כולנו כבר יודעים שגוגל אוספת עלינו מידע באופן תדיר ויודעת עלינו פחות או יותר הכל – אבל מסתבר שהמידע הזה עשוי להגיע לידיים נוספות. לפי דיווח באתר WRAL, פנתה משטרת מחוז ראלי שבצפון קרוליינה למעצמת החיפוש עם צווים בדרישה לקבלת מידע אודות המשתמשים שנכחו ב-4 תקריות חמורות. כלומר, במקום לבקש לקבל מידע נקודתי על חשודים ספציפיים, המשטרה דרשה פרטים אנונימיים אודות כל האנשים, רבים ככל שיהיו, שנכחו ברדיוס מסוים מזירות האירועים, כך שבפועל גם אנשים שאין להם טיפת קשר לפשעים ופשוט נכחו במקום הלא נכון בזמן הנכון, מצאו את עצמם בחקירה.
מטריד? בהחלט
לפני כשנה, במרץ 2017, בלשים במשטרת ראלי החליטו לנקוט באסטרטגיה חריגה על מנת לפענח פשעים שחקרו – מקרי רצח, ולאחר מכן תקיפה מינית והצתה. הם החליטו לנצל את העובדה שבכל סמארטפון מודרני נעשה שימוש ב-GPS, ווייפיי ורשת סלולרית, מה שמאפשר לאכן את מיקום המשתמש בכל רגע נתון. הצווים הורו לגוגל לשתף את המשטרה בנתונים אודות מיקומי הסמארטפונים שהיו באזורים מסביב לזירות הפשעים בזמן ספציפי, ובחלק מהמקרים סימנו להם במפה נקודות ספציפיות שדורשות ניטור של כל מי שנכח בהן.
אגב, המידע שיכולה להעביר גוגל אינו מוגבל רק למשתמשי אנדרואיד, וכל מי שהשתמש בשירותי המיפוי של החברה – מפות גוגל – ולא כיבה את האפשרות מראש, הסגיר למעשה את מיקומו, ולא משנה אם הוא משתמש באנדרואיד או באייפון.
בכל אחת מהחקירות המשטרה ביקשה מגוגל את מה שנקרא "מזהי חשבון" – מספר זיהוי ייחודי המשויך לכל משתמש יחד עם נקודות ציון המעידות על מיקום המשתמש בכל רגע נתון. אחרי שהמידע הזה מלוקט, ניתן לעיין בו, לצמצם את הרשימה, ובסופו של דבר לדרוש להמיר אותו למידע מזהה, שכולל את השם המלא, תאריך הלידה ומידע אחר בנוגע לבעלי החשבונות.
אין ספק שמדובר כאן בחדירה לפרטיות (אם כי מרביתנו משתפים איתה פעולה), אך המידע שנאסף לא חושף בשום צורה הודעות טקסט, מיילים או את יומן השיחות, שכן כדי לעשות זאת יש להגיש צו נפרד.
נכון לעכשיו, גוגל מסרבת להרחיב בנוגע למידע שהועבר למשטרה. מה שכן ידוע הוא שעד כה, מתוך 4 מקרים שנחקרו, רק אחד מהם הסתכם במעצר של חשוד.
הכתבה פורסמה במקור באתר Geektime
עוד ב-Geektime:
האיש מאחורי המכוניות החשמליות והטילים הרב-פעמיים בביקור בישראל
עשרות משחקי רטרו זמינים עכשיו לשימוש מתוך הדפדפן