אינטל ישראל פותחת את 2013 עם המספרים המרשימים הרגילים. ייצוא שנתי (בשנת 2012) של 4.6 מיליארד דולר, לעומת 2.2 מיליארד דולר בשנה הקודמת. גידול של 760 עובדים, כ-10%, לסך של 8,500 מועסקים ישירים, והיקף תעסוקה עקיפה – ע"י עובדי קבלן מצד שלישי – בהיקף של 25,500. אינטל מציינת עוד כי היקף רכש הגומלין מספקים מקומיים הגיע בשנה החולפת ל-737 מיליון דולר, כוי השקיעה בפעילות הישראלית כ-1.1 מיליארד דולר השנה.
עם כל המספרים המכובדים האלו, לא פלא שאינטל בחרה לנהל את מסיבת העיתונאים השנתית שלה במסעדת "סטוקו" בתל אביב לעומת הארוע הסטנדרטי בבית העיתונאים בתל אביב. לטענת החברה, במשך העשור האחרון, השקיעה החברה בפעילות המקומית 10.5 מיליארד דולר, וקיבלה מענקים של 1.3 מיליארד דולר בלבד. מולי אדן, נשיא אינטל ישראל וסגן נשיא בכיר בחברה העולמית, פתח כי "אנחנו מאוד גאים בשנה הזו".
מכאן עובר אדן לשיעור בכלכלה פרקטית, עם סאב טקסט של "כדאי למדינה מאוד שהמפעל הבא שלנו יהיה כאן". הוא רואה ארבעה עמודי טווח לכלכלת ההיי-טק הישראלית: תעשיה צבאית, סטארט-אפים, חברות גדולות ישראליות, ואת החברות הרב לאומיות. "אני לא מאמין שיש חברה ישראלית שיכולה להשקיע מיליארדים במו"פ ולכן צריך שווי משקל בין כל הסגמנטים האלו".
לכן, מוסיף אדן, אני שמח כל כך להראות את השקף הזה ובו מתאר כי הייצוא של אינטל הוא כ-10% מכלל הייצוא התעשייתי של ישראל, "ועכשיו אתם צריכים להגיד וואו", הוא פונה לנוכחים, "כאשר אביעד (ב-CFO) בה עם המספרים אמרנו שזה שנה פנטסטית. אבל אינטל לא הייתה מגדילה את הביצועים השנה, הייצוא של ההיי-טק הישראלי היה קטן ב-10% וזה מבחינתי אור אדום". אינטל לדבריו אחראית לשליש מהייצוא הישראלי לסין. "תורידו את הגידול באינטל וזה יוריד את הייצוא ב-16%".