גוגל
כמה כדורי גולף נכנסים לתוך אוטובוס להסעת תלמידים? כנראה שלעולם לא נדע

כמה כדורי גולף נכנסים לתוך אוטובוס להסעת תלמידים? כמה יש לגבות על ניקוי כל החלונות בסיאטל? כמה מכווני פסנתרים יש בעולם? כמה פעמים ביום נפגשים מחוגי השעון? אדם הזיז את מכוניתו לבית מלון ואיבד את הונו. מה קרה?

אל תטרחו לחפש את התשובות לכל השאלות האלו. הן לא מופיעות במהופך, ומי שיפתור אותן לא יקבל פרס וגם לא עבודה. כך, לפחות, החליטה גוגל, שעד לאחרונה השתמשה בשאלות אלה ורבות אחרות בסגנון דומה כדי לבחון את מבקשי העבודה אצלה.

בראיון שהעניק לניו יורק טיימס, מגלה לאזלו בוק, האחראי על כוח האדם בגוגל, כי החברה החליטה לאחרונה לוותר על שאלות בסגנון בעיות לוגיות כחלק מתהליך המיון והקבלה שעוברים המועמדים לעבודה בענקית האינטרנט.

בואו לפייסבוק של נקסטר

מתוך הסרט
"לא מהוות תחזית לשום דבר. נועדו בעיקר כדי לגרום למרואיין להרגיש חכם". מתוך הסרט "התמחות"

"מצאנו ששאלות של פתרון בעיות הן בזבוז מוחלט של זמן", אמר בוק לעיתון. "הן לא מהוות תחזית לשום דבר. הן נועדו בעיקר כדי לגרום למרואיין להרגיש חכם". לדבריו, במקום אותן שאלות מורכבות, החלה החברה להשתמש בראיונות התנהגותיים, "בהם אינך נותן לאדם שאלה היפותטית, אלא מתחיל בשאלה כגון 'תן לי דוגמא לפעם בה פתרת בעיית היגיון קשה'". "בניתוח מעמיק של תשובת המרואיין לשאלה כזו ושאלות המשך במקרה הצורך", הוא אומר, "מושגת תועלת כפולה – גם היכרות עם הדרך בה הוא נוהג במקרים של בעיות בהן הוא נתקל במציאות היום-יומית, ולא בלחץ של חדר הראיונות, וגם למידה על מה שהוא מחשיב לבעיה קשה.

החלטתה של גוגל מגיעה, לפי בוק, לאחר שניתוח מידע שביצעה אודות הבדלי הביצועים של המועמדים הפוטנציאליים במבחנים הללו לעומת ביצועיהם לאחר הקבלה הראו כי לא קיימת כמעט שום התאמה בין השניים. אותו דבר אמור לגבי ציוניהם של מועמדים במבחנים סטנדרטיים מסוגו של הפסיכומטרי הנהוג בישראל, שנמצאו כתואמים את דרכם של הצעירים בעולם העבודה באופן חלקי בלבד ורק לגבי אלו שהתקבלו לעבודה זמן קצר יחסית (שנה או שנתיים ככל הנראה) לאחר אותם מבחנים.

גורם נוסף שעשוי היה לתרום להחלטה הוא עובד גוגל ניל פרייז'ר, מהנדס תוכנה במקצועו. בחודש מרץ האחרון פרסם פרייז'ר בבלוג שלו כי במהלך חופשה בוויטנאם גילה שתלמידי כיתה י"א במדינה מסוגלים לפתור בעיות לוגיות מהסוג הנמצא במבחני גוגל כמעט ללא בעיות. הוא נדהם מרמת החינוך שהם מקבלים וטען כי "אין כלל שאלה – חצי מהתלמידים בכיתה י"א (בה הוא לימד) היו עוברים את תהליך הראיון בגוגל". כהפקת לקחים הוא קרא למערכות חינוך בעולם בכלל ובארה"ב בפרט לאמץ את השיטה הווייטנאמית וללמד מדעי המחשב מגיל צעיר, תוך הסרת הגבלות על יכולת הצמיחה של תלמידים בעלי תשוקה לנושא.

ולמי שעדיין מתעקש לחפש תשובות לשאלות שלמעלה, ניתן למצוא אותן כאן.

>> קצין ביטחון לנערה על בגדיה: "את רק בת 15, תכסי את עצמך"

>> הקיץ הגיע: מה עושים כשהאייפון מתחמם?

מחפשים עבודה? רוצים לקבל משרות חינם למייל?