מוצרי כושר וניטור בריאות שמתחברים לסמארטפון, בתים חכמים, מכוניות עצמאיות - חברות ישראליות רבות משכו את תשומת הלב של המבקרים ושל משלחת העיתונאים הישראלית בתערוכת CES 2016 - מאלה שמחפשות משקיעים ולקוחות, ועד החברות שהכריזו על עסקאות ענק.
אינטל, למשל, הודיעה באירוע המרכזי שלה בתערוכה על שיתוף פעולה עם הסטארט-אפ הישראלי Replay Technologies, שפיתח טכנולוגיה בשם FreeD המצלמת אירועי ספורט ממספר רב של מצלמות באיכות גבוהה ומעבדת מהנתונים סצינה תלת-מימדית.
"האוהדים יוכלו לצפות על גבי מסכי ענק בהילוכים חוזרים מיידיים, מכל זווית אפשרית, וכן לערוך ולהקרין לעצמם הילוכים חוזרים על גבי התקנים ניידים ולשתף אותם. האפליקציה, הנשענת על טכנולוגיית השרתים המתקדמת של אינטל, תהיה זמינה במהלך השנה, ותציג תכנים ספורטיביים מהליגות המקצועניות המובילות בעולם", כך לפי ההודעה.
שיתופי פעולה נוספים של אינטל, המבוססים על מצלמת ריל-סנס שפותחה בחיפה, כוללים סגוויי מתוצרת ניינבוט (שקנתה את המותג) שהופך לרובוט, ורחפן שמצוייד במצלמה ומסוגל להימנע מהתנגשות ברחפנים ומכשולים אחרים.
חברת מובילאיי הישראלית זכתה גם היא לתשומת לב בתערוכה. החברה הציגה מערכת מיפוי לכבישים שאוספת נתונים מנהגים רבים שהתקינו את המערכות שלה. כך אפשר לקבל נתונים מדוייקים על נתיבים. כל הדבר היפה הזה אמור לבנות מפה חיה, כדי לסייע לנהגים ולקדם את המכוניות שינהגו בעצמן. החברה הודיעה גם שחתמה על שיתוף פעולה עם ג'נרל מוטורס לשילוב המערכות הללו במכוניות שלה, וכן עם פולקסווגן לבחינת שילוב המערכות הללו.
בשדרת הישראלים, 16 חברות מנסות ליצור קשרים ולהשיג לקוחות, שותפים ומשקיעים בתחומי הרפואה והבתים החכמים, בהן סנסיבו, שמאפשרת לשלוט במזגן מהסמארטפון. המוצר של סנסיבו כבר נמכר ללקוחות, ובחברה מבטיחים שדרוגים נוספים וגירסאות מתקדמות יותר בקרוב.
חברה שנייה לבתים חכמים היא SwitchBee, שמפתחת מתגים לדוד, לאור, לתריסים חשמליים ועוד, שאת כולם אפשר להפעיל מהאפליקציה בטאבלט או בסמארטפון. המתגים של החברה מתאימים לגודל של מתגים בבית, ואפשר להתקין אותם לבד או באמצעות חשמלאי, ללא צורך בעזרה של החברה.
לקסיפון מבטיחה לתרגם סימולטנית שיחות טלפון. שירות דומה קיים בסקייפ, אך בלקסיפון אומרים כי השירות שלהם יהיה זמין לכל מי שמבצע שיחות טלפון בקו סלולרי או רגיל, בלי צורך להירשם. אגב, השירות של לקסיפון מוצע כמתווך שיחות בינלאומיות במפעילות תקשורת כמו בריטיש טלקום וטלפוניקה מזה כ-3.5 שנים.
ננו-דיימנשנז מנס ציונה היא חברה מעניינת במיוחד, שלא פונה לצרכן הפרטי. החברה פיתחה טכנולוגיה להדפסת מעגלים מודפסים, כאשר ההנדסה, התוכנה ואפילו הכימיה של המוצרים - כולם עבודה פנימית של המפתחים בחברה. המדפסת של ננו-דיימנשנז מיועדת לתעשיינים ומעצבים שרוצים להדפיס אבטיפוס במהירות. נכון לעכשיו החברה עובדת עם גופים בטחוניים.
חברת Upright הציגה חיישן קטן שנצמד לגב ועושה משהו די פשוט, אבל מאוד חשוב - מזכיר לנו ליישר את הגב. בכל פעם שהמכשיר חש בכיפוף שלא בריא לנו - הוא מתריע על כך.
מכשיר אחר, שהוצג מטרים ספורים משם, מקרר או מחמם את היד בזמן שעושים כושר. ICEtron הוא צמיד גדול למדי, שגם מנטר את פעילות הכושר, וגם יודע לווסת טמפרטורה. המפתחים אומרים שלאחר החימום או הקירור של הזרוע, הדם עובר בגוף ומווסת אותו. בניסיון של כמה דקות על קירור, התחושה דומה לזו שמקבלים כאשר מוציאים פחית משקה קרה במיוחד מהמקרר ומצמידים לגוף. לאט לאט אזורים אחרים מתחילים להתקרר גם הם.
בשני הקצוות של החיים שלנו - חלקנו זקוקים לחיתולים חד פעמיים. DigiSense הישראלית מציגה חיישן שמוצמד לחיתול (של תינוקות או מבוגרים). החיישן מתחבר לסמארטפונים של ההורים (במקרה שמדובר בתינוק), ומתריע על רטיבות יתר של החיתול. מעבר לכך, המפתחים מסבירים שהוא חש גם חום, נשימות ודופק, ובמקרה שילד חולה, אפשר להתריע אם החום ממשיך לעלות במהלך השינה, ולהעיר את ההורים בשביל לתת תרופה.
כל החברות הללו, ועוד כמה נוספות, יצאו לתערוכה בשיתוף מכון הייצוא ומשרד הכלכלה. נציגי שני הגופים האלה מלקטים חברות סטארטאפ בתחילת דרכן, מביאות אותם למתחם הסטאראטפים הטריים של התערוכה ומארגנים להם פגישות עם בכירים בענף ההייטק בעולם. זו השנה השנייה שהאירוע הזה מתקיים, ובמשרדים אומרים שבחרו 16 חברות מתוך עשרות מועמדות פוטנציאלות, וכי יש כבר סיפורי הצלחה מהשנה שעברה.