החברה למען הסביבה. לדבריה, נראה לאחר מכן הפסיקה לעודד את העובדים להביא את דעתם על הנעשה בחברה - כולל על מוצרים שהיא מפתחת.
בשלב מסויים במהלך 2012, לפני המחאה, סטייפלטון עבדה במחלקת השיווק של יוטיוב. היא הבינה בדיעבד שהיא עזרה למכור סיפור של אתר וידאו שטוב לרשת, בעוד שהיא ראתה מדי יום איך הוא הפך לכר פורה למידע מוטעה, הטרדות, התעללות בילדים ועוד - והיא לא הבכירה היחידה ביוטיוב שדיברה על האתר כך מבחוץ.
"על סמך הלחיצות שעשית אי פעם ביוטיוב, שמשמשות כפיסות ציפורניים וקצוות שיער שלך, מודבקות לבובת הוודו שלך וגורמות לה להידמות לך יותר ויותר (...) השרת מנסה מאה מילון סרטונים על בובת הוודו שלך", הסביר לנו טריסטאן האריס, בכיר לשעבר בחברה, בסרט "הקרב על המוח", "הטעם האישי שלנו הופך למשהו שאפשר לנתח, אבל אנחנו לא בהכרח מקבלים דברים מאוד דומים למה שאהבנו. כלומר לא מקבלים סרט רק סרט חמוד ותמים של אלזה אחרי שצפינו בה שרה, אלא מדרדרים לסרטי הביאזר ולקונספירציות (נסו לחפש מידע על רצח רבין ביוטיוב למשל ותראו מה עולה).
"8 שבועות אחרי המחאה, הורדתי בתפקיד על ידי המנהל שלי", היא כתבה וסיפרה שזה קרה לעובדת נוספת בגוגל, וכי קידומה של עובדת שלישית הופסק, "הייתי בטוחה שיש משהו שאני מפספסת, אבל כל שבוע זה פשוט נהיה יותר מור ויותר גרוע, עד שהמסר ממעלה התברר - הזמן שלי אזל". לדבריה, היא פשוט קיבלה פחות תחומי אחריות בתפקידה בחברה. סטייפלטון בסוף פרשה בעצמה מגוגל.